Egy 30 mm átmérőjű és 1 méter hosszú rudat van-e esélyem valamilyen módon hosszirányban, központosan átfúrni, 8-10 mm-es lyukátmérővel?
Igen, van esélyed. Csakhogy az erősen közelít a nullához.
Kell hozzá:
a. egy olyan farúd, ami nem csak szemre teljesen egyenes
b. egy 1 m-nél hosszabb fúrószár, ami tökéletesen egyenes
c. egy olyan fúrógép, aminek 1 m-nél hosszabb előtolási lehetősége van
d. egy olyan befogó szerkezet(satu) amelyikbe pontosan függőlegesen be lehet fogatni az anyagot (vagy legalább is olyan, ami a teljes 1 m hosszon párhuzamosan fut a fúró előtolási irányával)
Házi -de még kisipari- körülmények között is, ez gyakorlatilag megvalósíthatatlan, olyan precíziós eszközök kellenek hozzá.
Nem tudom mi a célod, de más módon kell megoldanod.
Persze. Egy jókora hibalehetőséget adva annak, hogy a két furat ne találkozzon tized/század mm pontosan.
Vannak olyan gépek, amivel meglehet csinálni, de biztos vagyok benne, hogy nem porosodik ilyen a padlásodon.
Meg tudod csináltatni egy nagyobb cégnél aranyáron, de te otthon nem tudod kivitelezni.
Miért nem veszel vastagfalú csövet?
Gondoltam, hogy nem sok az esélyem, mert még a faesztergályosok is "elzavartak", de egy kérdést megért.
Egyébként egy meglévő fogasból szeretnék csinálni állólámpát, úgyhogy az import rúd nem biztos, hogy a legjobb megoldás ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!