Aki nem hisz a szellemekben, az komolyan elhiszi hogy az a sok ezer felvétel mind kamu vagy megmagyarázható? Vagy esetleg járt már személyesen állítólagosan kísértet járta helyen és nem tapasztalt semmit?
Nem lehet bebizonyítani ép ezaz :D
Te tudod és kész.
Én úgy vagyok vele amit láttok az létezik.
Adtam egy esélyt neki és komolyabban bele mentem a témába.
Mostmár láttam és tudom, hogy mi a valóság.
Persze mesélhetem haveromnak mindig ha van valami különleges dolog de ő soha se hiszi el mert elképzelhetetlen. De persze ki próbálni se akarja mert hülyeség :3
Aki elkötelezi magát ezek mellet az tudja aki nem az pedig nem. Marad a tudománynál. Ez egy olyan dolog amit mindenki saját maga tud és kész. A legtöbb videó vagy dokumentum film pedig sajnos szerkesztet vagy ügyesen lett leforgatva. Azok amik manapság mennek a tévében egyszerűen röhej mert alapból olyan dolgokat hoznak fel amit hamis dolgokból szedtek. De aki nem foglalkozik vele az elhiszi. Ráadásul ahogy láttam csoportokban az ilyen oldalakat hát elég gyenge elméjüek követik.
Van egy kis probléma, előző: amíg nem bizonyítod be, NEM TUDOD, hanem HISZED. Felfogod végre?
Kérdező, amint mutatsz egy megkérdőjelezhetetlen, falszifikálható,
tesztelhető, ellenőrizhető bizonyítékot, ezt a világ elé tárod, hogy
megvitassák, valóban bizonyító erejű-e, akkor gratulálok, nagyjából bizonyítottad! Ezt nem fogod megtenni. Tudod miért? Mert se kamu videók, se az, hogy lesett egy kép a falról(amire felsoroltunk vagy egy tucat lehetséges magyarázatot!!!), se az, hogy "deháténéreztemhogymegérintaszellem!4!44 " nem felelnek meg meg a tudományos módszertani követelményeknek. Hoppá:O
De neked, aki azok után, hogy kapott egy adag magyarázatot arra, hogy miért esett le egy kép a falról (én egyébként a fal berezonálását tartom a legvalószínűbbnek a felsoroltak közül),
még mindig olyan h*lye vagy, hogy azt hiszed, egy szellem lökte le(wtf?:D), úgy, hogy eredetileg sem tártál elénk minden információt a helyzetről-azaz nem is akartál valódi magyarázatot kapni, csak a beteges, paranoid, óvodás szintű elképzelésedre akartál megerősítést!-
felesleges BÁRMIT mondani.
De mégse annyi csak, hogy hiszem mert ezt tudom.
És az a valami be bizonyította nekem, hogy létezik.
Ha egy ufót látsz akkor az bizonyíték a létezésére de mégse tudod bebizonyítani hogy te azt láttad mert nem működtek a kamerák stb.
(Ez csak egy példa.)
83
Megvolt már a reggeli xanax?
De mégse annyi csak, hogy hiszem mert ezt tudom??? Ennek a mondatnak semmi értelme.
Nem, ha látsz egy ufót, az nem bizonyíték a létezésére.
Semmi nem tudja garantálni, hogy azt láttad, amit gondolod, hogy láttál, kezdve azzal, hogy nem tudod megállapítani valamiről, hogy azonosítatlan repülő tárgy-e. Stb, stb. NEM bizonyít semmit, akármit is láttál saját magad, mert nem felel meg a módszertani követelményeknek. Érthető?
Értem amit mondasz :D
Mondatnám azt is, hogy egy ufó elrabol és elvisz az űrbe ahol feldug valamit a fenekedbe és beszélgetnek is veled. Tehát egyszerűen nem lehet más :D
Ez mi ha nem bizonyíték? Te 100% ra tudod mi volt az mert láttad, beszéltél vele, a te seggedbe rakták bele. Csak a világ úgymond nem hiszi el mert nincs rá bizonyíték.
Félreértés ne essék, nem tudom léteznek e ufók ez csak példa. :P
Ez még mindig nem felel meg a módszertani követelményeknek.
Akárki, akármit tapasztal önmagában, úgy, hogy mással az nem történhet meg, nem teheti meg ugyanazt, mint a másik illető, nem bizonyító erejű. Sőt, semmilyen ereje sincs. De bizony, történhetett más is, azon kívül, hogy elrabolták a csávót: mondjuk egy túltolt buli, vagy csak egyszerűen őrült, valami pszichikai defektussal. Mint Pataki Attila...
87-es:
"Ez mi ha nem bizonyíték?" és "nem hiszi el mert nincs rá bizonyíték" elnézést, de most tényleg te mondtál ellent saját magadnak... :D
Egyébként meg tényleg vannak kritériumok, amiknek meg kell felelnie egy bizonyítéknak és az, hogy te láttál vagy tapasztaltál valamit, az nagyon nem felel meg annak, sajnálom. A tudósoknak az a dolguk, hogy megkérdőjelezzék a világ dolgait, de nem fognak elhinni minden féle fajta történetet amíg nincsen rá bizonyíték hogy igazak. Amíg ez a megkérdőjelezhetetlen bizonyíték nincsen, addig te nem TUDOD hanem HISZED hogy igazad van és tényleg azt láttad.
És ha sokakkal megtörténik?
Egyik se jár buliba és semmi megmagyarázható agyi defektje nincs nekik?
Mégis ugyan azokat tapasztalják mert tesznek is érte.
Mondjuk 20 normális ember idéz démont, és mind a 20 nak megjelenik, akkor az már egy működő dolog ami bizonyítható is lehetne valahogyan.
Tehát mondjuk ha egy tudós aki egyáltalán nem hisz ezekben de a teszt kedvéért megpróbálna hinni benne és elvégezni bizonyos rituálékat, akkor lehet utána azt mondaná, hogy ez létezik és kész. Minden amit idáig tudott csak a felszín kapargálása volt. A lényeg, hogy aki nem hisz benne az csinálja mert úgysincs jelentősége és ha működik akkor az bizonyíték rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!