Hisztek istenben? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
komolyan nem kell kiröhögni meg ilyenek...:)
csak a véleményetek érdekel hogy ki mit hisz?:D
A szememnek se hiszek (Sőt, főleg annak nem), de én biztos vagyok, Isten is biztos van, ti nagy eséllyel vagytok (persze ti is azt mondhatjátok magatokról, hogy "én biztos vagyok..."). A bigyók körülöttünk is nagyon valószínű, hogy vannak. Persze igazán egészben vizsgálni őket nemigen vagyunk képesek, de van fogalmunk arról, hogy mi minden már egy csepp víz is. Negyedórás futam, de áttekinthető, hogy mi minden egy csepp víz...
És hogy Isten miért van szerintem? Ami bennem valós (egészen tömören ez nem több, mint a szemszög, ami az "enyém"), az teljesen megfoghatatlan, más szóval transzcendentális, más szóval isteni (eredetű és típusú). Valamiért akárhogy vizsgálom a biztosan létező részemet, nem eredeztethetem máshonnan, csak valami nagyobból. Ez tapasztalat, valaki vagy hajlandó megkeresni magában, vagy nem. Persze ebben már megint nem hiszek, csak valószínűsítem, de te is vagy, Tibi is, Laci is, pont így Isten is van. Itt legalábbis :D
utolsó
én is kb így vagyok ezzel de ezek szerint nem egyedül
mindenkinek köszi a választ:)
"Értettem. De olyan sincs! x)
Mi keresztények úgy hisszük hogy Isten egy lélek vagyis nem látható, és mindenhol jelen van. Semmiféle "szakállas ember" vagy hasonlót nem ír róla a Biblia.
Tudom hogy így szokták ábrázolni, de annak semmi alapja nincs :)"
Dániel 7:9-ben: „Amint néztem, egyszer csak trónokat állítottak fel, és az Ősöreg leült. Ruhája fehér volt, mint a hó, fején a haj tiszta, mint a gyapjú. Trónja lobogó lángból volt, kerekei meg izzó parázsból.”
Na most mi lesz?
ma 00:06
Az csak egy látomás volt, jelképes dolgokkal, az akkori időkből. A mai kor emberének látomásaiban valószínűleg nem szerepelnének pl tüzes szekerek vagy búzakalászok stb...
Ezeket sosem szabad szó szerint értelmezni, mert jelképes dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!