Ha létezik a reinkarnáció, akkor mi mind a hét milliárdan azért vagyunk itt, hogy megtapasztaljunk dolgokat?
Nincs reinkarnáció. Illetve mégis van, de nem olyan módon, ahogy azt mindenki gondolja.
Nincs hétmilliárd, csak egy. Nincs elkülönülés a formák mögött. Csak a fizikai világban tűnik úgy, hogy én különálló vagyok tőled. Egy lélek van. A te lelked ugyanaz, mint az enyém. Ebből a szemszögből értelmezd a reinkarnációt.
Folyamatosan újjá születünk, ahogy az élőlények megszületnek. Most, ebben a pillanatban is reinkarnálódunk.
"Szóval igazából nekünk nincs is lelkünk, csak az Isten által kölcsönadott lélek, amit vissza is vesz tőlünk abban a pillanatban, mikor meghalunk."
Már hogy venné el bárki tőled azt, ami te magad vagy? Nincs Isten és nincs mi. Az Isten és a MI egyek. Te nem Isten teremtménye vagy, hanem te Isten vagy. Csak ideiglenesen elfelejtetted ezt. Hogy érdekesebb legyen a játék.
"Akit felhasználnak addig, amíg Ő akarja"
A megvilágosodás annak az illúziónak a lebontása, hogy van "ő" és vagy "te". A megvilágosodás tudatállapotában nincs egó, tehát önmagadat nem helyezed önmagadon kívülre. Az egó hiszi azt, hogy fel van használva az Isten által, és hogy ő valami áldozat. De te nem az egód vagy. Ha lebontod az egód, eltűnnek az ezzel kapcsolatos rossz érzéseid.
" Viszont ha a lelkem sem a sajátom sem a tudatom, "
Neked nincs lelked és nincs tudatod, mivel te magad vagy a tudat és a lélek. Tudat vagy, ami elfelejtette, hogy ő tudat, és az egóval azonosul. Az egó mondja azt, hogy "én lelkem", "én tudatom".
"Oke, en ebben a dologban nem hiszek. De őszintén titeket kerdezlek. Mi a jo abban hogy nincs "te" csak "mi". Meg hogy halálod utan eggye valsz a mindennel. Ez nagyon borzalmasnak hangzik."
Nem válsz egyé mindennel, hanem már most is egy vagy mindennel.
Ez csak az egód számára borzalmas, aki önmagát elkülönültnek hiszi. Te nem az egód vagy.
"En en akarok maradni, es egyénként tovabb menni a túlvilágra ha van."
Most nem önmagad vagy. Most csak eljátszod, hogy ember vagy, aki elkülönül mindenkitől.
Engem is érdekel a téma, és megkérdezhetem
#9 hogy ezt honnét lehet tudni vagy hogy te honnét tudod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!