Mit jelent a fejlődés az adott életben?
Miért kell megtapasztalni mindenféle szörnyűségeket egy adott életben?
Azt mondják, tanulni születünk le a földre. De minek, és miért pont ezeket a dolgokat kell megtnaulni?
nem kell!
lehet és ezt hívják tapasztalatnak.
de maradhatsz hülye is, csak az kevésbé élvezetes.
Te szörnyűségnek hívod. A legbölcstelenebb ember is egy mélyspirituális élmény alatt, ha nem is tudja vagy érti, de érzi, hogy minden tökéletes és fontos, még is könnyed oka van az összes olyan dolognak is, amihez képest azok, amiket szörnyűségeknek hívsz, szinte észrevehetetlen kis kellemetlenségek.
Ha így érzed, már is ott az első, nagyon magas lényegű tan, hogy ezekre rendesen reagálj, ne negatívan.
Ki mondta ezt? Hagyjuk már. Honnan tudod egyáltalán, hogy volt előző életed? Emlékszel rá pasztmek???
Szenvedés van. Kész ennyi slussz passz vagy elfogadod vagy nem és akkor úgy jártál. Van neki oka és meg is lehet szüntetni.
Miért? Azért! Hiába keresel válaszokat. Nincsenek válaszok csak te vagy. Mindig csak te voltál és te vagy aki szenvedsz, te vagy aki kérdezel, te vagy aki keres.
A Sákják bölcse verjen meg engem de ez valami elképesztő, hogy mennyire hülyék vagytok. Nem értem, hogy anno kre.500-600 körül, hogy bírta ki azt, hogy ennyi hülyét tanítson... és bízik bennünk. Nem értem, hogy minek.
Mióta a gyakorikérdéseken járok csak azt látom, hogy a Buddha tanából kiragadnak részleteket. Ezekből egyesek pénzt csinálnak mások pedig kifejlesztenek egyfajta ezoterikus egot. Az összes spirkót egy helyre kellene gyűjteni hadd beszélgessenek egymással.
Tanulni kell és gyakorolni nem pofázni meg hülyeségeken gondolkodni.
Kaptam privátban is egy nagyon jó választ, neki is itt köszönöm meg, meg nektek is, akik tudásotokat megosztottátok velem (kinek mire tellik, ugye :D "pasztmek-en amúgy szakadtam :DDD)
Azért szívesen olvasnék még véleményeket, de csakis "spirkóktól" (:DDD)
Elnézést, javítanám az előzőt:
*A tapasztalásnak nem szükségszerű eleme a fejlődés
Dehogynem, természetesen a szenvedés nem szükségszerű eleme a sorozatos tapasztalásból adódó fejlődésnek.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!