Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mit jelent a fejlődés az...

Mit jelent a fejlődés az adott életben?

Figyelt kérdés

Miért kell megtapasztalni mindenféle szörnyűségeket egy adott életben?

Azt mondják, tanulni születünk le a földre. De minek, és miért pont ezeket a dolgokat kell megtnaulni?

2019. máj. 1. 00:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
21%
Azért, mert ezt mondják. Más alapja nincs.
2019. máj. 1. 00:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Az előző életeid teremtették a mostani életed alapjait, a mostani életed pedig a következő életed alapja lesz, tehát minden csak rajtad múlik. Ok okozati hatások életről életre. Az emberi lét egy nagyon korlátozott lét, ezt kell meghaladnod, ezért vagy itt életről életre. Fel kell ismerni a világi vágyak hamisságát, mert bár örömet és élvezetet nyújt a világi vágyak elérése, de nem okoz tartós örömöt, amint eléred új vágy bukkan fel és már az lesz a cél, soha nem ér véget, és persze ha nem éred el akkor szenvedést okoz, holott csak egy vágy a fejünkben ami éppen nem teljesült, de ha eléred akkor is itt minden múlandó, semmi nem tart örökké, akkor megint csak a veszteség fájdalma marad. Szóval itt a földön sok időt töltünk azzal hogy tárgyakat és élményeket hajszoljunk, de bármit is érsz el, mindig jön egy új vágy, de ha mondjuk meditálsz és önkutatást végzel akkor ráébredhetsz egyre jobban a dolgok mikéntjére, és felismerheted hogy mi mit okoz ezen a világon, azaz az okozati törvényeket, így megszabadulhatsz sok káros karmikus hatástól, vagy akár teljesen meg is haladhatod az elmét és megvilágosodhatsz. A megvilágosodás ébredést jelent, felébredni a személy és a test azonosságából egy nagyobb tudatosságra, tehát lényegében az itteni tanulás célja az ébredés, meghaladás. Persze ez nem azt jelenti hogy egy barlangban, mindenről lemondva kell élned, pont hogy azt jelenti hogy bármilyen helyzetben tisztán láss és ez alapján helyesen cselekedj, ne halmozz több karmát és közben szabadulj a régi karmáktól.
2019. máj. 1. 07:25
 3/11 anonim ***** válasza:

nem kell!

lehet és ezt hívják tapasztalatnak.

de maradhatsz hülye is, csak az kevésbé élvezetes.

2019. máj. 1. 11:08
 4/11 anonim ***** válasza:

Te szörnyűségnek hívod. A legbölcstelenebb ember is egy mélyspirituális élmény alatt, ha nem is tudja vagy érti, de érzi, hogy minden tökéletes és fontos, még is könnyed oka van az összes olyan dolognak is, amihez képest azok, amiket szörnyűségeknek hívsz, szinte észrevehetetlen kis kellemetlenségek.

Ha így érzed, már is ott az első, nagyon magas lényegű tan, hogy ezekre rendesen reagálj, ne negatívan.

2019. máj. 1. 22:29
 5/11 anonim ***** válasza:

Ki mondta ezt? Hagyjuk már. Honnan tudod egyáltalán, hogy volt előző életed? Emlékszel rá pasztmek???

Szenvedés van. Kész ennyi slussz passz vagy elfogadod vagy nem és akkor úgy jártál. Van neki oka és meg is lehet szüntetni.

Miért? Azért! Hiába keresel válaszokat. Nincsenek válaszok csak te vagy. Mindig csak te voltál és te vagy aki szenvedsz, te vagy aki kérdezel, te vagy aki keres.

A Sákják bölcse verjen meg engem de ez valami elképesztő, hogy mennyire hülyék vagytok. Nem értem, hogy anno kre.500-600 körül, hogy bírta ki azt, hogy ennyi hülyét tanítson... és bízik bennünk. Nem értem, hogy minek.

Mióta a gyakorikérdéseken járok csak azt látom, hogy a Buddha tanából kiragadnak részleteket. Ezekből egyesek pénzt csinálnak mások pedig kifejlesztenek egyfajta ezoterikus egot. Az összes spirkót egy helyre kellene gyűjteni hadd beszélgessenek egymással.

Tanulni kell és gyakorolni nem pofázni meg hülyeségeken gondolkodni.

2019. máj. 3. 02:53
 6/11 A kérdező kommentje:

Kaptam privátban is egy nagyon jó választ, neki is itt köszönöm meg, meg nektek is, akik tudásotokat megosztottátok velem (kinek mire tellik, ugye :D "pasztmek-en amúgy szakadtam :DDD)

Azért szívesen olvasnék még véleményeket, de csakis "spirkóktól" (:DDD)

2019. máj. 3. 12:42
 7/11 anonim ***** válasza:
Igen, én is úgy tudom, ahogy Te, kedves kérdező, hogy tanulni jövünk ide a Földre, de mi kis droid halandók a tuti választ nem tudjuk meg, csak ha dimenziót váltunk vagyis meghalunk. Én amit tudok biztosan, hogy a szellemünk örök és csak ruhákat váltunk (testet)életről életre és egészen mindez addig tart, míg el nem éred emberi lényként a tudatos halhatatlanságot vagyis a tudat fejletségének legmagasabb szintjét, amit Jézus, Buddha, Krisna, Ramana Maharsi, Eckhart Tolle,Dr. David R.Hawkins és még vannak páran, akik meséltek, írtak erről és még mesélnek majd nekünk arról, amit ők már megéltek vagy megélnek.
2019. máj. 3. 21:00
 8/11 A kérdező kommentje:
köszi, 7-es, nagyon szépen fogalmazol!
2019. máj. 4. 10:47
 9/11 anonim ***** válasza:
A tapasztalásnak nem szükségszerű eleme a fejlődés, de mivel elég fejletlenkék vagyunk még itt a Földön, sajnos sok tettünk következménye szenvedést szül - amíg meg nem tanuljuk elkerülni a szenvedés okozását (másoknak és magunknak).
2019. máj. 4. 16:16
 10/11 anonim ***** válasza:

Elnézést, javítanám az előzőt:

*A tapasztalásnak nem szükségszerű eleme a fejlődés

Dehogynem, természetesen a szenvedés nem szükségszerű eleme a sorozatos tapasztalásból adódó fejlődésnek.

:)

2019. máj. 4. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!