Most akkor a karma tényleg létezik, vagy nem? Van olyan, aki biztos benne, hogy létezik?
Ezek szerint nem igazságos a karma.(szerinted) Fizikai is volt,folyosón fellökés,mosdóba bezárás
Miért csak a fizikai számítana?Annak meg mi értelme?
Téged miért is érdekel ez ennyire?
Fűt a bosszúvágy?
A suliban engem is piszkáltak, meg is vertek,mert önbizalomhiányos és kis termetű voltam.
Inkább lépj túl rajtuk és mutasd meg hogy,mennyit érsz.Annál jobb karma nem is kell nekik.
4-es vagyok : nem jó értelemben használod a karma szót. Az "létezik" hisz a cselekedetek összességét jelenti - a szanszkrit " ˇkr gyökből: cselekedni, tenni, teremteni, alkotni szavak gyöke. Tehát a karmámat abszolút befolyásolni tudom: mégpedig úgy, hogy felismerem, hogy ok-okozati összefüggés van a karma mélyén.
pl.:
Leejtem a bögrét (ok) -> eltörik (okozat)
a széttört szilánkokat nem söpröm össze (ez most okozatból ok lesz!)-> megvágja a mezítláb szaladgáló kölyök lábát (okozat)
Rossz oknak az okozata is rossz, jó oknak az okozata is jó.
És ami az előbb okozat volt - az a következőben ok lehet: tehát egy láncolat van itt, úgy is hívják karmikus láncolat, kötelék
(a szanszkrit karmabandha).
Ártó tettnek a következménye is ártalmas - így "ők azt majd visszakapják az élettől?" kérdésre az a felelet: IGEN!! Akkor is, ha te nem állsz bosszút.
A bosszú azért nem tanácsos, mert akkor te ártasz (ok) és jön az okozat -ami nem merül ki abban, hogy akinek ártottál, az szenved, mert egy lánc. kötelék, amelybe a tettek "belekötnek".
Jobb ezt a láncolatot leállítani, és azon lenni, "jó karmát " csináljunk tetteinkkel" (azok olyan tettek, amelyek ezt a köteléket feloldani tudják)
(én is jó tanuló voltam, kitűnő, és sokat bántottak, és félárvaként egészen magamra maradtam a gondjaimmal. De felismertem, ha az bosszú hatalmas energiáját (!) jóra fordítom, sokat nyerek vele.)
Idővel az ember túllép a sérelmein.
Ehhez még csak az sem kell hogy ismerd a karma működését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!