Létezik hogy a karma a szegénység az életemben? (csak spirituálisan gondolkodók írjanak)
Definiáld, hogy mi a "jó"? Egyébként meg a gazdag ismerősöd talán azért sajnálja a pénzét, mert megdolgozott érte. Segíts magadon és az Isten is megsegít, ismerős?
Isten mi a szöszért avatkozna bele az életedbe? Csak azért, mert te azt kéred? Tudod te egyáltalán, hogy mi a jó neked?
Hozok egy példát: ha netán hirtelen megnyernéd a lottót és kitudódna, mert nem tudnád diszkréten kezelni, osztogatnál, segítenél a "szegényeken", aztán egyszer csak az egyik "szegény" úgy döntene, hogy inkább elvenné tőled az egészet és vérbe fagyva találna rád a rendőrség, úgy hogy a 10 napos hulládnak a bal szemgolyóját már megzabálta a macskád...
Szóval tudod te, hogy mi a jó neked? Szerinted nem Isten terve valósul meg az életedben? Szerinted egy tévedhetetlen, mindentudó lénynek szüksége van arra, hogy utólag "javítgasson" a tervében (a tévedést szokás javítgatni...)?
Tőlem az ezotéria nagyon távol áll.
Én nem látok semmi rosszat a szegénységben. Szerintem, ha van hol lakni, van mit enni, az elég kell hogy legyen. Én nem akarnék távoli tájakra utazni, drága dolgokat venni akkor sem, ha sok pénzem lenne. Lelkiismeretfurdalásom lenne az utazással kapcsolatban, az elégetett üzemanyag miatt is, meg amiatt is, hogy másokat ugráltatnék ott, hiába tudom, hogy abból élnek.
Nem lehet egyszerű dolog gazdagnak se lenni.
Nem tudom, mit értesz az alatt, hogy nagyon szegény vagy.
Gazdag szeretnél lenni, és ezért imádkozol Istenhez?
Ezzel abszolút semmi baj nincsen, de tudd, hogy akivel igazán kegyes Isten, attól elvesz mindent! Akinek pedig megad mindent, arról levette a kezét!
Mennyit ér egy cseppnyi boldogság, ha a szenvedések árán Isten arra tanít, hogy örökre boldog legyél? A szép szó sajnos nem segít, a szenvedésből viszont tanul az ember!
Arisztotelész egyébként azt mondta: "nem az a gazdag, akinek sok van, hanem az, akinek elég!" A mohóságnak nincs határa sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!