Szerintetek létezik reinkarnáció?
Akár hiszek a gravitációban, akár nem, az akkor is létezik! Ez a reinkarnációval is így van!
Szerintem nem kell a szeretetünket bizonyos élőlények iránt korlátozni! Hisz az korlátlan!
Az ilyen szeretetre jó példa Jézus! Amikor keresztre feszítették, azért imádkozott, hogy bocsájtsd meg nekik Atyám, hisz nem tudják, mit cselekszenek!
Imádkozhatott, de minek? Isten része ugyanúgy Jézus gyilkosainak, mint magának Jézusnak...ha ő nem szereti végtelenül a saját gyilkosait, abban az esetben Isten saját magára támad, hogy revansot vegyen saját magáért, amiben ő maga okoz végleges kárt? Végül is ki imádkozott kiért és kinek, ha mindenki egy? Picit talán nehéz kérdés, ha némi logikát is viszel bele, ugye?
Jézus Isten fia volt...na de mi a helyzet a többi emberrel? Azok nem az övéi? Vagy talán van hierarchia, ki az elsőszülött, ki az ezredik vagy a negyvenhétmilliomodik? Így lealacsonyítanád Istent, hogy azt hiszed ekkora kivételeket tesz? Minden bizonnyal akkor szelektálsz a társadalmi, gazdasági elhelyezkedéseket illetően is. Hiszel a kasztrendszerben. Egy a kereszténységet megelőző, primitív rendszerben, ami alapot adott a jelenlegi hitvilágodnak. Miért nem gondolod újra az egészet, az elejétől a végéig, mielőtt álláspontot foglalnál?
par hozzafuzes
Kerdesed Kifejtese:
szerinted a reinkarnacio nem jo?
miert szerinted a Pokol az jo? ha orokhalalt, ha orokgyotrelmet jelent (mindegy melyiket)?
szerinted a materialista felfogas jo hogy halal van es utana soha semmi?
szerinted orokevalosagig halal-nelkul elni valoban jo? mert van akinek ez sem tetszik
majd lesznek Reinkarnacio Hivatalok erre, amik intezik az azonositast stb. :D
ateled? - mindenki ateli azok szerint akik hisznek benne, igy nem atelned kell hanem valahogy megtapasztalni, ami nem konyu semmilyen modon
ehhez is szukseg van a reinkarnaciora valakinek, mert valaki egyetlen elete alatt nem kepes ra. amelett hogy rengeteg elozo elete is volt mar mindenkinek, igy egyetlen elet ertelmet veszti
nem lehet kulonalloan gondolkodni errol, vagy az egyeletben vagy tobben
(arra gondolok hogy: "bar letezik a reinkarnacio, de en egyetlen mostani eletem alatt legyoztem, tuljutottam rajta" - ez azt jelentene hogy ez az elso eleted es mar ilyen fokon kezdted, Isten biztositotta ezt a csodat szamodra, veled kivetelezett mert Igazsagos
meg "szebb" ha ugyerzed Te voltal a kulonleges, "az Isten" aki onmagatol letrejott, de azert Ide ebbe a Vilagba (egy "masik" Istenebe) ahol rajott hogy onmagatol el kell tunnie - ezert csak leereszkedo buksi-veregetes illet)
a reinkarnacio Istenhivoktol ered (hinduizmus) a buddhizmus kesobbi es nem tagadja Istent csak nem foglalkozik vele, a lelket tagadja
ha keresztenysegre utaltal Isten fogalmaval az nem szerencses, mivel a keresztenyseg tagadja a reinkarnaciot, az elozo es kovetkezo eletek sokasagat
(tudtommal csak szektak azok, amelyek nem tagadjak, tehat egyik nagy felekezet sem)
#9 #Kerdezo
azert irtam "konyortelenul" hogy vilagos legyen szamodra, de ez nem azt jelenti hogy meg kell vetned szereteid hanem hogy Isten ele nem helyezheted oket
ha Isten Pokolra Karhoztassa oket (nemelyiket) akkor sem haragudhatsz Ra, mert okkal teszi (szereteid valasztasa(!) alapjan)
gondolod ha teged beenged a TulVilagi Eletbe, akkor majd ott orokke haragduni fogsz Ra ezert, vagy orokke hianyolni fogod oket? egy pillanatig sem, mert nem lesznek tokeletlen erzeseid, rossz iranti ragaszkodasod
(#9 9. valaszom utaniakat meg nem olvastam)
Xy4
thoomas26
ahol nincs lelek, ott hiaba talalkozik szellemmel lenyegtelen, hogy az szerette szelleme volt-e, mert megsem a szerette az, ha nem a Lelkét szereti szerettenek akkor mar tullepet a legmélyebb ragaszkodason is, de kevesen vannak ilyenek
(ekkor mar nem a szerettet szereti hanem Istent
felre lehet erteni a "masikniranyba" ertelmezve, hogy nem a szerette szemelyet szereti hanem: pl. a hajat, alakjat, vagy kedveseget, beszedet, hangjat - tehat Valtozo, Valtozhato tulajdonsagait)
lelek nem oszthato meg igy "energiaja" sem, bar Elteto, de "egyseges", "egyetlen", Istehez hasonlatos "majdnem egeszen"
egyetlen lelek viszont eltethet hatalmas szellemet es ezt gondolhatod "megosztasnak", ha igy jobban megerted (vagy mas)
szellemi vilag alatt attol fugg mit ertesz a Mennyet, TulVilagot akkor, ott valoban Mennyei Testben "tisztaban vannak vele" de "Maja" Vilagaban (evilagon) amig Rabok a Szellemes Lelkek addig halaluk alatt nincsenek "tisztaban vele"
eppen a hinduktol ered az a filozofia, amit vazolsz az elejen, de a kasztrendszer is
ertelmetlenne teszed viszont ezt a filozofiat az Egyetlenseg filozofiajabol nem kovetkeznek azok, hogy a MegNyilvanulasoknak orokke MegNyilvanulatlannak kellene maradnia, "mert akkor nem lenne gondunk az Elettel, a sok logikatlannak tartott Tapasztalassal" stb.
mit jelent tehat a "minek"?
magat a Teremtot es Teremteset te magad tetted ertelmetlenne legalabbis ezzel a szemlelettel
kiveteleket tesz? nem a teremtmenyei teszik? szabadakarati valasztassal (mint a demokraciaban...)
Isten Legfelsobb Megnyilanulasanak (amelett hogy MegNyilvanulatlansaganak is) szabadakarata volt, ez hogy sajat Fiat "szult" (egyik sem teremtmeny de a teremteseben igy kell megnyilvanulnia hogy felfoghato legyen teremtmenyei szamara)
eppen hogy te alacsonyitottad le teremtmenyi szintre (illetoleg egyutal szemelytelen szintre (Teremtot) is lesulyesztik sokan foleg akik keptelenek Szemelyes Istent barmimodon elfogadni, felfogni)
a teremtmenyek, Isten megnyilvanitasai akik (amik) valoban "egyenranguak", de szabadakaratukbol megis lehet hierarchiajuk
nincs ertelme ennek a szelsoseges Egyetlenito felfogasnak, hiszen a TulVilagon ismerjuk csak meg Tokeletesen ezt, evilag pedig maskepp mukodik, ez nem az Allandosag, hanem a Valtozas vilaga
"de a TulVilag es evilag is Egy"
jo, akkor miert nem valsz Mozdulatlanna? Maradj Mozdulatlan Orokke, akkor elfogadom a szemleleted, bar meggyozodni nem tudok rola, de eleg meggyozes ha tobbet nem talalkozunk itt :P
(bar evilagi letezesed megszuntetesevel is probalkozhatsz, nem ugy hogy meghalj, hanem hogy "kitorlodj" amivel te filozofiad szerint Istent "torolned ki")
kasztrendszer korantsem olyan amilyenne tettek, Isten egy nagyon is tokeletes es mukodo rendszert adott at, de az ember mindent tonkretesz (mint altalaban)
mivel ha nem lehet elettelene valnia akkor, minnel inkabb virgonckodni akar
(nezd meg a kisgyerekeket, pedig ok meg altalaban nincsenek megmergezve felnott filozofiakkal
a felnottek is pontosan ezt muvelik csak egojuk messze erosebb ezert a vilagi dolgokat vegso celjuknak erzik
ezzel Istentol kapott Eletuket es masok Eletet teszik tonkre legalabb reszben)
kesobbi kiegeszitesem:
kicsit visszaterve a lealacsonyitasra epp nem reg irtam hasonlokrol egy kerdesnel
Isten mit tett magaval ha nem "lealacsonyitotta" Jezus szenvedeseivel es halalaval?
miert alacsonyitod te le? miert nincsen kepessege Istennek arra amit tett? miert ne adhatna onmaga tettenek ertelmet (onmaganak) es szamunkra is ertelmet (tettenek)?
neked hol az allaspontod? mikor egy keplekeny, ingovanyos talajon jarsz? ha minden Egyetlen a megtapasztalhato megnyilvanulasban is, tehat eletben, eletedben akkor miert tapasztalsz hierarchiat? miert van hogy valaki masokat kihasznal, bant? miert van tapasztalat? letezik egyaltalan? hogy lehet Egyetlenkent felfogni (tapasztalni) a tapasztalast?
de lehetne hosszasan ertelmetlen filozofalasba folyni, de hat szerinted minden ertelmetlen, ha minden ertelmes lenne, akkor egyszerre "ertelmetlene" is valna minden, vagy nem?
(pl. "csak illuzio" - es illuziokent letezo? vagy ugy sem? akkor hogy lehet illuzio, ha az illuzio nem letezo dolog?)
a logikat ugyanugy mint mindent a karunkra is felhasznalhasuk, de miert jo az? vagy ami meg "szebb" ha mas karara hasznaljuk fel, de miert jo az neki? es magunknak? ha ugy erezzuk mar a legmagasabb filozofiat ismerjuk, "tudjuk..." (ha te vagy az aki csak "tudni tud")
thoomas26
modern ezoterikusakat nem biztos hogy a legjobb kovetned, igaz lehet jobb (is), mintha nem kovetned oket sem, vagy toluk rosszabbat, de erdemes a tanitot is tanitania a tanitvanynak
ez egy bolcseseg amit sokan fel szoktak hasznalni idezeteikben, hogy a "tanitvany tanitja a Mesteret", persze ez a mester fejlodeset jelenti, nem pedig hogy a tanitvany feltetlen valoban bolcsebb barmiben vagy mindenben, de valamiben lehet
Buddha a Tanitoitol Bolcsebb lett, mikor ezt elerte Tanitoi (is) tanulhattak tole (ha akartak) ugy emlekszem vannak ilyen tortenetek rola
de ez persze nem arra vonatkozott szorosan, amit most kezdesnek irtam
(mivel keves valasz erkezett, ezert olvastam el oket es reagaltam rajuk, de szerintem mostmar hagyom ezt a kerdest igy Privatban irjon aki kotekedni akar)
Xy4
12 azt akarod mondani hogy Isten,megölette saját magát, mert magának tartotta önnmagát, de ő(k) ezt nem nezte jó szemmel, s kereszten halt... utolsó szavaival bocsánatot kért magától magá(i)nak, mert nemtudja miert gyötri ömaģát...stb.
Hmm.. érdekes gondolat...
1 kifejtenéd bővebben,tetszett a gondolatmenet
Háhá nem hittem vola,h mastolis hallom a mondatot, koszi evek ota probalom terjeszteni de mastol meg nem hallottam...koszi
Igen en vagyok, kinek az orok elet halal nelkul, unalmas!
Egy valami mi a kulobseg a pokol langja, es a tisztito tuz kozt?
Mert nem mind a bunoket perzseli le?es ha de akkor a pokol a menny elocsanoka...mert ott a tisztítotuz nem?
Erre nem talalok magyarazatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!