Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Az milyen karma, ha pl....

Az milyen karma, ha pl. valakit meg akarnak ölni, amit könnyen megakadályozhatnák, de nem teszek semmit sem?

Figyelt kérdés
2018. aug. 4. 07:50
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

[link]

" A karma maga a cselekvési kényszer. "

Ha nem akarom megakadályozni a gyilkosságot,akkor nincs cselevési kényszer és karma se!

2018. aug. 7. 22:46
 12/14 anonim ***** válasza:

Az is lehet egyfajta cselekvési kényszer, hogy nem cselekszel, mert megakadályoznak a karmára vonatkozó hiedelmeid. Értem én hogy, összeolvastál ezt-azt, de nézd meg jobban, most mit csinálsz? Épp linkelgetsz mindenféle írásokat, mindezt azért, hogy nehogy sérüljenek a karmáról alkotott elképzeléseid. Nyugodj csak meg, ha olyan tudati szennyeződéseid vannak, amik nem-cselekvésre késztetnek, az éppolyan karma, mint amelyik cselekvésre késztet. Akkor nem lesz karmád, amikor mész az úton, cselekszel a helyzetnek megfelelően, ugyanúgy hibázol is, de ez nem érint meg, nem cipeled magaddal a múltat, a cselekedetek következményével mindig együtt kell élned, de a múltat nem muszáj magaddal cipelned.

Bocsáss meg, ha arrogáns vagyok, magamat látom benned, évekig voltam beleragadva egy gondolathurokba az öléssel és a húsevéssel kapcsolatban. Megnyugtatásképpen elmondom neked, hogy épp most fogtak el egy nagyon neves buddhista tanítót Kínában, aki évek óta manipulálta az apácákat és szexuálisan zaklatta őket. Tehát lehet, hogy a Józsi aki levágja a disznót, hogy enni tudjon adni a családjának, közben pedig szívből sajnálja az állatot, közelebb áll a megvilágosodott állapothoz mint a szerzetes aki harminc éve narancssárgában fajtalankodik az apácákkal.

2018. aug. 8. 17:24
 13/14 A kérdező kommentje:

"Az is lehet egyfajta cselekvési kényszer, hogy nem cselekszel, mert megakadályoznak a karmára vonatkozó hiedelmeid. "

" most fogtak el egy nagyon neves buddhista tanítót Kínában, aki évek óta manipulálta az apácákat és szexuálisan zaklatta őket."

"lehet, hogy a Józsi aki levágja a disznót, hogy enni tudjon adni a családjának, közben pedig szívből sajnálja az állatot"

Inkább fordítva van : Józsi van cselekvési kényszerben, lehet,hogy a buddhiste szerzetes nem kényszerből tette.

2018. aug. 8. 21:47
 14/14 anonim ***** válasza:
Csak lehetőségként dobtam fel, nem abszolút valóságként. Saját gondolataidat miként kezeled?
2018. aug. 9. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!