Mi a tudományos bizonyítéka annak, hogy létezik reinkarnáció?
Olyan sokan hisznek ebben, mégse tudja senki bizonyítani.
Akkor2 csak mese az egész?
14es válaszadó!
Már láttam az összes részt.
Nem, nem tudom elhinni, teljes szkeptikus vagyok, és mikor ezeken a dolgokon gondolkodom, szellem ,isten, karma...stb mindig arra jutok, hogy mese, népbutítás, és kitaláció, akárhogy szeretném elhinni, nem megy!
Az élet is szinte mindig bebizonyítja szâmomra ezt.
Nem értem én minek akar vki leszületnivegy olyan életbe, ahol êhezik és nincs cipője...stb
Van kedved válaszolni a # 12-ben megfogalmazott kérdésre?
(De természetesen bárki más válaszának is örülök.)
"Nem értem én minek akar vki leszületnivegy olyan életbe, ahol êhezik és nincs cipője...stb"
Azért nem érted, mert földi szemszögből, felfogással gondolkozol. Ez teljesen helyén is van itt, csak így nem csoda, ha az élet nagy kérdései megválaszolhatatlanok.
Az emberek túlnyomó többsége szeretné, ha az élete minél gondtalanabb, kényelmesebb és könnyebb volna. Az erre a vágyra ellentétesen ható erőket minden esetben negatívnak fogja fel.
Hadd hozzak egy példát arra, hogy mire gondolok: mindenkinek vannak néha rémálmai, amelyeket nem szívesen él át. Ébredés után azonban már gyakran nem bánja, hogy megálmodta ezeket, mert elgondolkodtatja, fejleszti, esetleg rámutat olyan mögöttes eseményekre, tudattalan gondolatokra és félelmekre, amelyeket az álom nélkül csak sokkal lassabban, vagy egyáltalán nem értett volna meg.
A reinkarnáció lényegét hasonlóan látom. Amit a Földön megélünk, egy epizód. Jobb vagy rosszabb (más szempontból innen, és más szempontból onnan), fejleszt, és ez a lényege.
Talán leginkább a tudásodat tudnám példának felhozni. Nekem vanna dolgok, amit valahonnan tudok, de abban biztos vagyok, hogy ebben az életemben nem foglalkoztam vele soha. Például soha nem érdekelt a pszichológia, mégis valahogy annyi mindent tudok róla.
Vagy lehet, hogy neked még nem lépett ilyen ember az életedbe, de én tudok 2 embert, akit már azelőtt "ismertem", hogy találkoztunk volna. Azt szokták mondani, hogy a lelkek a legfontosabb találkozásokat előre megbeszélik egymással. :) De például párom is nagyszerű példa, baromira szeret a hegyekben lenni, ott érzi magát otthon, pedig soha nem laktak még csak hegyek közelében sem. Vagy ha mondjuk nézel egy filmet egy bizonyos időszakról (középkor, 60as évek stb), akkor sok embernek valahogy olyan közeli, mintha tudná, milyen volt abban az időszakban élni. Nem tudom, az én életemben valahogy rengeteg ilyen dolog van. Én nem azt mondom, hogy biztos van reinkarnáció, vagy csak amiatt lehet, de ha kicsit elgondolkozol, akkor lehet te is találnál ilyen elemeket a saját életedben. Persze magával az üzenetével, meg az ehhez kapcsolódó vallással én sem teljesen értek egyet (attól függetlenül hogy a vallások közül talán ez a leghasznosabb, meg a legkevésbé humbug).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!