A biblia és a karma?
Hívő ember vagyok 18/f. Hiszek a bibliában és Jézusban.
De az életemben olyan dolgok történtek mindig hogy egyre azzá válok hogy LÉTEZIK karma azaz "amit adok azt kapom".
És ez nem idő kérdése hogy mikor kapom vissza, vagy hogy milyen formában.
Válaszokat, segítséget, esetleg veletek történt a "karmával" veletek történteket.
Válaszokat előre is köszönöm!
Kedves Kérdező, kedves Hozzászólók!
Mindig örömmel tölt el, ha értelmes népek értelmes kérdésekben értelmes beszélgetést kezdeményeznek.
De -nem bántásnak mondom- miért nem egyeztetek meg az elején a definíciókban? Akkor ugye nem kéne senkit kirúgni amiatt, mert tagadja vminek a létét, v rosszindulatúnak tűnik, de csak sima és mezei módon tájékozatlan.
Szóval. Aki azt mondja, a karma nem létezik, az menthetetlen. Ui. a karma egészen egyszerűen tettet jelent.
Aki azt mondja, tetteink nem állnak össze sorssá, az -hát, nem bántani akarom- de év- ill. életismétlésre fog ítéltetni, amíg rá nem jön, senki más nem felelős azért, amit ő "kap, szenved el" a Mindenségtől, mint ő saját maga. Igazából -ez személyes meggyőződésemmé vált az utóbbi időben- ez a kiút is egyben: a személyes felelősség vállalása mindazért, ahol/akik/amilyenek vagyunk. Amikor ennek valóságosságát hundert procent elfogadtam, nyertem vissza szabadságom és erőm. Kipróbálásra ajánlom az elfogadást, érzelmileg és intellektuálisan jó móka :) !
Természetesen csak hosszú időtávlatban vehető észre a kiegyenlítődés és az igazságosság. Aki világmodellje nem tartalmaz többet egy életnél, hááát, annak az Istene se nem igazságos, se nem kegyelmes, nekem nincs is hozzá közöm. Ezt azért merem mondani így, mert Isten nem felelős a Te karmádért, ez egy tőle független törvény, h minden létező dolog ki van téve ennek. Felesleges -és lássuk be, éretlen személyiségre vall- bármiért is Istent hibáztatni.
Sztem mindezekkel együtt a Biblia ha nem is tartalmazza egyértelműen és cáfolhatatlanul a karma és sors tanát, de felhasználói szempontból nem is mond ellene: ha ker. hívő vagy, úgy élsz, h csak pozitív legyen a karmád (a parancsolatok betartásával) v épp haladd meg azt (hittel a kegyelemben).
Persze lehet azon vitatkozni, h melyik zsinat mit vett ki a Bibliából, hová torzult az Írás évszázadok alatt, de e vitához nincs szükség rám.
Szép estét!
Vicces dolog ez a karma, mert amint elhiszed hogy van, tényleg van. Ha valami rosszat teszel, és úgy érzed, ezért neked büntetés járna, akkor az előbb-utóbb meg is jön. Bevonzod, tudattalanul generálsz bizonyos élethelyzetet, hívd, ahogy ízlésed, meggyőződésed, pszichológusod vagy vallásod szeretné.
Személy szerint nem vagyok a szó szoros értelmében hívő (ismerem a Bibliát, biztos vagyok benne, hogy valami van, de nem köteleződtem el egy konkrét vallás mellett sem), de voltaképpen mindegyik út azt tanítja: viselkedj rendesen. Egy bizonyos életkorig alakuljon ki a filozófiád, hitvallásod, akármid, és egy bizonyos kor után már nem megkérdőjelezni kell, meg nem túl gyakran filozofálni, hanem a hitvallásod által lefektetett, számodra elfogadható keretek között TISZTESSÉGESEN ÉLNI.
Nekem annyi kérdésem lenne, kérdező, hogy csak "hiszel" Jézusban (mint ahogy a démonok is hisznek Istenben, sőt félnek is tőle), vagy élő kapcsolatod van vele?
Ha személyes kapcsolatod van vele, hallod a hangját, átélted, hogy megbocsátotta a bűneidet, és a régi elmúlt, minden újjá lett, akkor ez a karma-kérdés is a helyére fog kerülni. Ha még nem ismerted meg Jézust személyesen, akkor ne nyugodj addig, amíg meg nem ismered. Ő élő kapcsolatot szeretne veled, nemcsak azt, hogy higgy a létezésében.
A Bibliából csak egy példa: biztosan ismered Jób történetét. Ő nem azt kapta, amit adott. Feddhetetlen ember volt, Isten mégis megengedte a sátánnak, hogy súlyos csapások érjék (gazdagsága odalett, gyermekei meghaltak, és az egészségét is elvesztette). Az is egyértelmű a Bibliából, hogy egy földi életünk van, és Isten az életünkben elkövetett tetteink alapján fog minket megítélni halálunk után.
(Ezt csak azért írtam le, hogy egyértelművé tegyem: a Biblia nem keverhető más vallásokkal.)
Kedves #28.
Én se hittem. De annyi csodálatos dolog történt meg ami után imádkoztam hogy NEM LEHET VÉLETLEN.
Imádkoztam régebben "valami ügy miatt" és valóban segített valóban éreztem hogy minden szavam amit imádkoztam meghallgattattak.
Bocsi, hogy èszrevettem. Amiről ti vitáztok az a viszály könyve. El kell olvasni a kommenteket. Ordít róla. Règen is így volt ès most is. Ha valaki felolvas belőle, vagy beszèl róla, valaki felszólal ellene ès kirobban a vita. A vitából pedig èrdekes dolgok következhetnek.
Az eredeti tanok már jóval Jèzus elött is voltak. Nem linkelgetek majd akit èrdekel megkeresi. "Kybalion" ezt tanították. Jèzus, Buddha, stb. Amikor valaki olyan tudást birtokol ès tanít ami működik, akkor gondoskodnia kell legalább egy tanítványról mert halálakor a jegyzeteit megsemmisítik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!