Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A biblia és a karma?

A biblia és a karma?

Figyelt kérdés

Hívő ember vagyok 18/f. Hiszek a bibliában és Jézusban.

De az életemben olyan dolgok történtek mindig hogy egyre azzá válok hogy LÉTEZIK karma azaz "amit adok azt kapom".

És ez nem idő kérdése hogy mikor kapom vissza, vagy hogy milyen formában.

Válaszokat, segítséget, esetleg veletek történt a "karmával" veletek történteket.

Válaszokat előre is köszönöm!

#Biblia #Jézus #karma #karmáról #amit adsz az kapod
2017. júl. 30. 08:28
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
32%

A mai biblia egy torzított verzió. A valódi biblia, apokrif iratok a mostani biblia hetvenszeresét teszik ki.

A biblia eredetileg azt mondja, van karma.

A mostani bibliát jobb lenne, ha hanyagolnád, ugyanis úgy alakították, hogy mossák az ember agyát.

Például Jézus valódi tanítása azt mondja: Az ember fény jellegű, testbe zárt isten, ami bűntelen és örökké él.

Ehelyett a mostani keresztény emberek mit hisznek?

Bűnösök vagytok, miattatok feszült keresztre Jézus. Legyél hálás neki, és adományozz az egyháznak.

Azt akarják, úgy érezd te bűnös vagy, te rossz vagy, hogy ilyen kellemetlenül érezd magad egész életedben. Hogy lehetnél bűnös, hisz nem csináltál semmit Jézussal, nem is éltél amikor őt keresztre feszítették.

A karma létezik, de ez egy nagyon bonyolult dolog. Nem mindegy, hogy kényszeresen teszel jót, hogy neked is jó legyen, vagy szívből, mert ezt akarod, és ezt szereted.

Ha van kérdésed ezzel kapcsolatban, írj. Sokat trippeltem már, és rengeteget gondolkodtam ezeken, tanítóm is rengeteget tanított erről, ha többet akarsz tudni állok rendelkezésedre.

2017. júl. 30. 17:33
 12/34 anonim ***** válasza:
82%

ne veszekedjetek - Béke!

A kereszténységben vannak ugyan szekták- de a keresztény világvallást egyben leszektázni - bődületes baromság és egyben sötét gonoszság. (Nem kérek 10-től erre választ, nem vitatkozom, kösz, te úgy gondolod, én meg így, a kérdező majd átgondolja, hogyan tovább a véleményekkel gazdagodva)

Minden csak egy vélemény, nem az Igazság- azt egész életünkben keressük, azt nem mondhatja csak úgy ki senki, abból 1 van és nem birtokolható.

Meg kell különböztetni a SORS és a KARMA fogalmát.

A kettő nem ugyanaz, noha összefügg. A karma a cselekedeteink ok-okozati összefüggésben, sőt láncolatban - ahogy fentebb írtam.

A sors - az adott, azt nem a cselekedeteim határozzák meg - hanem adott. Hova születtem, milyen családba, milyen nemzetbe, milyen nemmel inkarnálódtam, mi az anyanyelvem - ezeket nem tudom befolyásolni - ezekkel kapcsolatban a nagy görög drámák tanítanak - hogy vállalják hősiesen a sorsukat a drámahősök és hogy építik együtt a karmával hogy az egy összhangban és harmóniában épülő hiteles életmű legyen (talán mondható egy hasonlattal a sors az kapott alapozás, melyen építkezem, a felépítmény a karma)

2017. júl. 30. 17:37
 13/34 anonim ***** válasza:
0%

Most mit menőzöl amikor soha életedben nem olvastad el az eredeti Bibliát? Azt se tudod mi áll a cenzúratlanban. Lehet még annyi sem, mint a mostaniban. Meg aztán nem fogják neked megengedni, hogy csak úgy nézegesd. Hogy írogatnak neked az interneten meg különféle szennylapokon teljesen lényegtelen. 😏

2017. júl. 30. 17:42
 14/34 anonim ***** válasza:
52%

az Apokrifeket el lehet olvasni Vanyó László ragyogó fordításában megjelent a Vigiliánál.

[link]

-jó 30ezer, de nem is kapható - könyvtárban megvan viszont.

-------------

"Az ember fény jellegű, testbe zárt isten, ami bűntelen és örökké él. "

- ez oké, Isten gyermeke, felnőhet, csak erre mondtam, hogy ez nem automatikus- hanem el kell érni.

Potencialitás, mit realizálni lehet.

"A dolgok valósága a fényük maga" - mondta Aquinói Szent Tamás.

Magától a sötét inercialitás lehúzza a sötétbe, soha nem lesz magától, csak úgy fény a gyarló ember.

Szabad, tudatos emelkedés van - de az munka.

A szellemtől magára hagyott entitások az entrópia szerint is a felbomlás felé haladnak. Krisztus és a világvallások tanítói erről tanítottak - egész életükben. Ja, hát a sötét ördögi, világi erők mind meg is ölték őket. De "az én világom nem e világból való" -

2017. júl. 30. 18:06
 15/34 anonim ***** válasza:

"Most mit menőzöl amikor soha életedben nem olvastad el az eredeti Bibliát?"

Nem "menőzöm".

"Azt se tudod mi áll a cenzúratlanban."

Ahogy gondolod.

Több energiát nem pazarlok rád a válaszadással, mert ahogy üvölt belőled, képtelen vagy józanul gondolkodni.

2017. júl. 30. 18:14
 16/34 anonim ***** válasza:
0%

Az Apokrif iratok csak a nyilvánosság elé tárt szemét, amit a korábbi változatok tartalmaztak a frissítés előtt. Viszont érdekes, hogy az eredetit titok övezi. A Biblia annyira komolytalan, mint azok, akik aszerint élnek. Valószínűleg az eredeti nem tartalmazott annyi sok filozofikus jelentést csak a frissítések során lett egyre vastagabb. Próbáltak belevinni minél több jelentést, míg végül az eredeti írást végképp eltorzították és azért nem tárják nyilvánosság előtt, mert összeférhetetlen a mostanival vagy a korábbi változatokkal.

#15 Szóval te csak abban tudsz betekinteni, amit eléd dobnak.

2017. júl. 30. 20:11
 17/34 anonim ***** válasza:

Azt gondolsz, amit szeretnél. :)

Kérdező:

Ha figyelsz, akkor jól láthatod a karma működését, de csak akkor ha nem kényszeresen cselekszel.

Például, ha egyik nap kellemetlenül érzed magad, és mondjuk aggódsz a kinézeted miatt, akkor azon jár az eszed hogy ki mit gondol rólad, kinek van negatív véleménye. Mivel negatív véleményt "sugárzol", arra koncentrálsz, ezért azt is fogod visszakapni, és minden emberi tekintetből negatív véleményt veszel ki.

Ha megtanulod a vonzás törvényét kezelni, kiismered, akkor uralhatod az életed ahogy csak szeretnéd.

A karma állandóan működik, nem csak néha. Ahol tartasz, azt mind magadnak köszönheted, amit elültettél eddig az virágzik.

2017. júl. 30. 20:23
 18/34 anonim ***** válasza:

Már értem. Szóval a vonzás törvényét alkalmazók uralják az életüket, ahogy szeretnék? Akkor bizonyára mindegyik milliomos. Hát én negatív vagyok, de nem hiszem, hogy bármi rosszat vonzanék be. Szerencsés negatívnak érzem magam. 😏

2017. júl. 30. 20:48
 19/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen... a rengeteg választ!:D
2017. júl. 30. 21:06
 20/34 A kérdező kommentje:

Az apokrif írásokat nem hova tenni...

Igazából én pár hónapja "ezzel" kapcsolatosan ezt találtam és ebben bízom:

Keressétek meg majd az Úr könyvében, és olvassátok: ezeknek egy hijjok sem lesz, egyik a másiktól el nem marad; mert az Ő szája parancsolta, és az Ő lelke gyűjté össze őket!

2017. júl. 30. 21:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!