Mi vár ránk halálunk után? Az üres feketeség mintha csak a szemünket csuknánk be? Vagy elhaggyuk a testünket, és a világ hatalmaságávval eggyé válunk? Esettleg a lélek egy örökös "élet"?
19"a tudatot nem az agy hozná létre, mondjátok már meg nekem"
'Én gondolkodom, nem az agyam, én látok nem a szemem.' Az agy és a szem eszköz a gondolkodáshoz, látáshoz. Ha az eszköz sérül - nem működik a folyamat. De nem szabad felcserélni az ok-okozatot.
A számítógép mindenre képes, amire egy éntudattal rendelkező ember képessé tette. Ha elromlik, nem függ működni, látszólag semmire sem képes, nem tud semmit - de ez még csak nem is érinti az éntudattal rendelkező embernek a képességét, aki az eszközt készítette.
Lehet idővel a tudomány az egészet majd bebizonyítja az agy különböző területeleinek működési hibájával, vagy mechanizmusával. :)
Abban én se hiszek, amit a vallások hírdetnek meg a reinkarnáció is egy röhejes elképzelés - látszik, hogy emberi elme találta ki ezt is...
Szerintem élünk, meghalunk és ennyi. Kár túlbonyolítani.
Akiknek volt testenkívüli élményük nézték őket MR gépben, és az agy bizonyos pontjain "hibás" túlaktivitás, vagy alacsonyabb aktivitás jött létre közben. Akinek nem volt ilyen az agyában a klinikai halál idején, annál az MR gép semmi agyi aktivitást nem mutatott. Ez számomra megmagyaráz mindent.
"miért van az, hogy nagyon sokan a klinikai halált átélve filmszakadást tapasztalnak? SE KÉP SE HANG?"
A kulcs az emlék. Minden éjjel álmodsz, nagyon sokszor egyáltalán nem emlékszel rá, vagy éjjel felébredve még igen, reggelre már feledésbe merül.
"Egyszerű, de messze nem kielégítő magyarázat, rengeteg sebből vérzik. "
Vagy csak te képzelsz nem létező dolgokat. Na mutasd, miben többek az élőlények a leírtnál.
"Nem hinném, hogy a halál egy végleges állapot, mert hát sok egybe hangzó vélemény van a testen kívüli élmények mellett is."
Viszont nulla bizonyíték. Véleménnyel meg anekdotával tele van a padlás.
"Sok paranormális jelenség van, amit érdemes nem figyelmen kívül hagyni. 😏"
Amíg a puszta létezésüket sem képesek bizonyítani, addig fölösleges foglalkozni velük. Üres estimesék csupán.
"Lehet idővel a tudomány az egészet majd bebizonyítja az agy különböző területeleinek működési hibájával, vagy mechanizmusával. :)"
Már be van bizonyítva, pontosan erről van szó. Az istenélmény meg az összes többi paranormális élmény előidézhető mesterségesen, az agy piszkálásával drogok vagy más behatások által. Teljesen egyértelmű, hogy ezek csupán működésbeli zavarok.
"A kérdező kommentje:
Lejetek békességre, fényre, szeretetre."
Jól sejtettem, hogy ez megint egy kérdésnek álcázott térítés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!