Lehetséges hogy a lelkivilágomat le tudom írni mint egy valós környezetet/világot van jelentése vagy csak a képzeleten szüleménye?
Én azt tudom, hogy a tudatom által generált illúzió az, amit megtapasztalok nap mint nap.
Megnyilvánul minden amit akarok, vagy amire vágyom.
Ezt a tudást régen elsajátítottam, a technikáját ismerik sokan, de főleg tibeti buddhista kolostorokban oktatják a valóságformáló meditatív technikákat.
Ami körbevesz, az mind annak az eredménye, amit gondolok és megvalósul mint a gondolat anyagiasodása.
Aki ilyen szinten uralja ezt a dimenziót, ritkán fog másoknak tanácsokat adni.
De a kérdésed felkeltette az érdeklődésemet.
Ezt a választ sokan nem fogják még megérteni, mert a tudatuk tökéletesedése még nem érte el azt a szintet, ahol a magasabb spirituális tartalmak megértésre kerülnek.
Mielőtt jönne itt valaki a szerencsejátékkal, meg jóslással, arra annyit tudok írni, hogy még ezektől ezerszer jobb dolgokat is lehet művel, ha valaki érti azt amit csinál.
Remélem válaszom további kutakodásra sarkall a témában.
Gondolatból érzés. Érzésből teremtés.
Amit leírtál az a egod világa.
"Lehetséges hogy a lelkivilágomat le tudom írni mint egy valós környezetet/világot van jelentése vagy csak a képzeleten szüleménye?"
Megkérdezted aztán leírtad, ez mind a képzeleted szüleménye, ami a lelki állapotodat tükrözi. Leírtad, hogy te magad van a sötétség meg ilyesmi. :D
Persze, sőt!
Erre alapvetően mindenki képes, bár sokan nem tudatosítják ezt magukban. Ahogy a fogalmak minden egészséges ember elméjében összekapcsolódnak mentális képekkel, ugyanúgy, az érzelmek, képek, és még az illatok is, képesek egymásra hatni, kiváltani egyiket a másikból. Ha volt már veled olyan, hogy megéreztél egy illatot, ami emlékeztetett valamire/valakire, és rögtön beugrott egy érzés és/vagy egy kép a múltból, akkor tudod, miről beszélek. Kicsit olyan ez, mint a szinesztézia. Az érzelmek, gondolatok automatikusan képekben fejeződnek ki.
Ezt a jelenséget használják terápiás célokra is. Biztos hallottad már az "írd ki magadból" kifejezést, ez ezt a képességet takarja. Korlátozott kommunikációs képességekkel rendelkező egyéneknek (kisgyerekek, enyhén szellemi fogyatékosok) kifejezetten jót tesz a rajzterápia, mikor olyan feladatot kapnak, hogy rajzoljanak.
A legnagyobb költők épp attól voltak a legnagyobbak, hogy belső világuk olyan profin voltak képesek szavakkal kifejezni, ahogy az átlagember nem.
Nade, a lényeg. Ha már idáig eljutottál, hogy tudod vizualizálni a benned zajló folyamatokat, tedd meg a következőt. Minden este 10-15 percre, lehetőleg egyedül, csendben, félhomályban, ülj vagy feküdj le kényelmesen, és képzeld el, hogy a sötét, sivár sivatagban ott, ahol állsz, megjelenik feletted a napsütés, a földből előbújik egy kis csíra, kinő belőle egy szép, zöld fa, a fa körül pázsit jelenik meg, és még sok ilyen fa megjelenik. A rosszakarókat fejben változtasd át fává, és azok a fák hervadjanak el, és nőjenek helyettük zöld fák.
Ha ezt heteken, hónapokon keresztül minden este, átéléssel megteszed, mint ha igazi lenne, javítani fogja a kedélyállapotod. Ez egy jó tanács.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!