Milyen fejlesztő környezetet érdemes használni webfejlesztéshez? (html, css, javascript)
Egyéni preferencia kérdése, kinek mi a kényelmes, mi tetszik.
Én pl. KomodoEdit-et használok (de van egy bővebb verziója, a KomodoIDE, az viszont kb 45 ezer forintba kerül)
De ott van a SublimeText, a PHPStorm, bár ez mindkettő szintén fizetős.
Aztán ott van pl az Aptana Studio, ami ingyenes még.
Végső esetben egy Notepad++ is jó lehet, de az az előbbiekhez képest elég fapados és nincs Linuxos változata, csak Windowsos.
#1-es válaszoló egészen jó környezeteket ajánlott, mindig tanulok valami újat.
Nekem egyből a Notepad++ jutott eszembe, mivel ingyenes, és tulajdonképpen nekem mindenre megfelelt eddig.
...csak most kiderült, hogy fapados... :-) De nekem nem is kell, hogy beszéljen, meg megírja helyettem a kódokat... :-)
Vizió:
A következő generációs editorokat már csak Oculus rift-el vagy HTC Vive-al lehet kezelni és kiolvassa a gondolataidat! :-)
Igazmondó: neked muszáj mindenhova trollkodnod?
Nem rossz a notepad++, van sok hasznos funkciója, pl. a regex replace funkciója nagyon jó.
De, amit nem tud és (számomra) hasznos:
- Code completion (legalább is nem olyan szinten, mint kellene)
- Projekt kezelés (hogy kényelmesen tudj megnyitni fájlokat az adott projektből)
- Quick comment
- Makrók a gyakori elemekre
- TAG-ek és blokkok automatikus bezárása
- Unit test
- Stb...
"De nekem nem is kell, hogy beszéljen, meg megírja helyettem a kódokat... :-)"
Mert amatőr vérpistike vagy.
Egy valódi programozó csak azt írja meg, amit muszáj, a sallangot generáltatja az IDE-vel.
Persze, hogy vérpistike, ezt már a másik kérdésnél is bebizonyította azzal a kijelentésével, miszerint fölösleges hash-ben tárolni a jelszavakat.
Aztán majd csodálkozik, hogy ami neki fél nap meló (mert nem akarja, hogy a program "írja meg helyette") azt más 10 perc alatt megírja. :)
Én eddig Notepad++ -t használtam. De pár napja áttértem a Brackets-re - ez egy modern kód szerkesztő program.
Ajánlok hozzá 2 plugint:
Brackets Shell - ezzel beépítve lehet használni a konzolt
Emmet - így támogatja a Zen Coding-ot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!