Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Nem mond ez ellent a reinkarná...

Nem mond ez ellent a reinkarnációnak?

Figyelt kérdés
Ugyebár azért tudom, hogy én vagyok én, mert emlékem van önmagamról és mindarról, ami velem történt, az emlékeim meg az agyamban találhatóak, viszont amikor meghal a testem, a memóriasejtjeim szintén meghalnak. Ezzel megszűnik az egész emlékezetem, és annak az emléke is, hogy én vagyok én. Márpedig ha ez így van, akkor hogy emlékezhetne a lélek a létezésemre?
2017. júl. 25. 23:09
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
24%

# 5

Úgy hogy nem emlékeznek az előző életükre...

# 8

https://www.youtube.com/watch?v=FIr4f6yV0lQ

2017. júl. 26. 12:12
 12/28 anonim ***** válasza:
56%

Csak kerdem en, miota vetheto ossze a lelek a fizikai testtel?

A lelek egy hatalmas energia halmaz.

Mig a fizikai test, hatalmas sejtek halmaza.

Mivel az embernek nem csak fizikai teste van, s a leleknek nem is 100%-a van az adott testben, ezert a kerdesedre a valasz, nem.

Az egeszet osszemosod massal es total leegyszerusited valami orbitalis sarkitassal.

Le van irva hogyan tarolja es menti az agy es az agyon kivuli/tuli tarolo egyseg az emlekeket.

Azert mert a test, amit magadra oltottel es a lelek tavozik a halalt kovetoen a testbol, mely alapbol is tarolja az emlekeidet, hogyan is lenne semmis??

Szoval meg magad sem erted, csak kevered a szezont a fazonnal es a sajat elkepzelesed nyomatod ahelyett, hogy merlegelned a kapott infokat.

Masfelol, ha egy balesetben ellovik a fel agyad, kepes vagy tovabb elni.

Ha veszunk egy olyan embert akinek ambeziaja van, kepes ujra emlekezni onmagara.

Szoval illene tobbet olvasni a temaban es nem csak okoskodni.

2017. júl. 26. 14:20
 13/28 anonim ***** válasza:
18%
Attól vagy önmagad, hogy emlékszel, mert az emlékekből áll össze egy személyiség, ami most te vagy. Például megfigyelhető az amnéziás személyeknél, hogy hogyan fordulnak ki önmagukból és minél tovább tart az állapot annál valószínűbb, hogy végül mikor visszanyeri az említett személy az emlékeit egy harmaik személy lesz belőle. Viszont közbe úgy, hogy a második lenyomja az elsőt és úgy lesz egy harmaik belőle. Tehát az első végül csak egy emlék marad, mert a második a domináns. Ez pedig azért van, mert amikor az emlékek összeomlottak egy új személyiséget épített fel az ego. Olyan, mintha meghalt volna az első, de emlékszik rá a harmadik. Még jó, hogy eladtam az enyémet és nem kell ezt a borzalmas szomorú fájdalmas véráztatta utat végigjárnom. 😏
2017. júl. 26. 17:57
 14/28 anonim ***** válasza:
71%
Simán elképzelhető az is, hogy a gondolataink nem az agyunkból erednek, csupán azon keresztül fogjuk őket, amolyan antennaként funkcionál, ami fogja az olyan finom rezgéseket, amelyeket a műszereink még nem tudnak mérni. Persze tök lényegtelen, hogy közvetlen az agyban jelennek meg a gondolatok, vagy azon kívül. A kulcsfontosságú dolog az, hogy nincsen alany aki gondolkodik, gondolatok jönnek-mennek, a gondolkodó alany, a személy pedig maga is egy komplex gondolat ami kisajátítja az összes többit.
2017. júl. 26. 18:56
 15/28 anonim ***** válasza:
42%

Bizony-bizony. Az öregnek igaza van. A személyiség, az énkép, amit mindenki annyira egyedinek érez a saját esetében, néha nem is kicsit túlértékelve azt, az gyakorlatilag a korábbi tapasztalatok, illetve közvetett tapasztalatok(tanult történések) reakciójából épül fel. Ha kiskorodban megmart egy oposszum, akkor az oposszumoktól tartani fogsz, a rágcsálófélék is ellenszenvesek lesznek, hörcsögöt sem fogsz tenyészteni, a gyerekedet sem tengerimalaccal leped meg a születésnapján, és belé is azt neveled közvetve, hogy a rágcsálók utálatos kis dögök. Ha nem mart még meg oposszum, akkor kedves, szőrös kis állatoknak tartod majd őket, nem lesz különösebb problémád vélhetőleg a rágcsálókkal, és még az is lehet, hogy egyiptomi ugróegereket tartasz majd szerteszét a szobádban. Persze utána marhat meg oposszum, a sok korábbi pozitív benyomást nem fogja radikálisan megváltoztatni, de biztosan nem fog jól esni. Tekintsünk el attól is, hogy az oposszum nem rágcsáló. Kicsit azért hasonlít rá. Távolról.

Ugyanígy alakítja a személyiséged-kisebb, illetve más mértékben minden amivel találkozol, vagy gondolati szinten találkozol. A fagyitól kezdve a féltéglán át a hulló falevélig, minden. Legnagyobb mértékben a szocializált(vagy kevésbé szocializált) környezet, legalábbis a mostani jelenünkben az emberi kapcsolatrendszerek bírnak a legnagyobb befolyással az életünkre, ezért a mások cselekedetei, reakciója van legnagyobb hatással a személyiségünk alakulására, de ugyanabban a sémában, mint az oposszummal kapcsolatban alakult. Kivéve a remetéket, akik születésük óta barlangban laknak egyedül, és legnagyobb személyiségformáló erővel a hulló falevél volt rájuk. A hozzászólások alapján ide is jutott belőlük 1-2.

Ezen kívül vannak az ösztöneid, de az minden állatnak van, nem nagy büszkeség. Nagyban befolyásolják a személyiséged, illetve szolgáltatják másik alappillérjét. A tetteid jelentős részét befolyásolják, mégis annyira egyedinek, sajátnak gondolod. Mert ez TE vagy. Szerinted.(Nehogy megsértődj kérdező, a nagy általánosságot tegezem, nem téged. Kivéve most.). No de az érzelmek! Az már igen, az csak a lélekből gyühet!!! Vagy a kémiai reakciókból, az agyad által termelt hormonokból, vegyületekből, de kívülről is beveheted, felszívhatod, magadba szúrhatod. Felerősíti az érzelmeket, boldogságot ad vagy rettegést, bánatot, vagy ami éppen kell. Az érzelmeid módosítja, vagy érzelmeket ad hozzád átmenetileg, vagy vesz el tőled. Két dolog jöhet ez alapján szóba az érzelmekkel kapcsolatban, vagy az agyad által generált vegyületek eredménye, vagy egy mákos-szmájlis pasztillában van egy darab lélek magas rezgésszámmal, amit magadba olvasztasz. Lehet rajta vitatkozni, de én talán az előbbi mellett foglalnék álláspontot.

Persze mindez csak nagyon nagy vonalakban, de mind mind megfigyelések, kutatómunkák és a józan paraszti ész szüleménye, nem egy jó beszédkészségű elméletgyártóé aki híveket gyűjt maga köré. Aztán persze te is szépen lebonthatod magadban ezeket a dolgokat, levezetheted mi miből ered, és akkor meglátod menny minden marad aminek nincs nagyon logikus vagy nagyon fizikai magyarázata. Elárulom, nem túl sok, egyetlen egy dolog(ami egyébként ugyanúgy megvan minden élőlényben is, amiket amúgy lélektelennek tart az ember),hogy élsz. De ami az élethez szükséges energiát adja(a vízen, a táplálékon és a levegőn túl persze), semmivel nem különb, mint ami az okostelefonod életét szolgáltatja elektromosság formájában. Önmagában nincs akarata, gondolata, emlékei, öntudata, semmije sincs. Lehet, hogy az okostelefon is abban reménykedik, hogy az akkumulátorának utolsó néhány milliamperének a nagy generátorba kerülésével ő egy új, S8-as Samsung testébe jut majd, reinkarnálva őt. Lóf@xt. Semmi köze nem lesz ahhoz az áramhoz, amit a konnektorból kap majd az S8. Csak ugye az okostelefon, ahogy az ember is, nehezen törődik vele hogy 1 szezont ér meg az élete, úgyhogy mesékkel vigasztalja magát.

2017. júl. 26. 19:10
 16/28 anonim ***** válasza:
34%

Ne már! Lepontoztak, pedig szerintem ismét sikerült valami negatívat írnom. Kissé elégedett vagyok magammal. A sok pozitív barom között legalább van egy negatív is szerény személyében, büszke vagyok magamra! Tudjátok fenn kell tartani az egyensúlyt.

Szeretem te tényleg csak 4-10%-ot használsz, de mi átlag emberek 100%-ot, ugyanis minden egyes terület ki van használva (hál'isten).

Azon gondolkodj el, hogy egy súlyos fejsérülés után az ember miért veszti el az emlékezetét, és mekkora szégyen, hogy felpontoztak, mert ezzel önmagukat minősítették. Az agyunk kb. egymilliárd neuronból és minden egyes neuron kapcsolódik egymáshoz, ezek az úgynevezett "információ tárolók" emelet nem tudom pontosan, de úgy 300-400 évnyi emlék anyagot tudnak tárolni. Ennyire saccolom. 😏

2017. júl. 26. 19:25
 17/28 anonim ***** válasza:
0%

MrStrafacci

Képzelj el egy 5D-s emberkét, ahogy a parton sétál. Netán eltudod képzelni? Ha igazad van simán eltudod. Tudod minek? Mert, ha valahonnét máshonnan érkeznek az információk az agyban, akkor nem muszáj 3D-nek lenniük a gondolatoknak.

2017. júl. 26. 19:40
 18/28 anonim ***** válasza:
Remélem nem okoztam súlyos lelki törést azoknak akik a hozzászólásomat elolvasták, és nullára pontozták. Sosem bocsájtanám meg magamnak.
2017. júl. 26. 21:23
 19/28 anonim ***** válasza:
71%

Van valami abban amit állítasz, viszont felteszek neked egy elgondolkodtató kérdést. Mi a harmadik dimenzióban élünk vagy három dimenziósként tapasztaljuk meg a valóságot ami lehet ettől függetlenül több dimenziós vagy dimenzió nélküli? Az antennás példához visszatérve vegyünk egy antennát, ami a korlátozott technológia miatt egy bizonyos frekvenciatartományt képes fogni, viszont ezen a tartományon kívül is érkezik információ, de arról már sajnos nem tud. De a dimenziókhoz eszembe jutott egy jobb példa. Tételezzük fel, hogy létznek intelligens élőlények a második dimenzióban, mondjuk egy papírlapon élnek. Ha rajzolok egy kört a papírlapra nekik, az értelmezhető lesz az ő világukban, egyszerű két dimenziós kör, de ha lerakok nekik egy poharat a papírra, az már 3d-s, viszont az ő 2d-s világukban az is csak egy kör. És itt van az a pont, ahol abba is hagyhatjuk mert nagyon elméleti síkon vagyunk, itt pedig a végtelenségig lehet folytatni. Ami nem baj, eléri az ember az elme határát, aztán elkezd körbe-körbe szaladgálni ugyanazokban a gondolathurkokban amíg el nem fárad, akkor lecsendesedik és az üresség felé fordul. Nem rossz dolog a tudásvágy, de amikor szenvedsz tőle, akkor meg kell tőle szabadulni, onnantól fogva az elmét arra használod amire való, és annyit amennyit szükséges, többé nem vagy a rabja. Tudom milyen az amikor valamit görcsösen meg akarsz érteni, és azt is, hogy milyen amikor görcsösen igazolni akarod a saját téziseidet. És ez nem csak a tudományos elméletekre vonatkozik, éppúgy a spirituális elméletekre. Amikor elkezdtem buddhizmussal foglalkozni, saját kis elképzelésem volt a karmáról, reinkarnációról, megvilágosodásról stb. elméletek gyártottam az asztrális síkról meg a világkorszakokról, aztán ahogy meditáltam, ezek az elméletek folyamatosan összeomlottak, a makacs elmém meg folyamatosan újra akarta építeni, amolyan belső sakknak voltam a szemtanúja, ami még most is tart egyébként, viszont már nem a sakkjátszma érdekel, hanem a szemtanú. Tudom, ez már bőven off, elnézést is kérek. De lehet, hogy hasznos lehet spirituális keresőknek akik még a téveszmék sűrűjében vannak, egyébként az is rendben van, van egy útvesztő amin át kell vágni...

Ja és ne hidd, hogy én azt hiszem, hogy belelátok a fejedbe és tudom, hogy márpedig te az intellektusod rabja vagy és meditálnod kell, hogy megszabadulj. Lehet, hogy tisztába vagy vele, hogy mennyire mehetsz közel a tűzhöz, hogy ne égessen meg és élvezed az eszmefuttatásokat, ilyen módon hasznos is lehet még a filozófia is. Csak azért írtam ezt a sok zagyvaságot, hogy lásd miről szól valójában spirituális úton járni...

2017. júl. 26. 21:32
 20/28 anonim ***** válasza:
0%

Ne már, már megint? Valamiért kezdem azt hinni, hogy nem kedvelnek vagy valakinek túl sok felhasználója van. Egyik másik lényegtelen.

MrStrafacci

Tévedsz, de nemcsak velem kapcsolatban, hanem az előbb említett elméleteddel kapcsolatban is. Biztos néztél már 2D-s rajzfilmeket és merem állítani, hogy valószínűleg volt már 1-2 két dimenziós álmod, mert nekem volt és gondolom hozzám hasonlóan sokaknak volt már hasonló álma, tehát az elmélet már ott megbukott, hogy dimenziókra korlátoltad a gondolkodást, pedig azt információhalmazként kéne felfognod. Három dimenzióban az érzékszervek továbbítják az agynak, vagyis a látóideg (vagy hogy hívják) viszont ennél is perdöntő bizonyíték, hogy miért csak olyasmit tudsz elképzelni, amit normál esetben az látóideg is továbbíthat vagy bármelyik érzékszerv az agynak? Na?

Görcsölésről meg miegymásról beszélsz, hol ott én teljesen laza vagyok mindig. Belőlem természetesen áramlik az információ, mert fogékony vagyok rá. Nemhiába vagyok már 66 éves. Gondolod a sok stressz jót tenne nekem. Hát nem! A mai fiatalok csak az igazukat akarják bizonyítani, hol az már veszett kutya.

2017. júl. 26. 22:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!