Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Nem mond ez ellent a reinkarná...

Nem mond ez ellent a reinkarnációnak?

Figyelt kérdés
Ugyebár azért tudom, hogy én vagyok én, mert emlékem van önmagamról és mindarról, ami velem történt, az emlékeim meg az agyamban találhatóak, viszont amikor meghal a testem, a memóriasejtjeim szintén meghalnak. Ezzel megszűnik az egész emlékezetem, és annak az emléke is, hogy én vagyok én. Márpedig ha ez így van, akkor hogy emlékezhetne a lélek a létezésemre?
2017. júl. 25. 23:09
1 2 3
 1/28 anonim válasza:
22%
Igazából sehogy nem emlékezhetünk az életünkre, ha végetér szerintem. Ha új életünk lesz és találkozunk egy előző életünkből valakivel, max ismerős lesz számunkra, vagy szimpatikus. Úgyhogy ez eléggé nagy ellentmondás.
2017. júl. 25. 23:28
 2/28 anonim ***** válasza:
75%

Ez annyiban igaz, hogy a halál után már nem létezünk abban a formában, mint addig a testi életünk folyamán, így megszűnik lassan az egónk is. Az alkotórészek szétválnak, mintha egy limonádé különválna cukorra, citromlére és vízre. Az már tehát egy másik létezési forma lesz.

Mivel a testi létezésben a fizikai testünkkel azonosítjuk magunkat, azt hisszük, hogy mi magunk vagyunk a sejtek, meg minden fizikai összetevőnk, máshogyan fogalmazva a lélek összetéveszti magát a fizikai hordozójával, és annak alkotórészeivel. Holott ezek az alkotórészek csak közvetítőknek számítanak, tehát többek között az agysejtek is. Ez tehát nem mond ellent a reinkarnációnak, pusztán amiatt van, mert erős a testtel való azonosulásnak az érzete.

2017. júl. 25. 23:32
 3/28 Aneem ***** válasza:
62%

Az emlékek nem az agyadban találhatóak. Az agy pusztán csak egy tükör ami úgymond lereagálja a szellemi testet. Ezért van az ha valakinek kiveszik a fél agyát, még ugyanúgy képes szinte élni és létezni, pedig a fél agya odalett, mivel az agy pusztán csak lereagálja a szellemi testet.

A Szellemi testedből viszont minden nap úgymond feltöltődik, mármint te magad töltöd fel az összes aznapi megélt élményedet egy nagyobb tárolóba, amit nevezhetünk Akasha -nak vagy Istennek vagy Közös tudatnak, vagy aminek csak tetszik. Kb olyan ez mint manapság a Cloud fogalma az interneten.

A halálodkor nem szűnik meg az emlékezeted, sőt csak a halál után lessz teljes a kép, mivel a jelenlegi testedben el vagy zárva az előző inkarnációidban szerzett emlékektől / tudástól. Ez azért van így mert olyan mennyiségű információról beszélünk ami gyakorlatilag tönkretenné az életedet.

A halál után tudni fogod, kinek tartoztál és ki tartozott neked, megérted mit miért kaptál, ki miért bántott és te kit bántottál, és hogy mi minek volt a következménye. Az esetek többségében pl vagy úgy hogy több száz élettel ezelőtti adósságok egyenlítődnek ki.

2017. júl. 25. 23:40
 4/28 A kérdező kommentje:

"Ezért van az ha valakinek kiveszik a fél agyát, még ugyanúgy képes szinte élni és létezni"

Ha valakinek a fél agyát kiveszik, az jó eséllyel meghal, vagy életképtelen lesz.

2017. júl. 25. 23:46
 5/28 lencsefőzelék ***** válasza:
79%
3-asnak igaza van, nem az agyunkkal emlékezünk. Gondolj bele: sokan emlékeznek az előző életeikre. Na de hogyan emlékezhetnének, ha az emlékek az agyu(n)kban tárolódnának?
2017. júl. 25. 23:56
 6/28 A kérdező kommentje:
Hát ez az, hogy sehogy. Ezért lenne jó tudni, hogy mit is látnak valójában azok, akik az előző életükre emlékeznek.
2017. júl. 26. 00:45
 7/28 A kérdező kommentje:
Azok a sejtek, amelyekbe bele volt vésve az illető életének emléke, már meghaltak. Ilyen körülmények között hogy emlékezhetne a lélek bármire is?
2017. júl. 26. 05:17
 8/28 anonim ***** válasza:
67%

Kedves Kérdező!

Úgy viselkedsz, mint akinek a feje tele van mit-sem-sejtekkel.

Az előttem hozzászólók leírták: az emlékek egy része tárolódik az agyban. De nem csak ott, és nem is minden hozzáférhető. A tudomány mai állása szerint 4-10%-át használjuk ki az agykapacitásunknak (tízet az ún. zsenik) Mi van a többivel, a maradék 96-90%-kal? Térkitöltő?

Ha majd hozzáférsz a maradékhoz is, dől el a kérdés. Gyúrj rá!

2017. júl. 26. 06:17
 9/28 A kérdező kommentje:

"A tudomány mai állása szerint 4-10%-át használjuk ki az agykapacitásunknak"

Nehezen tudlak komolyan venni, miután efféle mítoszokra alapozod az állításaidat. A tudomány mai állása szerint egy nap alatt az agykapacitásunk 100%-át kihasználjuk. Persze tudom, hogy a hollywoodi filmekben nem ezt nyomják, de lehet nem azokból kéne kiindulni.

2017. júl. 26. 06:50
 10/28 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, megkérlek, írd meg, hol található arra bizonyíték, hogy az agyban memóriasejtek találhatók, amelyek az egész emlékezetet tárolják! Én ilyen bizonyítékról nem tudok, de Te hátha.

Ezzel ellentétben tudom, hogy az agy működését az agykutatók még csak elenyésző százalékban ismerik. Olyannyira, hogy nemrég szenzációként jelentette a sajtó, hogy át kell írni a tankönyvet, mert felfedezték, hogy egy bizonyos helyre lokalizált agyi funkcionalitás nem is ott van, hanem jó pár centiméterrel odébb.

2017. júl. 26. 11:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!