Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Hisztek abban, hogy képesek...

Hisztek abban, hogy képesek vagyunk bevonzani dolgokat, pusztán pozitív vagy negatív hozzáállással?

Figyelt kérdés
Tapasztaltátok is már? Vagy ez csak amolyan humbug?

2017. máj. 30. 22:38
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
#9 a kapcsolatok terén is ugyanezt tudom mondani. Pl, ha én eldöntöm, hogy csakis értelmes, diplomás, jóképű, figyelmes stb pasit akarok, akkor addig nem jövök össze senkivel, amíg nem találok egy ilyen embert. De nem bevonzom őt, csak egyszerűen kivárom, hogy találkozzak egy ilyen emberrel. Ergo kinek tudható be végül a siker? Magamnak.
2017. máj. 31. 08:43
 12/23 anonim ***** válasza:
58%

:) miért teszel fel olyan kérdést, amiről te már alapból el is döntötted hogy nem létezik?

én tudom hogy van, azt is tudom hogy működik, engem nem tudsz meggyőzni az ellenkezőjéről :)

2017. máj. 31. 09:21
 13/23 A kérdező kommentje:

#12 én nem meggyőzni akarok senkit, mindenki abban hisz, amiben akar, ez is olyan téma, mint mikor a mélyen vallásosokkal vitatkozol - értelmetlen, mert hiába, hogy ésszerű dolgokkal is lehet magyarázni azt, amit ők csodának hisznek, akkor is vakon hisznek benne :D Ha 1400-ban kiírtam volna egy ilyen kérdést a boszorkányok létezéséről, ott a többség kiröhögött volna, hogy nem hiszek bennük. Szerintem ez kb ugyanaz a kategória.

A kérdésemmel inkább az volt a célom, hogy tud-e valaki olyan érvet hozni, olyan tapasztalatot, ami csakis a vonzásnak tudható be és meg tud győzni, hogy ne egyszerű belemagyarázásnak gondoljam. Eddig ez nem sikerült, de ki tudja, lehet fog.

2017. máj. 31. 09:40
 14/23 anonim ***** válasza:
A szóhasználat, hogy "bevonzani" talán ez helyett jobb az, hogy betervezni. Felkészülni. Olyasmi, mint amikor az ember felkészíti magát. Mint ha rá edzene a váratlanra is. Akik nem tették, pánikszerüen haltak meg pl. a Titanic sülyedésekor. Az utolsó pillanatban is bepánikolnak, és nem képesek elfogadni, hogy tehetetlenek és kiszolgáltatottak.
2017. máj. 31. 09:50
 15/23 anonim ***** válasza:
90%
En hiszek benne. Erv: elakartam erni, hogy tanulhassak egy x dolgot amit kb 3 ember tanit magyarorszagon. Egyszer egy szurke napon a tomegkozlekedest valasztottam es azon gondolkodtam, hogy miert nem mukodik a vonzas torvenye, elkezdtem dumalni egy random emberrel es kiderult, hogy o ezt az x dolgot tanitja, pontosabban azt a harom embert is o tanitotta aki ezzel az x dologgal foglalkozik. Na erre mit mondasz? Veletlen? Egy kb 10 millios orszagban osszetalalkozni azzal az emberrel akinek a birtokaban van ez az x tudas? Erv 2: kellet a penz valamire, de nagyon meg voltam szorulva. Epp uldogeltem egy parkban este es azon gondolkodtam, hogy miert nem tudom megoldani a helyzetet vagy eloteremteni a penzt. Ott volt a kozelemben egy csakesz aki ordibalt. Megkerdeztem, mi van ocsi? Erre o a rohadt penz tette boldogtalanna. Mondom ok meseljen. Elmondta mi van majd a vegen oda vagott hozzam egy nagy osszeget amit bulizasra szant valami top helyen. Pont annyit amennyire szuksegem volt. Erv 3: most nem jut eszembe :D de csak eleg volt az elso ketto...remelem :D
2017. máj. 31. 11:07
 16/23 anonim válasza:

Igen, hiszek benne :) Sokszor volt velem mar, hogy szimplan azzal elkerultem rossz dolgokat, hogy nem fogalmaztam meg magamban. Pozitiv hozzaallassal pedig sikerult bevonzanom, hogy bizonyos emberek, akiket meg akarok ismerni, nyissanak felem :D

Egyik baratnom nyelvvizsga elott vegig csak egy temara gondolt, amit meg szeretett volna kapni. Es azt is kapta.

2017. máj. 31. 11:11
 17/23 A kérdező kommentje:

#15 ilyen esetek velem is előfordulnak, pl oroszt tanulok, és keresni akartam magántanárt, erre egy pasi leszólított vonaton ismerkedési céllal, és kiderült, hogy félig orosz és tart magánórákat is(nekem ingyen:D). De több ilyen is volt. Pedig eddig azt hittem, Magyarországon tök ritka manapság, hogy valaki tud oroszul.

A vizsgás rész rám is igaz, érettségin pl mind az 5 tárgyból azt a témát húztam, amit akartam, azt hittem hülyét kapok, rendesen vigyorogva feleltem le :D Szóval...azért érdekes, van ezekben a dolgokban valami sorsszerű.

2017. máj. 31. 11:24
 18/23 anonim válasza:
76%
Hát ha pozitívan állsz hozzá valamihez jóval több az esély, hogy összejön. És ez nem valami medzsik, hanem egyszerű hozzáállás. És ez nem azt jelenti, hogy leülsz az ágyra és egész nap mantrázol magadban, hogy pl sikerülni fog a vizsga. És nyilván ha azt akarod hogy pl gazdag legyél, nem lesz több esélyed megnyerni a lottót vagy ilyesmi, viszont rengeteg más lehetőség van amit ha negatív vagy nem látsz meg.
2017. máj. 31. 11:39
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 5-ös már ott elrontottad, hogy "létezik szabad akarat".

Erről nem nyitnék külön vitát.

2017. máj. 31. 12:06
 20/23 anonim ***** válasza:
76%

példák:

1: laktam x városban és szerettem volna visszaköltözni a szülővárosomba, de tudtam, hogy szülőkhöz semmiképp, albérletet fizetni ebben a városban 1 fizetés, de vágytam rá... egyik hazalátogatásom alkalmával egy gyerekkori barátunk is ott volt anyuéknál és beszélgettünk erről, hogy jó lenne, erre: neki van egy lakása és több albérlő adóssággal hagyta ott, kiadni már nem fogja de örülne ha odamennék, mert legalább nem neki kell fenntartania és nem állna üresen... 3 hónap múlva költöztünk... 3 hónap alatt ami történt: 12 órában dolgoztam ott egy piacon és baromira vágytam arra, hogy egy kisboltban dolgozzak télen melegben, zárt helyen napi 8 órát stb... ebben a 3 hónapban míg a költözést intéztük felhívott egy gyerekkori barátnőm akivel már vagy 15 éve nem beszéltem, hogy mi van velem hogy vagyok és amikor mondtam hogy épp költözünk haza rögtön mondja hogy igazából azért hívott, mert anyukája eladót keres a boltjába és rám gondolt... és pont akkortól kellett neki amikor mi visszaköltöztünk... véletlenek ugye? :) lakáseladás: nem kezdtünk el összepakolni, hogy majd ráér ha lesz vevő... én meg mondtam a férjemnek addig nem lesz vevő, míg el nem kezdünk pakolni, hogy igenis el akarjuk adni... odamentem egy nap dobozolni, és amikor a konyhaablakba épp cigiztem az utcáról beszóltak nem tudok-e véletlenül erre eladó lakást.. ők vették meg... örökbe fogadott fiamat megálmodtam (nyílt örökbe fogadás lett, mert megálmodtam ki lesz az összekötő kapocs a szülőanyukája és köztem )- na ezen még én is rendesen meglepődtem mikor az álmom beteljesült és az "összekötő" szóba hozta nekem a szülőanyukát... elég ennyi példa? :)

2017. máj. 31. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!