Hogyan változtathatom meg a negatív gondolataimat, ha csak félelmet és kétségbeesést érzek most?
Van rá valami módszer? Agykontroll és egyéb technikák most nem váltak be, mert úgy érzem, hogy csak hazudok magamnak.
Nagy gázban vagyok. Mit tehetnék? Nagyon szeretném megjavítani az életem.
Egyetértek az előző hozzászólóval, annyiban kiegészítve, hogy a negatív gondolatokkal ne azonosulj. Csak gondolatok. Nem következnek be attól, hogy átvonulnak rajtad (ez utóbbi legyen a hozzáállásod azokhoz, hogy átvonulnak).
Szerintem a kényszeres erőltetésnek nincs értelme. Meditálj, de csak relaxáció végett, és meglátod majd, hogy éber állapotban is nyugodtabb leszel.
Légy hálás! Próbálj meg arra koncentrálni, amid van, ne arra, amid nincs. maradj a jelenben! Ennyi mondat ide nagyon kevés. Hallgass jó mentálhigiénés szakembert: Pál Feri, Müller Péter, Almási Kitti stb.
Az előző hozzászólók jókat írtak. Én azt tudom mellé tanácsolni, hogy ha a nyugalom elérése a célod akkor olvass a sztoicizmusról. Epiktétos kézikönyvecskéje például rövid és még ma is jól érthető.
(mondjuk az előszót érdemes átugorni, mert fárasztóan nehézkes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!