Lehet, hogy tényleg a rossz kisugárzásom és negativ energiám/im vonzzák be a sok rossz dolgot körülöttem?
Nem tudok olyan területet mondani az életemben, amire azt mondhatnám, hogy rendben van. Persze, eleinte magamban kerestem a hibát, de végül csak erre jutottam, hogy túl sok negativ energia, harag gyűlt bennem össze, és sehogysem tudom ezeket elengedni (lehet büszkeség miatt is). Ez már annyira túllőtt rajtam, hogy lassan kezdek depresszióba esni, ismét azt érzem hogy utál mindenki, hogy nekem semmi hasznom. Szeretnék küzdeni, de jelenleg le vagyok meredve, nem tudom hogyan kerüljek ki ebből a helyzetből.
Hogyan és mit tegyek? Hogyan álljon vissza megint a pozitivizmusom?
Kezd kezdetben egy mosollyal.
Nézz a szemükbe, és legyen a szádon egy kis halvány mosoly napközben. Nem kell fülig érő szájjal, csak egy kis mosoly. :)
Legyél jókedvű, de ne direkt.
Olvasgass vicceket, nézz videókat, hallgass vidám zenét. Ezek hatással lesznek a hangulatodra. :D
Szia,
Igen, a negatív hozzáállás és negatív gondolatok bevonzzák a rossz dolgokat. Természetesen a pozitívnál fordítva.
Mindenképpen érdemes ezeken túllépned, mert ha sokáig elfojtod a dolgokat és halmozod őket, akkor azok könnyen pszichoszomatikus betegségekhez vezethetnek.
Kire és miért haragszol? Vizsgáld meg magadban ezeket a dolgokat, hogy mi volt annak az oka, ami oda vezetett, hogy haragot érzel. Nézd meg azt is, hogy vajon az az ember, aki szerinted ártott neked, milyen indíttatásból tette ezt. Segíteni akart neked, csak te megsértődtél valamin, vagy ártó szándékkal fordult feléd? Szóval elemezd ki a dolgokat. Aztán gondolj arra, hogy ha egy ember pl. ártó szándékkal bántott, akkor sem tragédia, mert ő akkor a tudatosságának azon a fokán állt, hogy csak ennyi telt tőle. Azóta változhatott, de ha mégsem tette, az nem a te dolgod. Nyilván te sem teljesen "bűntelen", mert ilyen ember nem létezik. Biztos, hogy te is bántottál már meg másokat - ezek az emberek túlléptek ezen, vagy még mindig orrolnak rád? Ezen kívül gondolj arra is, hogy az a sérelem, ami téged ért, az már a múltban van, a múltad nem tudod megváltoztatni, viszont a jövődet szebbé teheted - a jelenben. Úgy nem lesz szép a jövőd, ha múlt sérelmein kattogsz, vagy háborogsz. Az akkor volt, most meg most van. Engedd el ezeket, bocsáss meg azoknak az embereknek, akik szerinted bántottak, majd bocsáss meg magadnak is. Vizsgáld meg azt is, hogy te mikor és miben voltál hibás.
Ha írnál konkrét történéseket, akkor könnyebb lenne válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!