Van hiteles bizonyíték a reinkarnációra?
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy az emberi agy nagyon érdekes szerv. Mind a reinkarnáció, mind a hipnózis tekintetében nincs általánosan (mindenki vagy a többség által) elfogadott bizonyíték, annak létezésére. A mai világban úgyis mindenki azt mond és azt hisz, amit akar.
Álmunkban vagy a klinikai halál állapotában is csak az agyunk "játszik" velünk. Nemde?
"Álmunkban vagy a klinikai halál állapotában is csak az agyunk "játszik" velünk. Nemde?"
A végtelen lehetőségek világában hihetjük ezt is, miért is ne hihetnénk? De ma már vannak olyan dokumentált esetek, amikor pl. egy idegsebész (!!!), a kómájából felépülve jelenti ki tökéletes bizonyossággal, hogy "a mennyország létezik". Mivel ebben az esetben egy idegsebészről van szó, érdemes utánajárni (nyilván ő is kielemezte utólag a saját leleteit), az agya teljesen kikapcsolt állapotban volt a kóma alatt. Az emlékeit néhány hét alatt nyerte vissza, tökéletesen tiszta lappal indult újra (tabula rasa). Azóta... spirituális vonalon tanít és már nyoma sincs a korábbi ateista-materialista idegsebésznek, aki egykor volt.
Dr. Eben Alexander
A mennyország létezik - Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról
Magnólia, 2017
Ha jól látom ez egy könyv, ráadásul külföldi írója van (ha csak nem álnév). Könyvben pedig azt írunk le, amit csak akarunk, csak vegyék meg. Kivéve: tankönyv, szakácskönyv, stb... mert ott nincs "mellébeszélés".
Az pedig hogy idegsebész, nem jelent (nekem) semmit, Vittem én már főorvost is mentővel, nekik ugyanúgy működik a szervezetük, mint a hétköznapi embernek, ugyanúgy átveri őt is az agya mint engem vagy bárki mást.
Remélem mire én odakerülök, azelőtt kijutok az alagútból mielőtt még meglátnám a végén a fényt (vagyis a mozdony fényszóróit).
Ha as univerzumot zárt rendszernek tekinthetjük, akkor az energia megmaradás alapján létezik. (Feltételezem hogy abban egyetértünk, hogy a lelek -mint az élet mozgatórugója- egyfajta energia).
Az 1900-as évek elején volt egy kísérlet, ami a lelek súlyát volt hivatott megmérni, hozzáteszem laikus módszerekkel (mérleg). Duncan Mcdougall vezette a kísérletet, es azt tapasztalta, hogy az ember halála pillanatában 21 grammot veszít a testulyabol.
ahogy a tudomány, képtelen alátámasztani, epp ugyanúgy képtelen cáfolni is.
Senki nem lát más fejébe , hogy hiteles-e a tapasztalata.
A buddhisták évezredek óta tanulmányozzák a tudat működését, a meditációt, stb. Szerintük van, bár ők nem lélekvándorlásról, hanem folyamatos "újraképződésről" beszélnek, ami az élet alatt is tart. Az örök változatlan lelket tagadják, ők folyamatként, tudafolyamként írják le a lényeket, amik különböző létállapotokat tapasztalnak, ennek megfelelő testben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!