Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Bizonyíték a reinkarnációra?

Bizonyíték a reinkarnációra?

Figyelt kérdés
[link]
2016. aug. 3. 22:58
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Sok ilyen történet van, Dr. Ian Stevenson is gyűjtött össze hasonlókat. Az anyajegyes korrelációt szintén felállította.
2016. aug. 3. 23:25
 2/8 anonim ***** válasza:
44%

Ez nem bizonyíték. Van egy történet, aminek az egyetlen forrása ma már halott, és az Interneten levő minden más cikk csak ennek a halott forrásnak a történetét mondja el újra és újra. Simán lehet, hogy a kisfiú véletlenül talált rá egy holttestre, és heccből, vagy kényszeres fantáziálásból kitalálta ezt a sztorit. De szerintem még nagyobb valószínűségű, hogy az egész sztori kamu. A történetet még kamuszagúbbá teszi az, hogy az egy helyen levő anyajegyek eleve egy drúz babonának a tárgyai, ami valószínűbbé teszi az ilyen, egyébként minden valóságalapot nélkülöző mesék kialakulását.

A történet egyébként akkor se lenne bizonyíték a reinkarnációra, ha igaz lenne. Bizonyíték az lenne, ha egy hitelesen, több semleges megfigyelő által felügyelt, jól dokumentált kísérletet hajtanának végre, amely során az állítólagos reinkarnáltnak olyan dolgokat kéne elmondania, amelyet ő maga biztosan nem tudhatna, ha nem lenne reinkarnált. Másképpen: hitelt érdemlő módon ki kell zárni a kevésbé elképesztő, ezáltal eleve valószínűbb magyarázatokat (miszerint: kamu sztori, vagy fantáziahazugság).

Egyébként milyen érdekes, hogy olyan sokszor (értsd: gyakorlatilag mindig) fiatal, tipikusan 6 évnél nem idősebb gyerekekről szólnak ezek a reinkarnációs sztorik. Azokról, akik eleve sokat fantáziálnak, könnyen manipulálhatóak, és kisebb eséllyel fognak felszólalni, hogy hékás, de hát micsoda marhaságokat találtok itt ki rólam...

2016. aug. 4. 03:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"Van egy történet, aminek az egyetlen forrása ma már halott, és az Interneten levő minden más cikk csak ennek a halott forrásnak a történetét mondja el újra és újra"

Nem egy ilyen történet van.

[link]

[link]

2016. aug. 4. 10:32
 4/8 anonim ***** válasza:
31%
Több állítólagos történet, nem hiteles bizonyíték és ezért valószínűbbé sem teszi a reinkarnációt. Ezek a sztorik csak arra jók hogy a hívők hitét megerősítse, mivel ők már nem semleges szempont alapján hanem részrehajlóan ítélik meg a hallottakat. Ezért nem is értik miért nem bizonyítékok egy kívülálló számára ezek a történetek. Ha a reinkarnáció bizonyítva lenne akkor nem az ezotéria alatt beszélgetnénk róla. Mellesleg minden, - még egymásnak ellent is mondó - hitnek vannak ilyen történetei, lásd pl. mennyország látása halál után.
2016. aug. 4. 12:24
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Több állítólagos történet, nem hiteles bizonyíték

helyett

Több állítólagos történet nem hiteles bizonyíték

Illetve

Mellesleg minden, - még egymásnak ellent is mondó - hitnek

helyett

Mellesleg minden - még egymásnak ellent is mondó - hitnek

Nem tudom hogy sikerült. :)

2016. aug. 4. 12:26
 6/8 anonim ***** válasza:
77%

"Mellesleg minden, - még egymásnak ellent is mondó - hitnek vannak ilyen történetei, lásd pl. mennyország látása halál után."

Nem feltétlenül ellentmondás egyébként - a buddhisták is hisznek egyfajta "bardo" állapotban az életek között, amely szerintük 42 napig tart.

De a reinkarnációt megszabadítva a buddhista felfogástól, egyáltalán nem mond ellent a halálközeli élmény a reinkarnációnak, hiszen a legtöbb beszámoló szerint egyfajta köztes állapot van az inkarnációk között, és a reinkarnáció "ismerete" nagyon sok HKÉ-ben is jelen van.

Ami érdekes, bár magam nem folytam bele Stevenson kutatásaiba annak mélységeiben, de azt találtam, hogy a legtöbb ilyen gyerekbeszámoló hirtelen, erőszakos halált halt emberekre vezet vissza - gyilkosság, katasztrófa, háború áldozataira. Ebből annyit valószínűsítek, hogy a "befejezetlen" életpálya hamarabb folytatódik új inkarnációban, illetve annak emléke jobban megmarad.

2016. aug. 4. 17:16
 7/8 anonim ***** válasza:
77%
Én egy hétéves kislányt faggattam a minap....Hol voltál anyu pocija előtt?Találkoztál istennel?Meglepően határozottan válaszolt persze,szkeptikus vagyok mindenben de a válaszolás nyíltsága és természetessége nem hagyott kétséget bennem.Több olyan dolgot is mondot ami egyezik Dr Michael Newton - Lelkünk útja cimű könyvében leírtakkal.Túl sok volt az egyezés nem tudhatta azt amit mondott.
2016. aug. 14. 22:27
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

"szkeptikus vagyok mindenben de a válaszolás nyíltsága és természetessége nem hagyott kétséget bennem."

Ja én meg a télapó vagyok és ugyanezen módon döntöm el hogy ajándékot vagy forgácsot adok a gyereknek. Elvégre szkeptikusság mindenek előtt! Legalább ne hazudnál arról hogy szkeptikus vagy...

2016. aug. 14. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!