Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi értelme így újraszületni?

Mi értelme így újraszületni?

Figyelt kérdés
Tételezzük fel, hogy létezik a reinkarnáció. Legtöbbször azt olvasom, hogy addig születünk újra és újra, amíg már nincs mit tanulni, átlátunk, értelmezni tudunk mindent, úghymond megvilágosodunk. Ez így ok is lenne, csak azt nem értem, miért nem emlékszünk semmire az előző életekből? Ez olyan, mintha meg akarnék tanulni angolul, minden nap elkezdem előről, mert mindent elfelejtek, amit addig tanultam (éjszaka törlődik). Még jobb, azt is elfelejtem, hogy az a célom, hogy angolul kell tanulnom. Lehet nem a legjobb példa, de talán érzékelteti a szélmalomharcot, amire gondolok.
2016. aug. 16. 15:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Ezt én sem értem.

Feltehetőleg azért, mert így lehet a tanultakat a legjobban elmélyíteni.

2016. aug. 16. 15:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én más értelmezését olvastam a reinkarnációnak, ami az én számomra szimpatikusabb, és logikusabb is:

A megvilágosodáshoz, a szamszárából, létforgatagból való kilépéshez semmilyen világi tudást nem kell megtanulni. Ami tanulásként értelmezhető esetleg az az, hogy "meg kell tanulni" nem reagálni. Ha tehát most a szüleiddel, életed párjával, osztály- vagy munkatársaddal, az X párttal, a kormánnyal, az EU-val, a világgal stb. problémáid vannak, zavarnak téged, akkor még "nem tanultad meg a leckét". A lecke akkor kerül megtanulásra, amikor már semmi nem zavar, mindent úgy fogadsz el, ahogy van, "minden jól van" számodra.

Ehhez nem kell tárgyi tudásra emlékezni az előző életből, hanem a tudás - illetve tudatlanság - inkább a késztetéseidben, a motivációdban, a vonzalmaidban, a kötődéseidben, a függőségeidben, és mindezeknek az ellentéteiben van.

Amikor már késztetések, motivációk, vonzalmak, kötődések, függőségek nélkül éled az életet, akkor állsz készen. Akkor érkeztél el a megvilágosodáshoz, a létforgatagból való kilépés kapujához.

2016. aug. 16. 16:41
 3/6 SZücsöm ***** válasza:
Ez mind szép és jó de mi értelme van akkor megvilágosodni? Hisz ezek vagyunk mi emberek egy szerves élőlény ami tele van a saját érzéseivel,gondolataival,vágyaival képesek vagyunk döntéseket hozni és valamely féle saját morális kód szerint élni az életünket. Ha ezt mind eldobjuk akár 1 darab kavics is lehetnénk a sivatag közepén. Kérdem én mi a fene értelme lenne így akár létezni is mert életről ilyen formában maximum csak biológiai szempontból lehet szó.
2016. aug. 16. 18:34
 4/6 anonim ***** válasza:
48%
Jó kérdés. A megvilágosodásnak nincs értelme. Megvilágosodás igazából nem is létezik a szokásos értelemben, mert nem a személy ébred fel, hanem az abszolútum ébred fel a személyből, mint álomból, a személy pedig megsemmisül. Úgyhogy, ha szereted a jelenlegi életedet, akkor nem célszerű a megvilágosodásra törekedned. De hiába is törekednél, nem rajtad múlik. Ugyanakkor elkerülni sem tudod. Semmi nem múlik rajtad, semmilyen befolyásod nincs a dologra.
2016. aug. 16. 19:52
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert az "előző életedben" más ember voltál.

Más személyiséggel.

Ha most megtudnád, hogy mi/ki voltál előző életedben, akkor az eltérítene az "utadról".

Nem véletlen felejted el, de igazából minden emléket tárol a lélek, csak elő kell hívni.

2016. aug. 17. 00:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Mindíg van valamit tanulni! Az nem igaz, hogy nincs! Megtanulhatjuk pl. a Weöres Sándor fordításában a Thao the king-et! Akkor ezt most kipipáljuk?

De nekünk nem könyveket kell tanulnunk, hanem magunkat! Mit tudunk magunkról? Fogalmunk sincsen, hogy kik vagyunk valójában!

Azt kell keresni, aki nem születik, aki nem is hal meg! Ezek vagyunk mi valójában!

2016. aug. 18. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!