Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi az elet ertelme?

Mi az elet ertelme?

Figyelt kérdés

Azt tudjuk, hogy a mai vilagban az emberek tulnyomo tobbsege szenved. Rengeteg ember ehezik, eroszak aldozata. Eltiporjuk egymast a penzert, sikerert. (Persze tudom, hogy vannak jo emberek is a vilagban, de sajnos nem ez a jellemzo, igy nem ez dominal). Gyakorlatilag felelemben elunk. Felunk attol, hogy elveszitjuk a munkankat, szeretteinket, targyainkat, otthonunkat.

Aki felelemben el, az hibakat kovet el. A vallasok es egyeb tanutasok pedig arrol szolnak, hogy a halal utan mindenki azt kapja amit erdemel. Mi ertelme van igy az eletnek? Lehuzunk 60-80 evet a foldon, aztan pedig az idok vegezeteig szenvedes var rank? Hany olyan ember elhet a foldon, aki nen vetkes? Akinsoha nem artott meg masnak, nem volt onzo, vagy tett barmi olyat amit megbant kesobb. Milyen pszichopata krealta akkor ezt a vilagot? Az egesz letunk csupan a keserusegrol szolna? Tudom, most sokan azt gondoljatok, hogy milyen hulye ez a gyerek es mennyire soteten latja a dolgokat. De igazabol errol van szo... Ha korul nezunk a vilagban es nem dugjuk a homokba a fejunket, nem merukunk bele a hetkoznapi kis dolgainkba, ha nem az ember alaptermeszetet nezzuk, akkor mindenki szamara vilagossa valik, hogy a mai vilag kegyetlen, maga a pokol.

Nem gyozom feltenni elegszer a kerdest.. mi ertelme igy az eletnek? Az, hogy feljunk es szenvedjunk? Tudom, vannak boldog emberek is a vilagban, de ha a dolgok moge nezunk, sok ember csak masok szenvedese aran lehet boldog.

Vajon meddig tart meg az, hogy a penz, a gyulolet, a sikerhajhaszas az eletcelunk? Miert nem szeretik egymast az emberek? Miert nem segitunk egymason? Miert vagyunk allszent kepmutatok?

2016. febr. 14. 19:18
1 2
 1/12 Shai-Hulud ***** válasza:
72%
42
2016. febr. 14. 19:34
 2/12 Shai-Hulud ***** válasza:
2016. febr. 14. 19:34
 3/12 anonim ***** válasza:
Értelmet csinálni kell neki, az életnek célja van: a küzdés, maga (Madách).
2016. febr. 14. 20:14
 4/12 anonim ***** válasza:
32%

Ha a harmadik világ háborúban nem vesztek volna oda könnycsatornáim most bizonyára sírnék. :( Nincs mit tenni ilyen az élet.

"Milyen pszichopata krealta akkor ezt a vilagot?"

Adolf Hitler

"Gyakorlatilag felelemben elunk."

Fél a rák!

"Felunk attol, hogy elveszitjuk a munkankat, szeretteinket, targyainkat, otthonunkat."

Nekem nincs munkám, nincs is mit el veszíteni. Tárgyaim pedig nincsenek, ha vannak eladom őket jó drágán, és magamon kívül nem szeretek senkit.

"Az egesz letunk csupan a keserusegrol szolna? "

A magad nevében beszélj. Én megnézek egy vígjátékot vagy másmilyen filmet és jót szórakozom rajta. Egész éjjel iszok mulatok.

"ha nem az ember alaptermeszetet nezzuk, akkor mindenki szamara vilagossa valik, hogy a mai vilag kegyetlen, maga a pokol."

Én teszek az emberek alaptermészetére. Nekem jó megy és az a legfontosabb. Király ez a pokol!

"Vajon meddig tart meg az, hogy a penz, a gyulolet, a sikerhajhaszas az eletcelunk?"

Addig tart, ameddig tart. Én szeretem a pénzt, és a kedvenc hobbim pénz számolás. Gyűlöljenek inkább, minthogy sajnáljanak.

"Hany olyan ember elhet a foldon, aki nen vetkes?"

Nem tudom, de ha a rablás nem lenne bűn már rég kirámoltalak volna. Még a halottról is lehúznám a cipőt. Van még kérdés?

2016. febr. 14. 20:16
 5/12 anonim ***** válasza:
Hááát, én már mindenféle vallást megnéztem, elolvastam vagy két könyvet, megnéztem egy csomó jutubos filmet, és már a múltkor is majdnem volt egy pozitív hozzászólásom. És arra jöttem rá, hogy kábé annyi az értelme, lényege, hogy a másiknak jót csináljon az ember. Aztán lehet, hogy ez inkább feladata. Akkor nem lesz önző, de neki is jó lesz, hogy adhatott. Valami ilyesmi. Én is láttam kívülről boldognak látszó embert, aztán kiderült, hogy nagy szar az élete.
2016. febr. 14. 20:35
 6/12 anonim ***** válasza:
Az élet értelme: délelőtt kifeküdni egy függőágyon a tergerpartra, este pedig játszani és aludni. Ennyi. Aki azt gondolja, hogy ennél többre van szükség, annak az elméje mérgezett. Aki azt hiszi, hogy a találmányaival problémákat old meg, az nem látja, hogy pont az ellenkezőjét éri el. Minden újabb ketyere újabb problémákat szül, és még több felesleget, még több szemetet hoz létre. Az ember trópusi lény. A trópusokon minden adott lenne a gondtalan élethez, de a mérgezett elméjű emberek tönkreteszik a trópusokat is, ezért vagyunk itt északon. Itt meg csak túlélünk, nem igazán élünk. Mellesleg túlszaporodtunk.
2016. febr. 14. 20:42
 7/12 anonim ***** válasza:
milyen jó is lenne a középkorban élni, egész nap földet művelni.. ne adj isten harcolni.. Persze lehet h leszárad a termés és éhen halunk, vagy kibeleznek az ételünkért, vagy belehalunk egy megfázásba.. de.. mennyivel jobb lenne, mint most, hogy bárkiből lehet bármi.. Jajjj istenem.
2016. febr. 14. 21:15
 8/12 anonim ***** válasza:

Ennek az életnek így, ahogy éljük, semmi értelme rövid távon.

Hosszú távon az, hogy megértsük, hogyan élhetnénk. Hogy megértsük azt, miért tesszük tönkre a saját önző hülyeségeinkkel mindannyiunk életét. És megérve ezen tudjunk változtatni, közben pedig olyan helyzeteket tapasztalhassunk meg, amelyeket csak az ilyen jellegű közeg képes létrehozni.

Az egész addig ilyen marad, amíg az emberek többségében meg nem fogalmazódik a belátás, hogy nem mehet így tovább. Az átalakulás persze akkor is lassú lesz, mint ahogy már most is folyamatban van.

Egyszerű példa: az ipari forradalom idején gyakorlatilag nem volt szabadnap, a munkásokat napi 16 órában robotoltatták. A haszon persze tisztább volt, hiszen éhbérért kevesebb munkást lehetett kapni, mint manapság, érdekképviselet sem létezett.

Azonban hosszú távon rá kellett jönnie az emberiségnek, hogy ez a kizsákmányolás visszaüt. Lassan bevezették a szabad hétvégéket, csökkentették a napi munkaidőt, betiltották a gyermekmunkát, stb. egész egyszerűen azért, mert tönkrement volna a társadalom, ha ez így folytatódik.

A fizetéseket is fel kellett emelni, különben nem lett volna kereslet a kínálatra, életképtelen lett volna a piacgazdaság.

Mindezt nem jólelkűségből követte el a rendszer, hanem annak vezetői belátták, hogy enélkül nem tudják fenntartani azt hosszú távon.

Mi a következő lépés? Jön talán a 6 órás munkaidő (már komoly kísérletek folynak, és állítólag hatékonyabb a munkavégzés), előbb-utóbb az alanyi jogon járó jövedelem, mert ez a rendszer, hogy emberek százezreit a végletekig kizsigerelik, míg más ezreit eltartják, akik nem jutnak "kapanyélhez" - szintén fenntarthatatlan.

És ezek az apró, belátásból és "ésszerűsítésből" fakadó lépések fognak talán egyszer elvezetni a valódi élethez.

Lehet, hogy idealista vagyok, de hiszek a kényszerű fejlődésben, mert az ember jelenlegi mentalitása életellenes, így reformra szorul. És nem az emberi ego az erősebb, hanem a lélek - ezért biztos vagyok abban, kénytelen lesz lecsapni a vadhajtásait a mai ember, és harmóniába kerülni a természettel, valamint önmagával előbb vagy utóbb.

2016. febr. 15. 00:04
 9/12 anonim ***** válasza:

"Mi az elet ertelme?"

Csak ezt olvastam el.

Lelki fejlődés.

Mind lelkek vagyunk s életeket kapunk tapasztaláshoz, fejlődésért.

Ha kérdésed van, írj.

2016. febr. 15. 17:08
 10/12 baldwin13 ***** válasza:

Az élet értelmére akkor találod meg a választ, ha elégedett leszel az életeddel. Mindegy, hogy valaki gazdag , szegény ,öreg vagy fiatal, tudatosan vagy anélkül mindenki az elégedettség érzéséért illetve eléréséért küzd. Ahhoz, hogy az ember elégedett legyen az életével ( tehát értelmet kapjon az élete )szüksége van egy ,,biztos pontra,, ami mindenre válasz ad. Megválszolja azt, hogy mit, miért teszel vagy azt, hogy ami történik, miért éppen így történik. Továbbá ezáltal lesz az ember magabiztos, kiegyensúlyozott és nő meg az önbizalma.

Tehát az élet értelme a létezés miértjének magyarázatában rejlik.

2016. febr. 15. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!