Le tudnád írni, mire emlékszel Atlantiszról?
Trollok kíméljenek és mindenkit tiszteletben tartok, köszönöm.
Én emlékszem valamire, de előbb hagyom, Ti írjátok le a ti verzióitokat. Nem mondom, hogy csak az enyém az egyetlen jó, de emlékszek valamire, amit szeretnék ha igaz lenne.
Talán ha még többen ugyanazt leírjuk, kiderülhet, hogy valóban úgy volt.
Én is le fogom majd írni az enyémet, de most izgulok és várom a válaszaitokat!
Lássuk csak, emlékszem mikor első alkalommal érkeztünk meg oda egy nagyobb felderítő csapattal. Én mint kezdő archeológus vettem részt a küldetésen. A város teljesen elhagyatott volt már több ezer éve. Az energiaellátás akadozott, az aktív ZPM-ekből(zero pont modul) már az utolsó energiát sajtolta ki a város hogy fent tartsa a pajzsot mely megakadályozza a vízbetörést. Ugye a város a víz alá volt süllyesztve. Akkor még nem tudtuk miért. Megkezdtük a felderítést, ám a kapu mely az összeköttetést jelentette a Föld mi közöttünk lekapcsolt. Aminek az az oka volt hogy a bolygónkról a Pegazus galaxist elérni rengeteg energiába kerül. És eleve ezt a kapcsolatot is egy félig lemerült, az Antarktiszi ős bázison megtalált ZPM szolgáltatta a földi parancsnokságból. Bár ezzel mindenki tisztában is volt, arra nem számítottunk hogy az Atlantiszon sem rózsás a helyzet.
A kapu lekapcsolt, mi ott ragadtunk. Bár a csapatunk rendelkezett naquadah generátorokkal viszont azok teljesítménye nem volt mérhető egy ZPM-hez. A kaput ekkora távolságnál nem látja el energiával. Plusz a pajzsok is épp akkor kezdték magukat megadni. A város egyes részei kezdtek víz alá kerülni, Rodney McKay a csapat esze próbált valamit tenni de hasztalan volt minden. A reménytelenség lett rajtunk úrrá. Őszintén nem gondoltam hogy az első küldetésem ily szörnyű véget ér. De akkor csoda történt, nem számított rá senki de a város önvédelmi rendszere aktiválódott és a felszínre vitte az ősök városát. Még a pajzsok összeomlása előtt. Akkor mindenki fellélegzett, a halál torkából másztunk ki. Persze ezzel még nem volt vége. A földi parancsnoksággal nem tudtuk felvenni a kapcsolatot. Bár a naquadah generátorokkal működésre bírtuk Atlantisz alap rendszereit. És berendezkedtünk hosszabb távra. Ez az állapot egy évig tartott. Közben minél jobban próbáltuk felfedezni Atlantiszt, és a környező világokat abban a galaxisban, elvégre a kapurendszer nem igényel nagy energiát egy galaxison belül. Próbáltunk ZPM-et szerezni, hogy energia éhségünket csillapítsuk. Kevés sikerrel. Végül egy év után a parancsnokság ért el bennünket. Amikor már szintén sok gondjaink voltak. Onnantól jómagam visszatértem a földi parancsnokságra, bár jólesett az az egy év, de úgy érzem most itt kell egy kicsit lennem. Még nem vagyok felkészülve a következő küldetésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!