Ki volt a legelső buddha?
Figyelt kérdés
Nem, nem Sziddhárta (Sákjámúni buddha (?)eredeti nevén ) volt, mivel ő volt (szóismétlés >.<) a huszonnyolcadik. ( Wikipédiába nem is nagyon bízok, és nem is találtam meg.)
Amúgy az "eredeti" (indiai) legelső buddha kéne...
2016. márc. 16. 19:21
1/6 anonim válasza:
Ezt nem lehet tudni, mivel csak a mi világkorszakunkból, és csak az emberi világból ismerünk buddhákat, és bódhisatválat. Ezzel szemben minden világkorszakban, és minden világban(igazából létsík) voltak, és vannak buddhák, még a buddhista pokolban, és a félistenek, és istenek világaiban is. Szigorú értelemben nem is lehetett első, mivel a világ keletkezésének, és pusztulásának körforgása is végtelen. Olyanról nem fogsz találni a wikipédián, vagy bárhol máshol információt, amiről maga a buddhizmus sem tudhat.
2/6 A kérdező kommentje:
Értem. De (igen, tudom, hogy devel nem kezdünk mondatot), akkor egy ősember volt? (Gondolom, az ősemberek is meg tudnak világosodni. :D)
2016. márc. 16. 19:56
3/6 anonim válasza:
A legelső buddha nevét nem tudom, de a Sziddhártát megelőző buddha nevét igen, ha ez segít: Kashyapa. (Forrás: A három próféta könyve)
4/6 anonim válasza:
Nem volt első, legfeljebb a földtörténetében első.
5/6 anonim válasza:
Az ősember abba a korba tartozik, mint Siddhartha. A buddhisták szerint a mostani emberiség nem az első, így a korábbi emberiségek egyikében kellett lennie a régebbi Buddháknak. Vagy nem az emberi világban.
6/6 anonim válasza:
Buddha 500 èvvel előzte meg jèzust,az ősember az odèbb volt vagy arrèb , buddhista illetve hindu kozmologia szerint újra és újra megteremtodik majd elpusztul a világ , egy ilyen teremtès 4 nagy korszakra osztható és az idő előrehaladtával egyre rövidebbek ès egyre erkolcstelenebbek a korszakok 1-4 ig ,Buddha azt mondta hogy az 1 világkorszakban megszámlálhatatlan Buddha volt , az első ismert Buddha csupán ennek a.vilagkorszakmak az elsoje Tanhankara nèven fut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!