Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A reinkarnációt hogy lehet...

A reinkarnációt hogy lehet elhinni?

Figyelt kérdés

Nem kötekedésből, tényleg érdekel. Szóval. Amit baromira nem értek, bármelyik olyan vallásról legyen szó amelyben újászületés van, az a következő:

Tegyük fel, hogy mindenki újászületik.

Nekem van egy előző életem, és mikor meghalok, lesz egy másik.

Namármost. Ha nem emlékszem arra hogy az előzőben ki/mi voltam, a következőben sem fogok emlékezni hogy most ki vagyok, akkor mégis miért vagyok én én mindkét esetben, ha közöm nincs a másik kettőhöz.

2016. febr. 16. 17:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
96%
Ugyanúgy, mint ahogy a reinkarnációban hívők nem értik, hogyan nem lehet azt hinni, hogy nincs!
2016. febr. 16. 21:32
 12/15 anonim ***** válasza:
A karma a kulcsa az egésznek , vagyis egy életedben vagy fejlődsz v. vissza esel . Erre találták ki a jógát , ha betartod a szabályait mindig egy lépést tudsz tenni előre. Ha minden előző életed a fejedben lenne nem tudnál tiszta lappal indulni a születésedkor .
2016. febr. 17. 09:20
 13/15 anonim ***** válasza:
91%
Amikor álmodsz, akkor sem emlékszel a korábbi álmaidra. Amikor felébredsz, mégis tudod, hogy ki vagy.
2016. febr. 17. 11:39
 14/15 anonim ***** válasza:
77%

Írnék egy tudományos, nem ezoterikus hasonlatot, hátha ezzel érthetőbbé válik.

Tudományosan igazolt tény, hogy az ember személyiségét leginkább meghatározó tényezők 0-1 éves kor között érvényesülnek. Ám erről az időszakról semmiféle tudatos (!) emlékünk nincs. Tudattalan szinten azonban nagyon is bevésődik, hatással van a későbbi életünkre. Lehet a későbbiekben csiszolni, formálni, de csak a már lefektetett alapok mentén, az első életév nagyon sok mindent meghatároz: a személyiséget, a kötődési mintázatot, az önértékelést, stb.

Erre is lehetne azt mondani, hogy nincs hozzá közünk, hiszen nincsenek tudatos emlékeink, pedig nagyon is van, abszolút meghatározó.

Sőt, továbbmegyek: ma már vizsgálják a pre- és perinatális (születés előtti és körüli) élmények hatását is, és bizonyított, hogy egyes tényezők nagyon is meghatározóak tudnak lenni az egyén későbbi életére, holott erről sincs tudatos emlékünk.

Hát valami ilyesmi a lélek is. Az emlékek, élmények, benyomások ott vannak az agyunkban, csak nem (könnyedén) előhívható módon. Meghatározzák a személyiségünk, a képességeink, a félelmeink, szorongásaink és még sok mindent mást is. Az emberi elme kb. 80%-ban a tudattalan által meghatározottan működik: a viselkedésre, gondolkodásra, kb. mindenre olyan tényezők hatnak nagyon nagy mértékben, aminek nem vagyunk tudatában.

Vannak különféle módszerek, technikák, amelyekkel a tudattalan élmények, emlékek felszínre hozhatók, legyen szó akár a jelenlegi életünk élményeiről, vagy éppen egy korábbi élet emlékeiről. Tapasztalatból írom: legalább olyan nehéz csecsemőkori emlékeket felszínre hozni, mint egy korábbi élet emlékeit. De ha egyszer valaki megérti, hogy hogyan hatnak ezek a jelenlegi életre, akkor nem tud nem hinni benne. (Én például egyáltalán nem hittem a reinkarnációban, amíg fel nem bukkantak az emlékek... és mivel általuk nagyon sok minden a "helyére kerül", már nem tudok nem hinni benne.)

2016. febr. 17. 12:48
 15/15 anonim ***** válasza:

lélek+isten "úgy, hogy arra nincs ilyen egyértelmű és könnyen levezethető ellentmondás."

Egyik istenre és túlvilágra sincs, ahogy a Repülő Spagettiszörnyre és a Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvúra sincs. Azért mert bizonyíthatatlanok és cáfolhatatlanok is. Pont mint a nem létező dolgok.

"Én például egyáltalán nem hittem a reinkarnációban, amíg fel nem bukkantak az emlékek..."

Még egy hívő, aki hisz valamiben hála a Személyes Élménynek. Le az objektivitással!

2016. febr. 18. 01:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!