Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Van egy elmélet, miszerint...

Van egy elmélet, miszerint magunk választjuk meg, kik közé születünk, szerintetek ezen elmélet szerint milyen céllal születhet valaki olyan anya mellé, akin idővel súlyos pszichés betegség uralkodik el?

Figyelt kérdés
2015. nov. 10. 22:15
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
10%
Onnan tudom, hogy logikusan végiggondolom az egészet. Amikor már valaki mindent megtapasztalt és végigjárta a ranglétrát, vagy csak a félig eljutott és sok mindent tapasztalt elvész az élet értelme, vagy maga az, hogy tovább éljen, mert nincs ami motiváljon, de ha mégis lenne, akkor annyi sok mindent átéltél, hogy megkeseredtél tőle és érzéketlenné váltál. Egy másik dolog, amit nem értek az, amit előzőleg mondtál, hogy a szellemnek biológiai tulajdonsága van, mint az életösztön. Ebben az esetben én szívesen maradnék halott, amikor beadom a kulcsot. Sok ember most sem tud mit kezdeni magával, nemhogy odaátról szerepjátékot játszva. Az már megint más kérdés, hogy be megyek dolgozni vagy a suliba leülök tanulni, mert ezt a bizarr reinkarnáció nem ide tartozik, mert nem mindegy, hogy 70-80 évig élek, vagy életeken át kínzom magam.
2015. nov. 11. 15:34
 22/37 anonim ***** válasza:
69%
Itt vetődik fel a probléma, miért nem emlékszik az ember az előző életeire. Nem azért, mert valami jótékonyan elfedi, hogy ne szenvedj. Egyszerűen az nem a Te előző életed volt, hanem a léleké. A lélek a halhatatlan, nem az ember, aki most vagy. Azért nem emlékszel az előző életedre, mert az nem te voltál. Az az ember meghalt, és csak a lélek őrzi mindazt, ami volt. Ami most vagy emiatt nem is emlékezhet, mert ami emlékezhetne, az az előző életben élt ember szelleme, ami szintén felbomlik, ahogy az előző test. A lélek az, ami új testet ölt, nem az előző életbeli ember. Ahhoz hogy az előző életet tudatosítsa valaki, a lélek "emlékezetét" kell elérnie. Ez pedig nem a hétköznapi ember képessége. Ez a választás/kötelező leszületés kérdését nem dönti el, de szerintem lényeges adalék a témában.
2015. nov. 11. 15:50
 23/37 anonim ***** válasza:

"sok mindent tapasztalt elvész az élet értelme, vagy maga az, hogy tovább éljen, mert nincs ami motiváljon"

Vannak ilyen "motiválatlan", megfáradt emberek. Ez akár lehet ettől is.

Az életet sokan, sokféleképpen értelmezik és értékelik, nem egyformán.

"annyi sok mindent átéltél, hogy megkeseredtél tőle és érzéketlenné váltál"

Tabula rasa van, ezért újnak tűnik minden "élet". Mégis van, amit a lélek hordoz tovább, mélyen, tudatalattiból előhívható (képesség, tehetség, furcsa emlékek, érzéslenyomatok, stb.).

"a szellemnek biológiai tulajdonsága van, mint az életösztön."

Az életösztön inkább a fizikai részhez tartozik, ahogy az ego alapműködései is (pl. elkerülni a fizikai fájdalmat, biztonságra törekedni, stb.). Az ego nagyon fontos összetevője annak, hogy ne dobjuk be a kulcsot.

"életeken át kínzom magam."

Azért nem minden élet kín és szenvedés! Vannak jó oldalai is, hullámvölgyei és -hegyei(...), és legfőképpen sok tapasztalata. Nyilván "megéri", ha csináljuk.

2015. nov. 11. 17:01
 24/37 anonim ***** válasza:

"Vannak ilyen "motiválatlan", megfáradt emberek. Ez akár lehet ettől is.

Az életet sokan, sokféleképpen értelmezik és értékelik, nem egyformán.">

Ebben igazad lehet, de amikor sokadjára születsz le erre a világra és tapasztalsz utána pedig meghalsz és odaátra kerülsz eszedbe jut, hogy "ennek nincs semmi értelme".

"Tabula rasa van, ezért újnak tűnik minden "élet". Mégis van, amit a lélek hordoz tovább, mélyen, tudatalattiból előhívható (képesség, tehetség, furcsa emlékek, érzéslenyomatok, stb.).">

Értem én, hogy újraindítás van, de a tudatalattinak semmi köze ehhez. Az képesség és tehetség sok mindentől függ és sokaknál változó, mert nem mindegy, hogy jó énekes, vagy jó író valaki, ez nem lélektől függ, hanem testi adottságoktól és látásmódtól. Az érzéslenyomatok és fura emlékek pedig szerintem csak belemagyarázások.

"Azért nem minden élet kín és szenvedés! Vannak jó oldalai is, hullámvölgyei és -hegyei(...), és legfőképpen sok tapasztalata. Nyilván "megéri", ha csináljuk.">

Így van nem minden ki és szenvedés, viszont amikor már sokadjára tapasztalunk és folyton végigmegyünk azon a ranglétrán, onnantól fogva egyre jobban veszít az értékéből. Ez olyan, mintha kényszerítve kéne nézned reggeltől estig ugyanazt a sorozatot és ugyanazt a részt életed végéig. Ez leépítés és kínzás egyszerre.

2015. nov. 11. 18:16
 25/37 anonim ***** válasza:
0%
Az én édesanyám skizofrén. Nem választottam semmilyen céllal, hogy amikor én 8 éves lettem, rajta megjelenjenek ezek a tünetek. És ő sem választotta a skizofréniát a rossz döntéseivel, vagy a problémáinak a szőnyeg alá söprésével. Ez a betegség örökölhető. Nagymamám is skizofrén, és én is az lehetek. Egyikünk sem választotta. :D
2015. nov. 12. 09:03
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Az alapján választhatsz nyák közül akik mellet legmegfelelőbb élett kapod fejlődésedhez. Ez sokaknak olyan, leki terrorban tartjá, nem is szülők csak megszülték, stb.

Megkell tanulj bzonyos dolgokat, ehez kapsz háttreket, amiknek egyike a családi háttér.

2015. nov. 12. 09:22
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

"de amikor sokadjára születsz le erre a világra és tapasztalsz utána pedig meghalsz és odaátra kerülsz eszedbe jut, hogy "ennek nincs semmi értelme"."

Ez az, amit nem tudunk. Ha "ott" (inkább: abban az állapotban) egyszerre szemléli a lélek az összes inkarnációját, lehetséges, hogy egy hihetetlen fejlődési ívet lát, vagy mákszemnyi, ugyanakkor rendkívül fontos szerepet az emberiség történetében. Más távlatból mást látni, mint a hétköznapok egyhangú szenvedését.

"Az képesség és tehetség sok mindentől függ és sokaknál változó, mert nem mindegy, hogy jó énekes, vagy jó író valaki, ez nem lélektől függ, hanem testi adottságoktól és látásmódtól."

Ezt igazából senki nem tudja, de valahogy furcsa az, ha egy ötéves gyerek zenét szerez, mégpedig nem óvodás/középiskolás szinten.

"Az érzéslenyomatok és fura emlékek pedig szerintem csak belemagyarázások."

Lehetnének akár azok is, de annál sokkal több konkrétum van egyes esetekben. Nem az enyémben, én is sokat gondolkozom azon, az én "emlékeim" közül mennyi lehet valós, mennyi lehet belemagyarázás.

"amikor már sokadjára tapasztalunk és folyton végigmegyünk azon a ranglétrán, onnantól fogva egyre jobban veszít az értékéből. Ez olyan, mintha kényszerítve kéne nézned reggeltől estig ugyanazt a sorozatot és ugyanazt a részt életed végéig. Ez leépítés és kínzás egyszerre."

Mivel tabula rasa van, ugyanaz a fejlődési pálya teljesen más színezetet kap. Meg hát nem ugyanaz a fejlődési pálya, mert más itt felnőni, más Afganisztánban, és más egy buddhista kolostorban. A sorozatos példáddal élve olyan, mintha mindig újonnan és más aggyal néznéd ugyanazt a sorozatot. Mást fogsz fel belőle, más csapódik le.

2015. nov. 12. 16:58
 28/37 anonim ***** válasza:
Ha alapszinten sem érted, akkor meg hiába magyarázok neked bármit is. Te eldöntötted magadban, hogy odaátról majd semmilyen következmények nélkül fogod szemlélni az inkarnációidat, mint valami csúcs szuper lény. Az emberre igy is rá nehezedik az életet, nehogy egy olyan pszichopata állapotban, ahol azt sem tudja, hogy fiú, lány, kutya, vagy macska. Például mondok valamit. Mondjuk újjászületsz egy nyomorultul elő emberként, akinek kutyája se macskája, aztán újjászületsz egy boldog emberként, akinek vannak szülei testvérei és rokonai, aztán meghalsz és ez újra ismétlődik ez mondjuk hússzor. Ezalatt húsz másik személyiséged lesz más és más szerepekben. Itt a legelképesztőbb személyiségekre gondoljuk és szerepekre. (Most csak azért nem sorolom, mert viccesen hatna). Aztán odaátról szemléled az elmúlt személyiségeidet és szerepeidet. Kizárt, hogy ne egy eltorzult pszichopata disszociatív személyiség legyen belőled, akire ránehezednek az előző életei. Azt sem fogod tudni, hogy hová tartozol, és ki számodra a legfontosabb. Miért csinálod? Kiért csinálod? Miért te? Nem fogod tudni, csak reménykedni tudsz benne. Ha meg tudni fogod vajon megéri? Mondjuk van egy barátnőd/feleséged, aztán van még egy, és még tíz, végül te vagy a feleség. Ebben mi a jó? Ki volt számodra a legfontosabb? Millió kérdés van, és te csak süllyed a mélyben. Hiába találsz ki magadnak, hogy nem így van, de attól még így van. Én komolyan nem tudom eldönteni, hogy melyik a rosszabb a halál, vagy ez az örök kárhozat. Aki pedig folyamatos nyomkod lefelé annak biztos nincs túl sok nyaktól felfelé.
2015. nov. 13. 09:23
 29/37 anonim ***** válasza:
Legszívesebben a helyesírási hibákért fejbe vágnám magamat egy kalapáccsal, de a telefonnal való gépelés sose volt az erősségem. :D
2015. nov. 13. 09:52
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

"Kizárt, hogy ne egy eltorzult pszichopata disszociatív személyiség legyen belőled, akire ránehezednek az előző életei."

Miért volna kizárt?

Abból indulok ki, nem ok nélkül, hogy az a jelenleginél egy jóval tágabb tudatállapot, nagyobb rálátással, bölcsességgel, teljesen más szemlélettel. Nem nehezedik rád semmi az "életekből", mert felfogod, hogy ezek az életek illúziók.

Most is álmodsz sok mindent, a legelképesztőbb szerepeket és eseményeket, mégis csak legfeljebb ideig-óráig nehezednek rád. Felfogod, hogy nem az a "valóság", csak mindegyik tanított valamire (talán és többé-kevésbé), nem azonosulsz velük és az abban átélt szerepeiddel a végtelenségig.

"Azt sem fogod tudni, hogy hová tartozol, és ki számodra a legfontosabb."

Állítólag lélekcsoportok vannak, és ezek együtt általában inkarnálódnak. Vagyis nagyon is tudhatod, ki kicsoda és miért fontos neked.

"Miért csinálod? Kiért csinálod? Miért te? Nem fogod tudni, csak reménykedni tudsz benne. Ha meg tudni fogod vajon megéri?"

Ezek mind olyan kérdések, amelyekre innen nem adható válasz. Minden nap a túlélésért küzdünk ebben a tér/idő/tudat stb. szempontjából lekorlátozott, egyetlen valóságnak tűnő valamiben, már az is csoda, hogy az EMBER eljut odáig, hogy túl akar látni rajta, és összefüggéseket keres.

2015. nov. 13. 10:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!