Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A reinkarnáció ellentmond a...

A reinkarnáció ellentmond a vallásnak?

Figyelt kérdés

28 éves felnőtt nő vagyok, és a neveltetésem miatt meg saját nézeteim miatt is amióta az eszemet tudom, vallásosnak tartom magam (nem a túlbuzgó szentfazék kategória, hanem egészséges szinten) hiszem Istent, és hiszem azt, hogy ha életemben a jóra törekszek, akkor a mennyországban örökre megpihenhetek a szeretteimmel karöltve. Egy ajánlásra azonban megvásároltam egy könyvet, és most "átkozom" magam, hogy megvettem. dr. Michael Newton: Lelkünk Útja.

A könyvnek még a feléig sem jutottam, de már többszörösen kiborított, szétforgatott, és sírok tőle mint egy gyerek. Ezzel az egész újjászületési mizériával 3 óriási problémám van: nem tudom, hol lehetne ezt összefésülni az Istenhittel és a vallással, olyan érzésem van tőle mint a teremtéselmélet vs. Darwin elmélet... A második problémám, hogy ha ez igaz, nem is találkozok a szeretteimmel!!! Maximum annyira, hogy ha meghalok, üdvözölnek lélek formában, aztán mehetek tovább egyedül a vezetőhöz hogy aztán újjászülessek... mindig óriási vigaszt nyújtott, hogy szeretteimmel az örök boldogságban együtt leszünk és viszontlátjuk egymást, és borzasztó belegondolni, hogy ez rohadtul nincs így... a harmadik problémám, hogy én NEM akarok újjászületni. Nem akarok ezen a Földön élni, szeretném tisztességesen, normálisan, békében és harmóniába leélni az életemet, hogy aztán a jutalmam az örök nyugalom és boldogság legyen a MENNYORSZÁGBAN. De ez a könyv azt mondja hogy menni kell... most ha én ezt az egészet elhiszem, benyelem, akkor rettegjek egész életemben hogy ha véletlenül elcseszek valamit akkor visszaküldenek végigkínlódni az egészet megint? Édes Istenem, én ezt nem akarom...

Elbizonytalanított ez a könyv (és mondom, még a felénél sem tartok) szomorúvá tesz és felbolygatott teljesen...

Hol van a közös pont a reinkarnáció és Isten között??

2015. szept. 18. 01:38
1 2
 11/12 Fish1 ***** válasza:
100%

Javaslom, hogy olvasd végig a könyv mindhárom kötetét, mert nem egészen úgy van, ahogy egy majdnem fél könyv elolvasásából levontad a következményeket.

A könyv szerint (ha tovább olvasod):

- Találkozol a szeretteiddel, és nem csak annyira, hogy üdvözölnek majd, hanem azon túl is.

- A "tanulás" a másik dimenzióban is folytatódik, és nincs olyan, hogy "visszaküldenek", akkor jössz vissza, amikor Te úgy döntesz. Nem kötelez senki semmire.

- Nem minden élet "kínlódós", van amikor a lelkek lightosabb életet és megoldandó feladatokat választanak maguknak. Ha egy feladatot nem oldasz meg, akkor az a következő életedben előkerülhet, de ettől nem kell arra gondolni, hogy totál negatív lesz minden.

Nem egészen értem, hogy miért szomorít el a könyv. Nálam pl. pont az ellenkező hatást érte el. :)

2015. szept. 18. 15:18
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljes mertekben te dontod el, hogy 'halalod' utan mi tortenjek veled es hol... Mindossze hinned kell abban, amit akarsz...

A reinkarnáció az a jelenség, amikor az elhalt test birtokosa, a halál után egy másik fizikai testbe születik újjá. Új képességekkel, új személyiséggel, új egóval, új felfogással, új élettel... Viszont hozhatja magával a régi testében megszerzett ismeretei egy részét, ami az új testében, mint "tehetség", egyedi, kivételes képességként fog megnyilvánulni.

Reinkarnáció illetve újjászületés olyan foka, amit oly sokan ismernek, csak addig van, amíg az illető "fel nem ébred", át nem veszi az irányítást teljes mértékben az élete és "sorsa" felett, amíg hagyja, hogy mások, "isten(ek)" uralkodjanak és döntsenek a létéről. amíg teljesen fel nem ismeri a tudat korlátlan erejét és lehetőségeit. amíg a fizikai (létezés legalsóbb foka) világhoz ragaszkodik és amíg nem válik teljes mértékben tudatos spirituális lénnyé, aki örökkévaló, halhatatlan és egyedi.

Tehát ürítsd ki az elméd, a tudatalattid, minden beidegződéstől, elmélettől, hitrendszertől, vallási dogmáktól, korlátoktól, blokkoktól, világfelfogásoktól, szemlélődésektől és hozd létre, a saját HITED, mely nem ismer lehetetlent, mely bármire képes, mely legyőzhetetlen, mely halhatatlan és örökkévaló, mely a saját magad ura és nem hagyja, hogy mások, "isten(ek)" döntsenek felőled, mely önmagadra alapoz, mely teljes mértékben tudatos és mentes mindenféle korláttól...

Ne engedd, hogy a hatalmi elit, háttérhatalom és vallás megmondja miben higgy. Ezek a szervezetek már réges-rég tisztában vannak a létezés folyamataival, ezt pedig alaposan ki is használják a tudatlan birka embereken, mindenféle gátat, korlátot, blokkot és torz, hamis elképzelést próbálnak bele nevelni az emberbe, hogy teljes mértékben azonosuljon a megtévesztésekkel... Azt próbálják bemagyarázni, hogy kár is ellenkezni a "világ" dolgaival, hiszen úgyis mindent egy felsőbb terv, "isten" irányít, aki persze a makulátlan jóság, igazságos és szerető... Az "isten(ek)" pedig, ha szépen, lelkiismeretesen betartod azt a törvényt, dogmát és életvitelt amit a vallás tanít, akkor jó esetben "mennybe" kerülsz, rossz esetben meg a "pokolba"... Ez a két túlvilág, a "menny" és "pokol", mindössze a következő börtönöd, a következő létsík manipulált, torz és hamis elképzelés világa, arra az esetre, ha netán egy kicsit tudatosabb, rafináltabb vagy a többségtől és nem születnél újjá többet a fizikai világban...

Ez a két látszólagos oldal túlvilága, csupán megtévesztés. Azt szugerálják az emberbe, persze félelem mozgatóerő segítségével, hogy csak ez a két halálon túli világ létezik és valamelyiket "választanod" kell, az életviteled, gondolkodásod, cselekedeteid és hited jóvoltából...

Számtalan halálon túli (asztrál) világ létezik, ami mind-mind csak arra vár, hogy te a saját elképzelésed, hited, felfogásod és kényelmi szinted és szabad akaratod révén ezt létrehozd...!

Beadják az embereknek, hogy egy szartúróbogarak és semmit sem képesek önmaguk megvalósítani, létrehozni, teremteni, megérteni...

DE IGEN IS KÉPESEK... Pusztán "felébredt" tudat, akarat és korlátlan hit kérdése...

2015. dec. 21. 06:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!