A következő életünk során is embernek születünk vagy lehetünk állatok is? Sok dolgot olvasni erről eltérőeket és nem igazadok el!
Mindig embernek születünk.
A hindu és a buddhista vallásban valóban létezik olyan elmélet, hogy kezdetben megtapasztaljuk az alacsonyabbrendű életformák létezését, az álltokét, majd a magasabb létformát, az emberi, 3 dimenziós létformába születünk. Ha valaki gonosz dolgokat művel emberként, a következő életében visszasüllyed ismét egy alacsonyabb létformába, az állati létformába. Ez a hinduk és buddhisták valláselmélete.
A gnosztikus vallásban mindig csak emberi létformába születünk. Ha valaki gonoszságot követett el emberi életében, akkor lelke a lélekdimenzióban saját magát bünteti meg, saját magát zárja egy lelki cellába, ahol lelkileg évezredekig, vagy évmilliókig (a lélekdimenzóban nincs tér és nincs idő) szenved, és gondolkodik a tettein, hogyan tudná azt jóvátenni a következő életében.
én az előző életemben hópárduc voltam, tehát igen
miau ^^
Az én meggyőződésem szerint is csak emberként inkarnálódhatunk az életek láncolatában.
A külömbző létformák között ha lenne átjárás akkor hogyan jutna érvényre a karma? Hogyan egyenlítődne ki az esetleges adósságunk? Elnagyoltan: ha hóhér voltál a következő inkarnációdba az áldozat szerepét fogod magadra venni.
A karma (kerék) tehát törvényszerű a forgás a cél a kiegyenlítődés. Semmi létező nem tud megjenni a mi létsíkunkon csak a saját ellenpárjával egyetemben. Ettől kerek és egész az általunk ismert világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!