Miért foglalkoztat embereket az előző életbeli tevékenységük?
Sem a mostani sem pedig az előző életed eseményei nem lényegesek, hisz nem maga a cselekedet, hanem az abból megtanult dolgok a fontosak. Ha nem tanulsz semmit, hasonó helyzet ismét előáll és talán másképp reagálsz, de a lényeg nem a reakciókon van, hanem azon, hogy megtanultad e azt amit kellett belőle. Így feleslegesnek tartom a múltban való turkálást, hisz a problémák amik akkor voltak most is megvannak az életedben, hisz különben már megoldottad volna és nem lehetne ott. Így tök feleslegesen egy olyan életből próbálnak az emberek információhoz jutni amiből még saját magukról sem tudnak semmit(hogy milyenek voltak akkor) ahelyett, hogy a mostani életüket tennék rendbe...
Ti mit gondoltok?
"Isten szavának tökéletlenül felfogott, és leírt, nem tökéletesen fordított általad nem tökéletesen megértett változatát idézted. "
honnan tudod, én mit értek belőle? ezeket az állításokat légből kaptad.
# 24
"az igazsághoz ragaszkodom"
Szerintem nem az igazsághoz ragaszkodsz, hanem általad igazságnak tartott meggyőződéshez.
Nálad épp úgy nincs a bölcsek köve, mint bármelyik embertársadnál ezen a bolygón.
"hogy megmentselek ember, hogy megmentselek. felébresszelek megtévesztettségedből. a szeretet nem hagyja h bárki is elvesszen."
Akiben szeretet van mások iránt, és akinek az a célja, hogy másokat megmentsen, vagy ráébresszen valamire, ami meggyőződése szerint a javukat, netalán valóban a megmentésüket szolgálja, az véleményem szerint soha nem fogalmazna úgy másik hitével kapcsolatban, ahogy a 11. hozzászólásban tetted: "ergo faxság a reinkarnáció".
Én eddigi életem során sem buddhistától, sem olyan embertől, aki személyesen megélt olyan tapasztalatokat, amik számára meggyőző erejű közvetett bizonyítékok a reinkarnáció létezésre, soha nem hallottam ahhoz fogható megjegyzést, hogy a keresztény vallás "faxság", de még csak ennél jóval kulturáltabb formában megfogalmazott kritikát sem, pedig kifejezetten sok ilyen embert ismerek.
"idéztem a bibliából, Isten szavát hoztam bizonyítékként, tehát Isten szavát kérdőjelezted meg, nem az enyémet !!!"
Nem nekem írtad ezt a megjegyzést, csak annyi észrevételem lenne ezzel kapcsolatban, ha minden Isten szava lenne ami és ahogyan a Bibliában olvasható, akkor szerintem nem lenne, nem lehetne benne rengeteg olyan egymásnak ellentmondó dolog, ami egy átlagos értelmi képességekkel bíró és közepesen figyelmes olvasónak is szemet szúr.
"ha az ember NEM rendelkezik azzal a képességgel, (és a mellékelt ábra ezt mutatja) h magát jobbá tegye"
Meglep, hogy így látod. Én azt látom magam körül, hogy az emberek többséghez hasonlóan a keresztények is erre törekszenek, az Istentől kapott értelmi képességeiket és szabad akaratukat használva.
Off-os kérdésemre off-osan válaszoltál (ami engem nem zavar, ha a kérdezőt sem - majd jelzi, ha gondolja). Még egy kis off:
Zsigerből el- és megvetek minden térítő, terrorizáló ún. vallásost, aki mind az eltérő véleményt, mind annak hangadóját lesöpörni, és megsemmisíteni hajlamos.
A "Miért foglalkoztat embereket az előző életbeli tevékenységük?" kérdés kapcsán a következőt gondolom:
Szvsz van rá esély, hogy az előző életüket kutatók azt gondolják, remélik, hogy annak ellenére, hogy jelenleg kis emberek, az előző életükben NAGYOK voltak. Az erre vonatkozó, akár csak kevéske bizonyíték is egójukat hízlalja, úgy érzik, ez kiemeli őket a kis emberek sorából.
Mások azt gondolhatják, hogy gondjaik ebben az életben nem talált okát az előző életben megtalálva, megértve megoldják problémájukat - ahhoz hasonlóan, ahogy a pszichológia egyes képviselői minden okot a kisgyermek korban keresnek. Ennek a gondolatnak a kiterjesztése szvsz az előző életben való keresés - ha eljutottunk a születésig, és még mindig nincs meg az ok, akkor menjünk még visszább.
Lehetnek még más előző életet kutató csoportok is, de példának egyelőre elegendő ennyi.
"ergo faxság a reinkarnáció"
érted haragszom, nem ellened. így kellett volna fogalmaznom....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!