Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Más is érezte már úgy, hogy...

Más is érezte már úgy, hogy egy felsőbb erő próbálja rávezetni a helyes útra?

Figyelt kérdés

Elég érdekes életem van, és hát sajnos túl sok a véletlen ahhoz, hogy az életem szimpla véletlen legyen.

Mindig azt mondják van egyszer fent egyszer lent, ha most rossz az életed akkor majd valamikor jó lesz, csak ne add fel. De az én életem nem ilyen. Nem is tudom mióta kezdődött, talán már kezdetek óta megvan, csak lehetséges hogy nem tudatosult bennem időben.

Az én életem úgymond elég érdekes, gyakorlatilag minden mindig egyből lefelé ível, a kilátástalanság és összeomlás felé, és amikor már ott vagyok a legmélyebb helyzetben akkor úgy hirtelen mindenféle előre láthatatlan megoldásként megoldódik. Gyakorlatilag minden. Pár példa a korai életemből.

Elég régen volt már, de pl. nagyon jó tanuló voltam általános iskolában. Viszont 7.-ben eljött a majdnem bukás, ahol már azt hittem megbukom igaz csak 1 tantárgyból, de mégsem. 8.-ban a pontjaim épp hogy úgy nézett ki hogy nem elég a továbbtanuláshoz, mármint oda amit megjelöltem iskolát, közben pedig dehogynem. De már ott is bennem volt hogy nem tudok majd tovább tanulni.

10.-ben 9 db 1-es érdemjegyem volt Földrajzból, mindenki azt hitte hogy meg fogok bukni, mert hogy menthetetlen volt a helyzet. Nem buktam meg, sőt, 3-as átlaggal végeztem. Érettséginél elcsesztem az irodalom írásbelit, az egész úgy nézett ki hogy na most itt végleg bukta van, mivel hogy szóbelin is olyan tételt húztam amiről fingom sem volt. Ugyanakkor az elnök nem akart megbuktatni.

Aztán angolból csúszott ki alólam a talaj, ott meg is buktam, ugyanakkor pótvizsgán azt mondták hogy nem kell csinálni semmit, felejtsük el az egészet, megadják a 2-est.

Aztán ott volt a nyári gyakorlat, úgy nézett ki hogy nem találtam semmi melóhelyet, míg egyszer egy boltnál, hirtelen egyik napról a másikra megjelent egy plakát, amiben egy úgymond "állás" volt pont ilyen kategóriában, nappali tagozatos diáknak, ahol sikerült nyári gyakorlatot szereznem.

Most megint úgy nézett ki, hogy nem folytathatom a sulit, mivel hogy 20 éves korban nem lehet(ett) évet kezdeni az aktuális törvények szerint, ugyanakkor most nyáron, mikor már melóhely után néztem, hogy ne üljek itthon, pont egyszer álláskeresés közben az internetnél, kaptam egy emailt, hogy megemelték a nappali korhatárt 20.-ról 24. életévre nappali tagozaton, sőt a 2. szakma is már térítésmentes.

De ez még mindig kevés, hiszen rengeteg ilyen sztori van ahol teljesen a kilátástalanság látszik, majd hirtelen, megmagyarázhatatlanul valami felránt engem a mélyből, és mihelyst felrántott, újra elindít a mély felé, de mihelyst újra leérek megint felránt.

Ez valami útmutatás akar lenni? Hogy nem találom a saját utam és ezért lenne az hogy mindig lefelé ívelek, egészen addig amíg kilátástalan a helyzet?

2015. aug. 18. 16:48
 1/6 anonim ***** válasza:
21%
Senkinek nem áll érdekében, hogy téged "terelgessen", vagy bárkit is. A jegyeidből pedig az jön le, hogy lusta vagy.
2015. aug. 18. 17:38
 2/6 Duenna ***** válasza:
45%
Mindenkinek van egy őrangyala, és ha az érzéseidre (vagyis a szívedre) hallgatsz, akkor mindig megérzed, hogy az őrangyalod merre terelget téged az élet utadon. Azért őrangyal, hogy jófelé, a pozitív irányba terelgessen.
2015. aug. 18. 17:43
 3/6 Ozmium42 ***** válasza:
40%
Az emberek szeretik felsőbb erők segítő és hátráltató munkájával magyarázni a saját sikereiket és ku
2015. aug. 18. 19:15
 4/6 A kérdező kommentje:

csak az a gond hogy amit leírtam abban lehet szimpla lustaság is, de ez nem egyenesen arányos azzal hogy megszívtam volna, sőt... sokkal több olyan helyzet volt az életemben ami nem magyarázható lustasággal.

nehezen lehetett tudni pl. hogy most nyáron mikor már azt hittem se szakmám se munkám, megszavazzák a 24-es korhatárt - így tanulhatok tovább. Ez nem függ össze pl. a lustasággal.

De rengeteg más sztori is van, most perpill kiakptam egy történetet a sulival kapcsoaltosan de nagyon sok más helyzet is van ugyanezzel a helyzettel.

2015. aug. 18. 19:18
 5/6 Ozmium42 ***** válasza:
16%
Nem akartam ezt elküldeni egyáltalán. A lényeg annyi, hogy önigazolást keresel, mint mindenki, pedig nem az égiek egyengetik a sorsod, hanem az emberi jóindulattal élsz vissza.
2015. aug. 18. 19:21
 6/6 A kérdező kommentje:

Az emberi jóindulattal élek vissza azért, mert megláttam a hirdetést a bolt falán, és beadtam a jelentkezésem, vagy mert a kormány megszavazta most a 24. éves kort?

Ne beszélj már emeletes baromságokat :D

2015. aug. 18. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!