Hova kerulok, ha megolom magam?
Jóki 3.0 (a hetekben még haldokoltál, gondoltam ideje lenne verziót emelni)
"Ha mondjuk a lelket/tudatot lekapcsoljuk a haldokló testről és egy másik testre kapcsoljuk"
Ez elég elméleti. Eleve tagadod a lélek létezését, honnan veszed, hogy a testről csak úgy le lehet kapcsolni a lelket, hogy egy másik életképes testre lehetne kapcsolni. Nagyon úgy tűnik, hogy a léleknek évekbe kerül egy adott testben tökéletesen asszimilálódni(ez egy hosszú és összetett folyamat), mire a végleges kapcsolat kiépül, de Te csak úgy pakolgatnád a testek között. Mindenesetre nem tartom kizártnak, hogy ritka esetben megtörténhet, és ha a test életképes, akkor valószínűleg a lélek az új test emlékeivel és halvány töredékekkel rendelkezne (melyek mondjuk álom közben jelentkeznének) az előző/aktuális életéről. Mindenesetre elég káosz lenne így az élete az új testben.
"akkor miért nem emlékszik az ember a reinkarnáció után az előző életére"
Ez nem igaz, emlékezhet, lehet feszegetni ezeket a határokat. Az más kérdés, hogy mennyire hiteles, illetve, hogy valóban saját előző életére emlékszik az illető (vagy csak a globális tudatból merít egy képet). Illetve mire engedi a "rendszer" emlékezni.
Ha a lélek létezik, nyilvánvaló, hogy valamilyen terv van abban, hogy mikor és hová (milyen környezetbe, kik közé) születik. És ha több életet is élünk a földön, akkor a bűn fogalma is átértékelődik (ettől még egyesek szerint létezik a bűnre reakció a karmán keresztül, de szerintem ennek a felvállalása saját döntés és megállapodás kérdése, nem pedig kényszer).
Tegyük fel, hogy két egymástól gyökeresen különböző élethelyzetbe születsz le. Előző életedben "tündérkirálykisasszony" voltál és unikonisokon lovagoltál atyád kertjében (érzed a bizsergést a tarkódon? most aztán beletrafáltam mi?). Most meg egy szürke kis senki vagy a lakótelep egyik azbeszt kasznijában.
Ha emlékeznél az előző életedre csak úgy alapjáraton, akkor az egod nem nagyon tudna megbarátkozni a gondolattal, hogy most mi a fenéért kellett ilyen ramaty szerepet választani. Netán ki is lépnél a szerepedből. Egyszerűen nem tudnád megállni a helyed a különböző szerepekben, ha emlékeznél a korábban történtekre. Ha reinkarnáció van (és meggyőződésem, hogy van), akkor valószínűleg az a cél, hogy az összes életed teljes élményt adjon.
"viszont nincs okunk hasonlókat feltételezni"
Neked, aki még nem látott bizonyítékot a létezésére. Másnak van, de azt meg nem hiszed el(hazugnak tartod).
#43 A halál semmire sem megoldás. A problémákkal és az élettel szembe kell nézni, mert az élet nem csak rosszból áll. Most, viszont ha nem haragszol leveszem az álálarcomat, mert megfulladok.
mortymr: esetleg, ha nem vetted volna észre a reinkarnációra céloztam, amikor lekapcsolásról beszéltem. És nem tagadok semmit, csak kérdezek. Már az is bűn? Ha hiszünk a 37-es barátomnak, akkor az agy egy vevőeszköz, márpedig ha így van, akkor ez a vevőeszköz továbbítja az agynak az információkat, viszont ha lekapcsoljuk egy testről és egy másik testre kapcsoljuk, akkor miért nem emlékszik azaz ember az előző életére? Én például nem emlékszem az előző életemre, sőt sokunk így van ezzel, de vajon miért nem emlékszünk? Ha halál után egy "hard reset" van, akkor már nem amúgyis mindegy? Mit örökít át? Mi értelme az egésznek? Te ezt nevezed értelmesnek? Még mindig úgy gondolod, hogy te önmagad maradnál? Gyakran változtatod a szabályokat kényed-kedved szerint?
Kérdező: nézd meg azokat az embereket, akik nyomorékon születnek. Egy csomó dologtól el vannak zárva alapból emiatt. Mégis tudják élvezni az életet.
Neked feltehetőleg legalább az egészséged megvan, nyitva áll előtted minden, még sem tudsz mit kezdeni az életeddel?
Gondolkozz el azon, milyen jó lehetőséget kaptál azokhoz képest, akik eleve kiszolgáltatottabb helyzetből indulnak (pl. az említett testi fogyatékosságok, vagy szegyén környezetbe születik, a mindennapos betevőért küzd, netán napokat éhezik). Gondolod, hogy nem adnának meg ezek az emberek mindent, csak azért, hogy akár egy napot kapjanak a helyedben?
De Te öngyilkos akarsz lenni, mert sok dolog bánt...
De beszéljünk arról is, ha eldobod azt az ajándékot, amit kaptál. Mik a variációk:
1. Nincs lélek. Sokan csak azért, mert még (!) nem tudják tudományosan igazolni, hogy van lelkünk, azt gondolják, hogy nincs. Ha ez így van, tényleg értelmetlen az élet, meghalsz, elrohadsz, ennyi. Ha én ezt hinném, legalább megpróbálnám élvezni az életet, amíg lehet. Ez az elmélet egy hülyeség, én konkrétan láttam/tapasztaltam bizonyítékokat arra, hogy a lélek létezik.
2. Van lélek, a keresztény ószövetségi haragos kaporszakállú bírál halálod után, egy lehetőséged van. Ha ez így van, egyenes út a pokolba, ahol elvileg a végtelen szenvedés vár rád. Hát ez szívás. A személyes véleményem, hogy ez még annál is nagyobb hülyeség, mint az 1-es pont.
3. Van lélek, reinkarnáció, szeretet Istene, karma, stb. Ha megölöd magad, akkor elválsz a testtől, lélekként megérted miért voltál itt, és hatalmasat fogsz csalódni, mert elrontottad a saját játékod. Illetve azok játékát is, akik veled egy csapatban játszottak. Rákészülsz és újból megpróbálod, akármilyen problémád is volt, a következő életben újra szembekerülsz vele, egészen addig, amíg nem oldod meg. Arról nem is beszélve, hogy a csapatnak is törlesztheted a tartozást (szülőket, családtagokat sokkolod, ezt majd szépen te is visszakapod valamikor és így tovább).
A lényeg: nem igazán érdemes ilyen módon menekülni a problémák elől, mert minden irányból csak a szívás jön utána.
Joker, újra a régi vagy, látom, szuper.
"ha nem vetted volna észre a reinkarnációra céloztam"
A reinkarnáció nem annyiból áll, hogy egyik testről lekapcsolnak, a másik testre meg rákapcsolnak. Ráadásul ez a kapcsolódás is egy igen bonya folyamat. Ráadásul a két test közötti állapotban is történnek dolgok. Szóval azért nem vágtam, hogy a reinkarnációról beszélsz.
A tapasztalt információ nem csak az agyban tárolódik, hanem "feltöltődik" egy központi "tárolóba", nyomot hagy a rendszerben. Minden pillanatod, minden gondolatod rögzítve van.
Ha a test elhal, elvileg sikeresen megtörténik a leválasztás (itt lehetnek bonyodalmak, mivel ez egy igen bonyolult folyamat és maga a földi élet is visszahatással van a lélekre, akadhatnak komplikációk - lásd szellemek, egyéb itt ragadt nyavaják), ha minden jól megy, akkor az összes infóhoz hozzáférsz, megérted a tervet, az összes életed minden pillanatát vissza tudod idézni.
A "hard reset" a következő testruha és annak szerepe/fejlődése miatt kell. De ezt nem is mondanám hard resetnek, az eddigi infók alapján, amikor a lélek asszimilálódik a testhez, akkor csökken a keresztmetszet. Minél erősebb a kapcsolat, annál szűkebb a keresztmetszet. Ez 10-20 éves folyamat is lehet(és lehet, hogy utána sem áll le), test és lélek függő (az is lehet, hogy a test nagyobb keresztmetszettel rendelkezik alapból, illetve tudatosan is lehet erre törekedni).
Miért nem éred el ezeket amikor a testedben vagy. Nos, eléred, de vékony a keresztmetszet, problémás a megértés is, és véleményem szerint azok, akik felügyelik/segítik a reinkarnáció folyamatát, korlátozhatják is az elérhető információkat.
Bizonyítékom semmire sincs. A tudomány jelenlegi állása szerint ez áltudományos halandzsa. Nem is tudom mi értelme volt leírni Neked. Ja, azért mert azt hitted, hogy összekavarodtam.
mortymr: már jól vagyok, mi egykori szívbetegek sokáig húzzuk, legalábbis remélem. Persze mindaddig, amíg meg nem áll a motor.
Természetesen még mindig nem érted, amit mondani akarok neked. Ha jelen esetben eldobod, amiben előzőleg hittél, és helyesled a 37-es féle kommenteket, akkor az nem a fejetlenség bizonyítja a jelen kategóriában? Nem ugyanolyan, mint ha arcon köpnéd magad? Lett volna még pár kérdésem a 37-es hozzászólóhoz, de úgy látom megharagudott rám.
Ha a lélek az adathordozó, akkor csak az agyon át futnak a gondolat egészen a felhőtárhelyig. Én legalábbis ezt szűrtem le a 37-es hozzászólásából. Márpedig, ha így van, akkor a halál után ez a felhőtárhely megmarad, csak egy másik gépre kapcsoljuk, így aztán az összes információhoz hozzá tudunk jutni, nem? De reinkarnáció után az ember ez nem így van ezzel, mert nem emlékszik az előző életére. Halál után (cold reboot) van, mármint ha hiszünk a reinkarnációban. Mondjuk, hogy én vagyok a lelkem, a lelkem egy tudat, ami tartalmazza az információkat önmagamról, és az agy pedig csak egy közvetítő a testem és a lelkem között. Viszont a következő életemben nem emlékszem az előző életemre. Pedig a lelkem az állítólagos "információ hordozó" ugyanaz marad, hiszen hozzájutok a felhőtárhelyhez, de mégsem emlékszem semmire, de abszolút semmire, hiába magyarázod körbe, mert ez még mindig amellett érv, hogy az ember többnek akar látszani. Szóval, ha összességében végiggondoljuk ezek még mindig nem tények semmi mellett, csak felesleges magyarázkodás és mellébeszélés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!