Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A halál nem más, mint illúzió...

A halál nem más, mint illúzió csupán! Gondoltad volna, hogy ezt a spirituális tényt, a tudomány is felismeri?

Figyelt kérdés
A tudomány új és újabb utakra tőr. Nap, mint nap bővűl újabb ismeretekkel, elévítve a korábbiakat. Most egy egészen érdekes cikket ajánlok figyelmedbe, mely szerint a halál nem is látezik : [link]

2015. jún. 20. 18:29
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
31%
Ö.... nos mi van, nem akartok birkózni? Háhá, úgy látszik megint én győztem!
2015. jún. 20. 20:31
 22/47 anonim ***** válasza:
70%

"Én tudom, hogy így van, mert beszéltem olyannal, aki borzasztóan fél a haláltól, miközben elviselhetetlen számára az örök élet tudata is, borsódzik tőle a háta, azt mondja, ha meghal, akkor legyen örökre halál, nem akar halála után tovább élni."

Én nem félek a haláltól, egyenesen vonz a halál gondolata, úgy mint másokat a szexualitás, anyagcsere, vagy szerencsejáték és drogok. Ezotérikusan megfogalmazva, hívogatnak a hangok a túlvilágról, keresik ami elveszett bennük az életben és rögeszmésen újra egységet akarnak.

Sajnos nekem úgy tűnik, hogy ti nem bírjátok feldolgozni az egótok miatt, hogy nincs tovább és ennyi volna az egész élet. De ne aggódj, az én egóm meg azt nem engedi, hogy öngyilkos legyek, mert magamat is eléggé szeretem. Szóval aki ennyire szereti magát, miért akarna meghalni és nem élni?

Fáj, hogy elmúlik az élet, de csak ezt látom.

"Ezek az ostoba emberek, haláluk után nem tudnak nyugodtan eltávozni a lélekdimenzióba, mint láthatatlan kísértetek maradnak a Földi síkon, és rettentően szenvednek lélekben, mert nem értik, mi történt velük."

Legalább utána is tudunk a gyakorin okoskodni és van aki megidézzen egy cekával.

"Minden teremtett biológiai lénynek van lelke, ez alól kivételt képeznek az ateisták és a materialisták. Nekik csak agysejtjeik vannak, lelkük nincs, így tehát lelketlenek."

Ebben a válaszban düh van. Egyébként meg ha körbe nézel ebben a tömegsírban, henteseket fogsz találni, akik azért gyilkolják egymást kétségbeesetten, hogy egy darabig élhessenek hírnévben, vágyaikat kielégítve stb...A pusztulás felé haladunk, azzal hogy megszülettünk, halottá lettünk ítélve.

Tény, hogy vannak olyanok, akik azért nem hisznek, mert nem tetszik nekik egy nézet xy dolgok miatt. De az erkölcsöt nem a hit adja.

Az életet úgy is meg lehet becsülni, ha egy van belőle.

Bár a legjobb, ha azért becsüljük meg egymást, mert szeretet van bennünk. Tudom, sokak érdekből, félelemből teszik ezt, vagy hitből. És ha nincs senki, akkor ki fogja számon kérni, amit teszünk? Ha se hátránya, se előnye egy tettnek, ne csak maguknak éljünk? E gondolat lelketlenné tehet, igaz. De nem feltétlen.

És mit adott a reinkarnáció hit?

Egyesek szerint hentesnek lenni nem rossz vagy jó buli, vagy sorszerű és le kell nyelni ennek a tényét. Mások szerint le kell mondani minden vágyainkról, hogy vége lehessen a szenvedés.

A lényeg, hogy a személyiséged, egód nem tartják fontosnak, a világot pedig álomnak, játéknak.

Persze igazából az egónak jót tesz, hogy nem kell meghalni, és nem földet túró paraszt volt előző életében, meg most sem, hanem valaki ill. még lehet valaki.

Kemény szavak és nem akartam leírni, de mindig úgy neki ugrotok Jokernek, hogy gondoltam elmondom a nézőpontját a másik oldalnak is.

Én úgy vagyok vele, hogy csak az élet biztos és azt kell szeretni. Valaki elvesztését nehéz feldolgozni. De nem azért kell lenni valakinek, mert remélünk valamit és főleg nem azért, mert mások elvárják.

A legjobb az volna, ha folytatódna a személyiségemmel az élet. Az viszont 1000%-osan látszik, hogy ebben a világnam nem történik ilyen.

Ködös szabályokról, ködös és mérhetetlen folyamatokról beszéltek, amik minden teszik szebbé vagy hitelesebbé a világot és életet?

2015. jún. 20. 21:35
 23/47 A kérdező kommentje:

"Ö.... nos mi van, nem akartok birkózni? Háhá, úgy látszik megint én győztem!"

Normális ember nem bírkózni akar, hanem érveli, beszélgetni, vitatkozni. Szerintem keress fel egy edzőtermet és egy pszichiátert.

"Egy tudós állítja. A többi mit állít?"

Semmit. A tudomány fejlődik, még nem tartunk ott, hogy mindenről egzaktul defíniált fogalmaink vannak -.-

2015. jún. 20. 22:54
 24/47 anonim ***** válasza:
11%

A gnosztikus tudás alapja a reinkarnáció és a karma tana. A reinkarnáció tan kimondja, hogy a karma törvénye szerint, testi halálunk után visszaszületünk egy új (csecsemő) test be, és kezdjük elölről az életet, azért, hogy az előző életünkben elkövetett hibáinkat kijavítsuk. A reinkarnáció tana megköveteli, hogy leszületésünkkor törlődjön előző életünk emlékei. Hiszen ha mindig emlékeznénk előző életeinkre, több száz vagy ezer leszületett életeinkre, agyunk ezt a terhet nem bírná elviselni, és szó szerint megbolondulnánk. Ha valaki előző életében hóhér volt, akkor, hogyan tudná elviselni ezt a nyomasztó terhet, ha emlékezne erre az előző életére? Hiszen akkor tudnia kell azt is, hogy ebben az életében ő lesz az elszenvedő alany! Hogyan tudná elviselni ezt a nyomasztó terhet, ha emlékezne erre az előző életére? Sehogy! Megbolondulna! Tehát valójában nem Isten büntet, hanem mi, saját magunk büntetjük meg saját magunkat, az előző életünkben elkövetett bűnökért! Isten szabad akaratot adott nekünk, hogy választhatunk becsületes életet, és választhatunk becstelent is, amit majd a következő életünkben viszont törlesztünk!

És ha tudjuk, hogy újra és újra leszületünk, akkor nem csak a jelen életünkre gondolunk, ahogy tanítja ezt a politika, a materializmus és a mai vallás! Ők hárman mit mondanak, mit tanítanak emberek milliárdjainak? Hogy élj a mának, mert egy életed van, ezt használd ki, törtess, taposs át mindenkin, hogy gazdag legyél, bulizz reggel, délben, este, mert csak ez az egy életed van, ne hagyd, hogy pénz és szórakozás nélkül menj ki ebből az életből, stb. És mit látunk valójában? Tényleg mindenki a mának él, materialista és vallásos egyaránt, és nem gondol a jövő generációjára!

Viszont, ha mindenki tudná, hogy abba a következő világba születik le, amit ma megteremt magának, akkor mindenki másképp gondolkodna a múltról, az életről és a jövőről! Nos, ezt a tudást vette el az emberektől a materializmus, a politika és a vallás!

2015. jún. 20. 23:06
 25/47 anonim ***** válasza:
78%

"Normális ember nem bírkózni akar, hanem érveli, beszélgetni, vitatkozni. "

Akkor miért kívánod a halálomat?

2015. jún. 20. 23:11
 26/47 anonim ***** válasza:
57%

#24 Ez semmi!

Még mindig ember alkotta fogalmakkal dobálozol, a hited melyről beszélsz, csak az ember alkotta illúzió, hogy többnek látassa magát annál, ami valójában. Ez nem cáfolat, hanem az, amiben hinni akarsz!

"Normális ember nem bírkózni akar, hanem érveli, beszélgetni, vitatkozni. Szerintem keress fel egy edzőtermet és egy pszichiátert."

Ö... nem éppen azt teszem? A pszichiáterem pedig a múltkor azt mondta nekem, hogy bonyolult személyiség vagyok, de nem reménytelen, és nem vagyok ketyós, viszont megint én győztem, háhá!

2015. jún. 20. 23:50
 27/47 anonim ***** válasza:
19%

26-os Joker!

"ember alkotta fogalmakkal dobálozol"

Mivel embernek születtem, így csak ember alkotta fogalmakat használhatok bárminek a kifejezésére. Mégis, milyen entitás alkotta fogalmakat vársz tőlem?

"a hited melyről beszélsz, csak az ember alkotta illúzió"

Te hiszel valamiben? A te hited a kézzelfogható matériában, az anyagban való racionális hit. Te elítélsz, mert hiszek valamiben. Nos, én is ítéljelek el téged, mert te is hiszel valamiben? Nonszensz.

"illúzió, hogy többnek látassa magát annál, ami valójában."

Te hiszel az 5 érzékszerveidben: látás, hallás, tapintás, ízlelés, szaglás. És tagadod, hogy ennél több érzék létezne az emberben. Ez szűklátókörűséget feltételez.

Egyáltalán mi az, amit megfigyelünk, mi az érzékelhető fizikai valóság? Mi van, ha az egész létezésünk egy holografikus lenyomat? Mi van, ha a hangok, a színek, a fizikai érzékelés megtapasztalása úgyszintén csak egy holografikus káprázat, amelyet az agyunk speciális alapprogramja varázsol valósággá?

Az élő és élettelen dolgok atomok tömegéből áll. Az atommagok és az eletronhéj közötti tér rendkívül nagy, de a mi szemünk összefüggőnek látja az atomok sokaságát. Az elektronhéjak kapcsolódnak egymáshoz. Ezt az állapotot, egy sokkal mélyebb szintről jövő, 10 a mínusz 34.-en (lásd Planck állandó), és az onnan folyamatosan érkező, rendkívül magas frekvenciával bíró energia tartja fenn az atomok látszólagos stabil állapotát, mintegy folyamatos órajelként vezérelve. Az energiamérleg alapján az anyag 95 %-át nem találják. Pedig az elektronhéj és az atommag közötti ürességben van, csak ennek mérete 10 a mínusz 43.-on van, csak ezt a magas frekvenciát nem tudják detektálni.

Ha belegondolunk, akkor minden, ami körülvesz bennünket háromdimenzióban, az csak egy háromdimenziós hologram, amit mi matériának (anyagnak, tárgynak) látunk, és ezt részben szabad akaratunkkal befolyásolni tudjuk. A háromdimenziós univerzum számunkra csak egy illúzió. Ezt nem én mondom, hanem haladó kutatófizikusok mondják ki.

Gondolkozz el azon, hogy a számítógép, mint hardver, hogyan működhetne szoftver nélkül? A szoftver a gép lelke. Nem a processzor, mert a processzor is csak egy hardver. Eszerint tehát az élő test sem működhet szoftver, azaz lélek nélkül. A Lélek pedig a Forrásból származik.

Valójában nem is az agyunk tárolja az információt, hanem a lélek. Az egyéni lélek tudását pedig a tudatalatti tárolja, ami valójában a lélekdimenzióban található óriási virtuális könyvtár, úgy hívják, hogy Akasha könyvtár. A kollektív tudatalatti egy morfogenetikus mező (energiamező), amelyhez minden lélek csatlakozik. Ezt úgy hívják, hogy a lélek birodalma, vagy Akasha könyvtár, amiben minden eltárolódik, ami létezik a világon, a múltban, a jelenben és a jövőben is. Az Akasha könyvtárat a Forrás (nevezd Istennek) hozta létre saját tudatosságának fenntartására. Aki le tud menni mélymeditációval, vagy leviszik mélyhipnózisba, megnyílik a tudatalattija, belép a lélekdimenzióba, és az tud olvasni a lélekdimenzióban található virtuális Akasha könyvtárban, amely egyszerre tartalmazza a múltat, a jelent és a jövőt. Ezt az egész lélekdimenziót úgy is hívják, hogy nemtér-nemidő. Mert ott nincs tér, és nincs idő.

A vallás az emberek parasztvakítására szolgál, de az új tudományos kutatások megerősítik, hogy bizony, van intelligens tudatos tervező, még ha nem is látjuk, akkor is.

2015. jún. 21. 04:06
 28/47 Tom Benko ***** válasza:
69%

Lanza egy nagyszerű őssejt-kutató, csodálatos eredményekkel - de ettől még nem lesz tévedhetetlen, különösen, ha a saját szakterületétől távolabbi dolgokról beszél.

Jelen esetben sem a lélek, sem a halál utáni élet/reinkarnáció/stb esetén senki semmilyen bizonyítékot nem tudott felmutatni, ezért a korrekt és logikus álláspont, hogy ezeket nemlétezőnek tekintjük. Ellenben ha hoz valaki megdönthetetlen bizonyítékot, akkor az álláspont változni fog, de ez eddig nem történt meg.

Bizonyítéknak pedig nem a szomszéd Mariska néni esti meséjét nevezem, és nem is kétezer éves zavaros versikéket.

2015. jún. 21. 10:13
 29/47 anonim ***** válasza:
47%

#27 Jót nevetek ezeken a válaszokon, de ne érts félre. Nem azon, hogy válaszolsz, hanem hogy kiszámítható vagy, mert ugyebár az ezotéria hívők egyik kedvenc elfoglaltsága, hogy miután nem tud válaszolni ide másol egy valamilyen agymenést, amit utólag az interneten és egy bizonyos blogon olvasott.

[link]

Nade természetesen ez sem különb annál, amiben hiszel, maximum filozofikusan próbálja definiálni a valóságot. Ez a holografikus lenyomat is annyira elcsépelt, hogy.. áhh, inkább nem is mondok semmit. De látszik, hogy fogalmuk sincs a programozásról, akik ezzel a holografikus lenyomattal jönnek. Ha már egy mátrixról beszélünk, akkor legyenek benne megfelelő fogalmak. Visszatérve a fogalmakra, abban igazad van, hogy ember vagy és csak ember alkotta fogalmakat tudsz használni, de melyeket te használsz azoknak nincs se oka, se magyarázta. Ezekben csupán azért hiszel, hogy többnek láttasd magad annál, ami valójában vagy, de ez mitsem változtat a valóságon. Természetesen nem látom a fizikai valóság teljességét, de nincs okom feltételezni semmi olyasmit, ami alátámasztja a hiszékenységed. Ellenben vannak műszereink, amelyekkel túlszárnyalhatjuk az 5 érzekszervünket, és logikai képességeink, melyekkel levonhatjuk a következtetéseket. Ez az egyetlen felsőbbrendűség, az állatokkal szemben.

"Te hiszel valamiben?"

Én abban hiszek, hogy a világ velejéig rohadt, és az olyan emberek uralkodnak rajta, akik velejéig romlottak. Az emberiség megérett a pusztulásra!

2015. jún. 21. 11:00
 30/47 anonim ***** válasza:
5%

A halál nem illúzió.

Bár sok jó s igaz dolog van e cikkben.

A halál biotestek elpusztulása.

Tényleg nem tudsz meghalni, te magad, de a pillanatnyilag használt tested megfog ha nincs elég agykontrolod elemei irányításához.

2015. jún. 21. 12:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!