Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Van e értelme élni az életet?...

Van e értelme élni az életet? Vagy talán pont az a lényeg, hogy minél többet tapasztaljunk? Nem lenne egyszerűbb, ha sok a gond, egyszerűen lenyomni a restart gombot?

Figyelt kérdés
Azon gondolkodtam , a minap, hogy elméletileg azok a tapasztalatok, pénz, érzések, vagyontárgyak amiket mi megszerzünk, meg úgy eleve minden, teljesen értelmetlenné válnak abban a pillanatban amikor meghalunk. Akkor minek gyűjtögessük őket? Az élet nagyon egy érdekes dolog. Az egésznek nem jöttem még rá az értelmére. Pedig sokat agyalok rajta. Én nem vagyok vallásos, így az nem tud nekem értelmet adni, viszont még mielőtt meghalok szeretném tudni az értelmét. Bár annak sincs értelme ha megtudnám, hiszen utána meghalok, aztán az a tudás semmibe vész :D Ez a zegész tök vicces. Tulajdonképpen bármit is csinálhatnék, meztelenül rohangálhatnék az utcán, akkor se kellene magam rosszul érezni, hisz egyszer mondjuk 200 év múlva, már tuti hogy senki sem fog rá emlékezni.

#vallás #élet #reinarnáció #univerzálisegyetemesség
2015. febr. 21. 21:49
1 2 3
 21/22 xeniah ***** válasza:

"Most komolyan elgondolkodom néhány dolgon."

Ezt örömmel hallom. Hidd el, nincsenek véletlenek. Nem véletlen az, hogy ezeken a kérdéseken gondolkodsz. Isten keres téged, és igazi kapcsolatot szeretne kialakítani veled. Ő teremtett téged, jobban ismer, mint gondolnád ;)

2015. márc. 6. 15:53
 22/22 Szitakötő88 válasza:

Csak ismételni tudom Xeniah válaszát :D

Senki sem tud elég jó lenni, hiszen már gyerekkorunktól megtanulunk rosszat tenni. Senki nem tanítja a gyereket, hogy hogy hazudjon, mégis megteszi, mert bűnben születtünk.

Ezért nem az a kérdés, hogy tökéletesek vagyunk-e. Amikor Jézus meghalt a kereszten, MINDEN bűnünkért elszenvedte a büntetést, ő maga lett bűnné értünk.

"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött fiát adta érte, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

Aki felismeri, hogy bűnös, és megvallja Istennek a bűneit, és kéri az ő megbocsátását, attól Isten minden bűnt elvesz, és teljesen tisztának fogja őt látni utána. És ha megtapasztaljuk Isten szeretetét, már nem félelemből próbálunk neki engedelmeskedni, hanem azért, mert viszont szeretjük őt, és örömet akarunk okozni neki.

Persze ezután is újra elkövetünk bűnöket, mert a testünk még a régi, és újra előjön a régi természetünk. De ilyenkor mindig visszafuthatunk Istenhez, és ő újra megbocsát. :)

Örökkévalóság. Ijesztően hangzik, és én is sokat gondolkoztam rajta. De képzelj el egy jó nyaralást például, ami a világ legszebb helyén van, és csupa olyan ember van veled, aki szeret téged és te is szereted őket. Nem kell félned semmitől, nincs fájdalom, semmi rossz. Értelmes feladatokat kapsz, amik pont rád vannak szabva, és élvezed megcsinálni őket. Állandóan Isten jelenlétében vagy, ami mindennél csodálatosabb. Ugye nem akarnál egyhamar elmenni onnan? Persze egy földi nyaralást meg lehet unni egy idő után.

De a Menny az otthonunk lesz, és sokkal izgalmasabb, és jobb, mint gondolnánk...

Isten gondoskodni fog arról, hogy ne unatkozzunk, és mivel tökéletes lesz ott, nem fog eljönni az a pillanat, amikor elegünk lesz belőle. Persze bevallom, ezt én sem tudom egészen elképzelni, de ha megnézem a világunkat, nem nehéz elhinni, hogy milyen jó hely lesz az...

Jézus, miután feltámadt, felment a Mennybe, hogy helyet készítsen nekünk. :)

Beszélj Istennel! Mondd el neki a gondolataidat, a kételyeidet, és kérd, hogy vezessen! Olvasd a Bibliát mert azon keresztül szól hozzád! Ő "azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön, és eljusson az igazság megismerésére", úgyhogy segíteni fog, hogy megtaláld őt!

2015. márc. 6. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!