Ha az esti fürdés után még szoptatom, akkor mi értelme van fogatmosni? Csak a mozdulat, meg hogy szokja? Vagyis nem a technika a lényeg, ugye?
Figyelt kérdés
1 éves múlt, 4 foga van. ujjra húzhatóval vagy babafogkefével? szemből vagy hátulról? kádban fürdés közben vagy csap előtt? fogkrém?2013. szept. 3. 14:21
1/7 anonim válasza:
És mi köze van egymáshoz a fürdésnek és a fogmosásnak?
Nem csak fürdéssel egybekötve lehet fogat mosni.
Fürdés, szopi, aztán fogmosás és gond megoldva.:)
De akkor is a lényeg, hogy mosva és gondozva van.
2/7 anonim válasza:
Szerintem ez nem csak szoktatás a rendszerhez. A fog nagyon fontos és a tej tele van káros anyagokkal, mármint a fogakra károssal. Én szoptatás utánra időzíteném a fogmosást, elalvás előttre. Nem csak az a fontos, hogy megszokja, hogy mostok fogat, hanem az is, hogy mikor, utolsó étkezés/ivás után. A tejfogak is el tudnak romlani, és az nagyon kellemetlen lesz később. Eleinte ujjra húzhatóssal, később, ha már szépen fog és utánoz, akkor babafogkefével és gyerekfogkefével érdemes próbálkozni.
3/7 anonim válasza:
Mi is fürdetésnél mostuk a fogát, a háziorvos javasolta, utána még ő is evett, és mivel elaludt nem mostunk megint fogat, de tudja ,hogy pancsinál mindig van fogmosás és mostmár 2 éves múlt evés nincs.Mi elejétől fogkefét használtunk, szemből mostam neki és a végén odaadtam , hogy ő is ismerkedjen vele, már nagyon ügyesen mossa, de a fogkrémet még mindig nem köpi ki, úgyhogy csak nagyon picit rakunk belőle.
4/7 A kérdező kommentje:
3as: és a nagyon pici fogkrémet lenyeli?
1-2-es: azt nem írtam, de szopival alszik el (ami tudom, sokak szerint nem jó, de ez most itt nem kérdés), tehát utána már nem tudom megmosni, ez lett volna a kérdés lényege, csak nem részleteztem.
2013. szept. 3. 16:46
5/7 anonim válasza:
Szia!
Kislányom 17 hónapos múlt és én is fürdetés után mosom meg a fogait! (7 db) :)
Mivel fürdés után már nem eszik csak cicizik,nem hiszem,hogy annyira elrontaná a fogait! Nekem is cicin alszik el! "Sajnos" ezt ìgy szokta meg és nem könnyű leszoktatni őt!!
6/7 A kérdező kommentje:
ezt én is hallottam, hogy az anyatej nem rontja annyira a fogait, szóval megnyugtattál.
2013. szept. 4. 13:28
7/7 anonim válasza:
De a nagyon picit is lenyeli, de így legalább nem nagy mennyiségben eszi, bár a doki azt mondta, amég nem köpi ki, addog ne rakjak fogkrémet, dehát én is ettem fogkrémet kiskoromban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!