Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Van e értelme élni az életet?...

Van e értelme élni az életet? Vagy talán pont az a lényeg, hogy minél többet tapasztaljunk? Nem lenne egyszerűbb, ha sok a gond, egyszerűen lenyomni a restart gombot?

Figyelt kérdés
Azon gondolkodtam , a minap, hogy elméletileg azok a tapasztalatok, pénz, érzések, vagyontárgyak amiket mi megszerzünk, meg úgy eleve minden, teljesen értelmetlenné válnak abban a pillanatban amikor meghalunk. Akkor minek gyűjtögessük őket? Az élet nagyon egy érdekes dolog. Az egésznek nem jöttem még rá az értelmére. Pedig sokat agyalok rajta. Én nem vagyok vallásos, így az nem tud nekem értelmet adni, viszont még mielőtt meghalok szeretném tudni az értelmét. Bár annak sincs értelme ha megtudnám, hiszen utána meghalok, aztán az a tudás semmibe vész :D Ez a zegész tök vicces. Tulajdonképpen bármit is csinálhatnék, meztelenül rohangálhatnék az utcán, akkor se kellene magam rosszul érezni, hisz egyszer mondjuk 200 év múlva, már tuti hogy senki sem fog rá emlékezni.

#vallás #élet #reinarnáció #univerzálisegyetemesség
2015. febr. 21. 21:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
45%

A tapasztalás.

Az baj, annyira szénné vagyunk butítva, nem nézzük logikusan. S ha nézzük logikusan, hogy jöjjünk rá mit kéne?

2015. febr. 22. 01:29
 12/22 anonim ***** válasza:

Az életnek egyszerű meghatározni az értelmét: ez van.

Most élünk, tehát akkor éljünk úgy, ahogy most szeretnénk.

2015. febr. 22. 06:40
 13/22 anonim ***** válasza:
16%
Az élet értelmetlen, ahogy minden amit értelmesnek gondolsz! A létnek van értelme? Nincs! Van értelme felkelni? nemi! Mi értelme gürcölni egy punciért? semmi, sőt még annál is kevesebb! Értelmes dolog értelmesnek lenni? Nem! Mi értelme bármibe belekezdeni? Semmi! A világegyetemnek van értelme? Nincs! Isten létének van értelme? Nincs! Van valaminek egyáltalán értelme? Nincs! Viszont minden nap felkelünk, és újra kezdjük az értelmetlen életünket.
2015. febr. 22. 09:42
 14/22 A kérdező kommentje:
akkor végül is, egyet érthetünk abban, ha már élünk akkor az élvezet az aminek egyedül van értelme?
2015. febr. 23. 23:00
 15/22 openyoureye ***** válasza:

13-nak:

Azon kívül amit írtál, mindennek van értelme. Értelmesnek valamit akkor tartasz ha az hasznos. Értelmetlennek pedig ami számodra haszontalan. Én tökéletesen elfogadom azt, hogy te semmiben sem látsz értelmet/hasznot, ezért sem értem miért kelsz fel mégis és kezded újra az értelmetlen életed. Nem mintha zavarna, de az ember nem szeret semmit sem feleslegesen csinálni, a te életed viszont a felsorolásodból láthatóan szerinted is felesleges. Ahogy más cselekedeteid is, mint például a fent olvasható értelmetlen kommented megírása is.

2015. febr. 24. 05:34
 16/22 xeniah ***** válasza:
74%

"...meg úgy eleve minden, teljesen értelmetlenné válnak abban a pillanatban amikor meghalunk. Akkor minek gyűjtögessük őket?"

Pont erről beszélt Jézus az egyik történetében:

"Volt egy gazdag ember, akinek a birtoka bőséges termést hozott. Azon töprengett, hová tegye a sok termést, mert nem volt elég nagy raktára. Végül így határozott: »Lebontom a raktáraimat, és nagyobbakat építek a sok gabona, meg a többi termény számára. Akkor majd így szólok a lelkemhez: Látod, lelkem, sok évre elegendő vagyonod és gazdagságod van! Egyél-igyál hát, és élvezd az életet!« De Isten megszólította: »Milyen ostoba vagy! Még ma éjjel elkérik tőled a lelkedet. Kié lesz akkor, amit összegyűjtöttél?« Így jár az, aki csak magának gyűjt kincseket, és nem Isten mértéke szerint gazdag!" (Lukács 12:16-21)

"Én nem vagyok vallásos, így az nem tud nekem értelmet adni"

A kérdés az, hogy az igazság érdekel, vagy csak szeretnéd magad valahogy megnyugtatni. Ha az igazság érdekel, kezdd el keresni, és meg fogod találni!

"Bár annak sincs értelme ha megtudnám, hiszen utána meghalok, aztán az a tudás semmibe vész"

Kivéve, ha a halál nem a véget jelenti. ;)

2015. febr. 24. 08:42
 17/22 Szitakötő88 válasza:

Egyetértek Xeniah-val.

Az, hogy feltetted ezt a kérdés, nagyon jó, mert esélyt ad arra, hogy megtaláld rá a választ. :)

Azt írtad, hogy az élet értelme az élvezet. Akkor azoknak, akik nagyon szegények, súlyos betegek, nehéz körülmények között élnek nincs is értelme az életnek? De!

Én keresztény vagyok, és rengetegszer megtapasztaltam, hogy amiben hiszek az igaz, és hogy ez az egyetlen értelmes út az életben, ezért írom le neked.

A Szentháromság van, mindig is volt, és lesz. Isten, a fia, Jézus, és a Szentszellem tökéletesen szeretik egymást, és teljes boldogságban voltak, mielőtt még ember lett volna. De Isten úgy döntött, hogy ezt a szeretetet megosztja másokkal is. Megteremtette a látható és a láthatatlan világot. És embert alkotott a saját képmására, azaz a lelkéből ad neki. Ezért élünk, és ezért tudsz ilyen kérdéseket feltenni.

Nem "robotokat" akart, akik kényszerítve vannak, hogy azt tegyék, amit mond. Ezért szabad akaratot adott nekünk, hogy önként szerethessük és követhessük őt. A kapcsolat a Biblia szerit harmonikus volt vele addig, amíg az ember nem hallgatott a Sátánra, aki az első volt, aki fellázadt saját Teremtője ellen. Most azonban Istentől elválasztva születik minden ember, és minden bűnnel egyre inkább eltávolodik tőle, pedig Ő az egyetlen, aki minden részünket ismeri, és teljesen szeret minket.

Az életünk célja röviden az, hogy itt a földön megismerjük Istent, az alkotónkat, az ő képére formálódjunk, és halálunk után örökké vele éljünk - sokkal nagyobb boldogságban, mint azt most el tudjuk képzelni.

Viszont -mivel Isten tökéletesen tiszta- ő utálja a bűnt. A Biblia azt írja, hogy "A bűn szolgálatáért járó bér a halál, Isten kegyelmének ingyen ajándéka ellenben az örök élet- Urunkban, Jézus Krisztusban."

Csakis azért van esélyünk a Mennybe kerülni, és már itt a Földön is kapcsolatban lenni Istennel, mert volt valaki, aki helyettünk bűnhődött a bűneinkért. Jézus minden elkövetett bűnünkért elszenvedte a büntetést, pedig ő egyet sem követett el.

Aki ezt elhiszi, megvallja Istennek a bűneit, és elfogadja az ő bocsánatát, az megmenekül az örök haláltól.

A Biblia azt mondja, hogy Isten a szeretet. Gondolj bele, hogy minden igazán értékes dolog az életben, és minden hosszútávú boldogság a szeretetből származik! Képzel el, hogy milyen lenne a világ, ha az emberek tökéletesen szeretnék egymást... Isten ezt ajánlja fel neked.

Nélküle viszont az örökkévalóságban nem lesz szeretet, és semmi jó dolog, hiszen minden jó Tőle származik, és azért vannak ezek jelen a világban, mert Ő jelen van.

Aki hisz Istenben, és követi őt, annak van értelme az életének, mert tudja, hogy tetteinek hosszú távú következményei vannak, és életen nem ér véget a halálakor, sőt, igazából ott kezdődik!

Sajnálom, hogy ilyen hosszan írtam, de a létezés érteméről nem lehet pár mondatban... :D Remélem volt türelmed elolvasni, és segíteni fog. Ha kérdésed van ezzel kapcsolatban, szívesen válaszolok. Jó, hogy keresed az élet értelmét! Ne állj meg az élvezeteknél, hanem keress addig, amíg valami igazán értékeset nem találsz! :)

2015. márc. 1. 22:36
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó a válaszodat. De lenne egy kérdésem, ha az ember, halála után ténylegesen egy örök létbe cseppen, ha előtte mindent jól csinál. akkor az nem túl nehéz szerintetek, egy embernek, pontosabban nem borzasztóan nagy teher? hiszen ez örök! ez a 6x10 a 23 adikonnál is sok sok ezerszer milliószor több év! Valóban örülnétek ennek? Ti élnétek örök létet, Ő mellette? Bennetek még nem érlelődött ez a kérdés? És kérdezem én, biztos, hogy Beliál bűne rosszabb volt akármelyikőnkénél? Mert a Biblia zt mondja hogy ő a legrosszabb rossz, az igazi főgonosz! De mi van velünk? Rendben nem öltem embert, nem vagyok nemi erőszakoló, sem egy liliomtipró, de csináltam rossz dolgokat, sőt kívántam rosszat sok, sok embernek, és verekedtem is sokszor! Velem mi lessz?? Mert ha valóban létezik a Mennyek birodalma, akkor létezik a pokol is! Akkor mi csúnyán megszopjuk! És akkor mi ott leszünk majd? Ott az mellett, aki elárulta az Urat? Vagy ez most ,akkor hogy van? Erről nem ír a biblia, Én nem akarok az örök pokolba kerülni, de az is biztos hogy Ezzel a felfogással, és ezekkel a gondolatokkal nem szeretnék örökkön örökké élni még a mennyekben sem. Tudjátok, szívesen elbeszélgetnék, az Istennel, ne mszámonkérném, csak kiváncsi vagyok hogy mit hogyan miért cisnált
2015. márc. 5. 20:21
 19/22 xeniah ***** válasza:

"Ti élnétek örök létet, Ő mellette?"

Ha valakit szeretsz, szívesen élsz mellette, és nem szeretnéd, hogy vége legyen. Isten eredetileg jónak teremtette a világot, aztán az ember szépen tönkretette. Ebben a világban örökké élni nem lenne nyerő senki számára, mert az öregedés, a betegségek stb. nem teszik élvezhetővé. Isten az engedetlenségünk ellenére elkészített egy kiutat ebből a mi számunkra, és ez mindenki számára nyitva áll, csak el kell fogadni.

A szíve mélyén mindenki örökké szeretne élni, egy olyan világban, ahol minden jó, nincs öregedés, stb. Ez nem egy utópia, Isten igazából ennél sokkal jobbat kínál nekünk, egy olyan helyet készít számunkra, amit el sem tudunk képzelni, mert a fantáziánkat annyira behatárolja ez a világ, amiben élünk.

"Rendben nem öltem embert, nem vagyok nemi erőszakoló, sem egy liliomtipró, de csináltam rossz dolgokat, sőt kívántam rosszat sok, sok embernek, és verekedtem is sokszor! Velem mi lessz??"

Nem az számít, hogy mennyi és mekkora bűnöket követtél el. A Biblia egyértelműen beszél arról, hogy nincs egy bűn nélküli ember sem (Jézus Krisztuson kívül). A bűn zsoldja (=büntetése, következménye) a halál (nemcsak ez a földi halál, hanem az örök halál (kárhozat/pokol)), Isten ajándéka pedig az örök élet. Rajtad múlik, hogy melyik mellett döntesz. Jézus mellett a kereszten volt két lator, akik bizonyára elég súlyos bűnöket követtek el, azért kaptak halálbüntetést - egyikük elfogadta Isten kegyelmét, a másik nem. Az örökkévalóságot ennek megfelelően töltik el.

" Tudjátok, szívesen elbeszélgetnék, az Istennel"

Csak rajta, kezdd el keresni, és megismerheted Őt személyesen, már itt a földön. Hidd el, hogy válaszol a kérdéseidre.

2015. márc. 5. 23:21
 20/22 A kérdező kommentje:
Most komolyan elgondolkodom néhány dolgon.
2015. márc. 6. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!