Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mivel tudnád a leginkább...

Mivel tudnád a leginkább átörökíteni magadat valakire, ha most meg kellene halnod?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy tudod, hogy meg fogsz halni, és van egy ember, egy bizalmas, szeretett barát, aki kész arra, hogy általa tovább élj, már amennyire ez lehetséges és persze idézőjelesen. Szóval kérhetnél tőle bármit, hogy halálod után ő hogyan éljen, miket tegyen, és mondjuk, hogy ezzel őt nem korlátoznád egyáltalán, tehát tényleg bármit kérhetnél (irreális dolgokat is, most csak a példa kedvéért), ő gond nélkül és szívesen képes lenne megtenni. Nem lenne az, hogy az ő egyéni élete befolyásolva lenne, mert tényleg akármit változtatna a kedvedért. (Tudom, hogy ez lehetetlen, de ez most csak elmélet.) Akkor mi lenne az, amitől úgy éreznéd, hogy a te lényegedet tovább viszi, és hogy itt a Földön megnyilvánítja azt, amit te már nem tudsz, és ezáltal "kevésbé haltál meg"? Mit kérnél: vegye fel a nevedet? Legyen az a hivatása, mint neked volt? Viselkedjen úgy, ahogy te szoktál? Vallja azt a vallási, politikai nézetet, amit te? Az a lényeg, hogy olyat kérhetnél, amitől úgy érzed, hogy (amennyire lehet) nem tűntél el innen a földi életből. Mit hagyományoznál rá, amivel a lényed esszenciáját (!) valamennyire tovább vinné, folytatná? (Tehát nem arra gondolok, hogy üzletet meg a családod gondviselését venné át, hanem amitől te te vagy.) Tudom, hogy inkább úgy kell élni, hogy még a halálunk előtt, a már leélt életünkben tegyük meg, amit tudunk, de most konkrétan ez a folytatólagosság érdekelne (kb mint amikor a futók átadják egymásnak a staféta botot), és azt is tudom, pont attól vagy te te, mert nem más vagy, így 100%-ig nem is lehet átadni magad senkinek, de azért mondjuk ha egy-két lényeges dolgot lehetne örökíteni, amitől nem érzed, hogy végleg, nyomtalanul eltűntél.

2014. aug. 18. 23:47
1 2
 1/15 anonim válasza:
50%

Ez nem lehetséges. Gondolj bele. Felveszi a neved, még ha különleges is és mondjuk te vagy az egyetlen ezen a néven a világban, ettől most te nem fogsz "tovább élni", mert ez a neved..Ha meg még ráadásul pl. Kovács Zsófi vagy akkor még annyira se :D Mondjuk újságíró voltál, ő meg informatikus, de a kedvedért újságíró lesz. Hány újságíró van a világban? És egyébként is, tuti teljesen máshogy fogalmaz, más dolgokról ír majd, mint te tetted volna. De válassz bármilyen más szakmát, ha péket mondok, akkor is máshogy fogja sütni a kenyeret..

Viselkedni megint nem viselkedhet úgy, mint én. Még a téged legjobban ismerő ember sem tudhatja 100%-ig, hogy különböző helyzetekre hogy reagálnál. A szokásaidat is felveheti, mondjuk ihat kávét minden reggel, mert te imádtad a kávé ízét, ő meg utálta, de több millió ember kezdi kávéval a reggelét. Vagy mondjuk te mindig hintáztál a lábaidon, miközben beszéltél. Ezek után ő is fog. Na és? Ettől most senki nem fogja azt gondolni, hogy ő te vagy. Lehet mostantól liberális, csak mert te az voltál, ő meg konzervatív. Na és? Nem te vagy az egyedüli liberális nézetű a világban. És ez a vallásra is érvényes. Attól még, hogy áttér a buddhista vallásra, nem fog belőled semmit továbbvinni, mert ő ugyanúgy ő lesz és nem te.

2014. aug. 19. 00:21
 2/15 anonim válasza:
Bocs, kicsit összevissza írtam, most látom, ahogy visszaolvastam. Késő van, fáradt vagyok :) De remélem érted.
2014. aug. 19. 00:22
 3/15 A kérdező kommentje:

"már amennyire ez lehetséges és persze idézőjelesen."

"Nem lenne az, hogy az ő egyéni élete befolyásolva lenne, mert tényleg akármit változtatna a kedvedért. (Tudom, hogy ez lehetetlen, de ez most csak elmélet.)"

"és azt is tudom, pont attól vagy te te, mert nem más vagy, így 100%-ig nem is lehet átadni magad senkinek, de azért mondjuk ha egy-két lényeges dolgot lehetne örökíteni, amitől nem érzed, hogy végleg, nyomtalanul eltűntél."

2014. aug. 19. 00:50
 4/15 A kérdező kommentje:
Kovács Zsófia vagyok, liberális újságíró, és a napomat kávéval kezdem. Ha lehámozzuk a nevet is (Kovács Zsófia), a nézeteket is (liberális), a foglalkozást is (újságíró), a szokásokat/ízlést is (kávézás), akkor mi marad? Valami, amit már nem tudunk megfogalmazni, és ezek szerint ez a megfogalmazhatatlan valami a lényegünk. Mégis az ember úgy definiálja magát, hogy xy vagyok, ez és ez a munkám, ezt és ezt az ételt szeretem, és a többi...
2014. aug. 19. 00:59
 5/15 anonim ***** válasza:

Azt kell hogy mondjam, nem hittem volna hogy itt egyszer ennyire komoly kérdést fogok olvasni ebben a témában.

A kérdésed jogos viszont nem tejeskörű. Hogy pontosabb legyek, nem teljesen érthető.

Csak néhány tévhit eloszlatása érdekében mondom hogy itt semmi köze nincs a mostani inkarnációd fizikai tulajdonságainak ahhoz hogy a következő testednek milyen tulajdonságai lesznek. ( az már megint más ha a lelkednek olyan erős tulajdonságai vannak hogy ezek fizikailag is képesek megnyilvánulni)

A másik dolog az hogy ha már egy test rendelkezik egy lélekkel akkor abba még a tied is nem fog mellette elférni. Ezt sajnos nem te döntöd el hogy melyik testet kapod. És azt sem hogy mikor. Ezek a dolgok sajnos nagyon homályosak de a legjobb tudásom szerint próbálok választ adni a kérdésedre.

Ha végső soron az a baj hogy nem szeretnél meghalni vagy úgy érzed hogy nem lesz időd teljesíteni a rád bízott feladatot, ne aggódj. Ez az egész lényege. Addíg születsz újra amíg teljesen el nem végezted a feladatod.

Jöhet a lepontozás ;-)

Üdv.

2014. aug. 19. 01:00
 6/15 A kérdező kommentje:

Nem pontozok le senkit, örülök a válaszoknak, mind hasznos, ami nem trollkodás! :)

Az elmúlástól valamennyire minden ember fél, vagy a többség, de mi múlik el? A név, a státusz, a kinézet, az ízlés. Ha ezekkel a múlandó dolgokkal azonosítjuk magunkat, akkor van is félni valónk, mert hozzákötjük magunkat ahhoz, ami halandó, így mikor az meghal, minket is visz magával a megsemmisülésbe.

Szerintem az lehetne egy jó megoldás, ha az ember tényleg képes lenne teljesen átformálni az eddigi kötődéseit, és olyanhoz kötni magát, ami tovább vihető, mint a stafétabot. Olyasmire gondolok, amikor az ember saját magára csak mint hordozóra tekint, egy csatornaként, ami képes megnyilvánítani bizonyos örökérvényű dolgokat, de nem ő maga az a dolog, csak a megnyilvánítója. Így amikor meghal, akkor az a valami, amit ő képviselt, nem fog kiveszni a világból, csak a csatorna cserélődik le, és valaki más fogja megnyilvánítani ugyanazt. És ha csak annak a valaminek a megnyilvánításáért élnénk, akkor nem fájna, amikor eljön az idő, és át kell adni valaki másnak a feladatot, hogy nyilvánítsa meg. Vagy nem átadni, csak hagyni, hogy tegye, akinek szintén ez a feladata. Szóval nem a csatornán lenne a figyelem, a hangsúly, hanem azon, ami átmegy azon a csatornán. De a mai kor embere csak a csatornát figyeli, mert az látható, az kézzel fogható, az definiálható, és talán pont a lényeget, az esszenciát hagyja figyelmen kívül.

2014. aug. 19. 01:16
 7/15 A kérdező kommentje:

"itt semmi köze nincs a mostani inkarnációd fizikai tulajdonságainak ahhoz hogy a következő testednek milyen tulajdonságai lesznek"

De megmarad valami, ami állandó?

2014. aug. 19. 01:20
 8/15 anonim ***** válasza:
A "sofőr" marad. Viszont ő is változik minden egyes inkarnációval. Fejlődhet jó de ugyanúgy rossz irányba is. Ez sok mindentől függ, de főleg saját magától. Hiszen mindenki legnagyobb tanítója és ellensége nem más mint saját maga.
2014. aug. 19. 01:31
 9/15 anonim ***** válasza:
Ne tegyél fel ilyen alaptalan sületlenségeket. Mindig azzal dolgozz, amit tudsz, máskülönben csak értelmetlen energiapocsékolás az elméletgyártás.
2014. aug. 19. 09:44
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, utolsó, ahhoz, hogy az ember azt tudja tenni, ami a dolga, néha elgondolkozik, hogy mi is az, ezért van szüksége néha egy kis gondolkodásra sületlenségeken. :)
2014. aug. 19. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!