Az öngyilkosokat hogyan büntetik?
Az öngyilkosság nem új dolog. A Bibliában hét öngyilkosság van feljegyezve.
...és a börtönőröd te magad leszel!
Az ám a jó buli, ha önmagad büntetése a feladatod!
#15 ös válaszoló vagyok.
Mit értünk karma alatt, mert biztos vagyok benne hogy a karma nem egy ítélőszék. Ha szabad akarat van, akkor benne van az is, hogy nincs hatalom ami minket felül bírálna. A karma nem egy büntető program vagy ítélőszék, emberek.
Gondolatilag ki kell lépni a gyerek-szülő elképzelésből.
Annak van igaza, (szerintem), aki azt írta, hogy ugyanazokkal a problémákkal és helyzetekkel kell szembesülnöd, mint amik elől próbáltál elmenekülni. A büntetés az, hogy sokkal rosszabb helyről fogsz startolni, mint most... Beteg vagy sérült test, rosszabb családi körülmények, stb... És a feladatokat úgy is teljesíteni kell, különben nem léphetsz felsőbb osztályba...
A szabad akarat pedig nem azt jelenti, okosok, hogy bármit megválaszthatsz az eljövendő életedben! Elvégre akkor mindenki milliomoscsemete akarna lenni valahol Kaliforniában, és Afrika egy felfedezésre váró kontinens lenne... A szabad akarat azt jelenti, hogy az erre az életre kiszabott (és nem a magad által választott) feladatokat miként és mikor oldod meg, hogy állsz az élethez, optimista leszel-e a rossz dolgok ellenére, megőrzöd-e az életkedvedet a tragédiák után is, és úgy általában véve is miként viszonyulsz a többi emberhez, stb...
Szerintem magunkat büntetjük meg, olyan értelemben, hogy a hibát kijavítjuk, átértékeljük a dolgot. Isten pedig bennünk is ott van, mivel belőle vagyunk. Nem egy elnyomó. Teljesíteni kell, amit vállaltunk. Felénk néz, de a legnehezebb akkor hűségesnek lenni, amikor minden csupa káosz körülöttünk.
Egyéni vélemény volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!