Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A kutyám alapból jó, és akkor...

A kutyám alapból jó, és akkor miért kutya?

Figyelt kérdés
úgy értem, hogy ő olyan nagyon jó és okos, meg minden. Akkor miért nem emberi testben (vagy evolúció szinten jobb testben) reinkarnáció- lódott?
2014. júl. 23. 10:13
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
67%
Jaj, ezt ne.
2014. júl. 23. 10:48
 2/33 anonim ***** válasza:
100%
Ráadásul reinkarnációlódott. Van esetleg valamilyen papírod enyhe értelmi sérültségedről?
2014. júl. 23. 10:49
 3/33 anonim ***** válasza:
73%
Mert ebben lehet hinni de ha hiszel is benne tudnod kell bárki bármiben újjászülethet. Ezért nem bántanak még egy csótányt sem.
2014. júl. 23. 10:49
 4/33 anonim válasza:
hát ez igazán értelmes kérdés.biztos azért mert kutya szeretett volna lenni!
2014. júl. 23. 10:56
 5/33 anonim ***** válasza:
65%
Ezen az alapon minden szinte Labrador lehetne ember is. Biztos hogy van értelme ennek a kérdésnek?
2014. júl. 23. 11:39
 6/33 anonim ***** válasza:
70%
Mert az állatok alapvetően jók. Az emberek alapvetően rosszak. Kell egy tudatosság, hogy jók legyünk. Állatoknál ez természetes.
2014. júl. 23. 11:52
 7/33 Lionkind ***** válasza:
Ember csak EMBER ként reinkarnálódhat szerintem. A kutyák és más állatoknak is van lelke de az külömbözik a miénktől és ezért nem hiszem hogy feljebb léphet, habár ki tudja? sokminden nem tiszta még a reinkarnációval kapcsolatban szóval főleg az állatok terén szóval nem tudom. :D
2014. júl. 23. 12:31
 8/33 anonim ***** válasza:
36%

"Mert az állatok alapvetően jók. Az emberek alapvetően rosszak. Kell egy tudatosság, hogy jók legyünk. Állatoknál ez természetes."

Tényleg ? Akkor írok pár példát :

- A hangyák azonnal megölik a más bolyból származó rokonaikat tehát akkor ők jók . Az ember ha találkozik egy másik nemzetiségűvel nem mészárolja le, tehát mi rosszak vagyunk .

- Ha a hangyák minden napjukat háborúkkal töltik, és folyamatosan gyilkolják a rivális boly katonáit, a tudósok szerint ha atomfegyver lenne a kezükben 3 nap alatt kiirtanák az egész bolygót, tehát ők jók . Az ember már több százezer év óta itt van, mégse irtotta ki az összes életet, tehát mi rosszak vagyunk .

- Rengeteg hím állat megöli a saját gyerekét, vagy csupán szórakozásból vagy féltékenységből, tehát ők jók, mi rosszak .

- A sok állat, de főleg a rozmárok megölik a kiválasztott nőstényt ha az nem akar párosodni vele, tehát ők jók, mi rosszak .

- A csimpánzoknál megfigyeltek konkrét miniháborúkat is, ahol botokkal esnek egymásnak, de a csimpánzoknál teljesen természetes hogy féltékenységből vagy fegyelmezés céljából agyonveri a fajtársát, ők jók, mi rosszak .

- A fekete özvegy megöli a hím pókot miután párosodott vele, az ember nem, tehát ők jók mi rosszak .

Nem azt mondom mert az ember is képes brutális dolgokra, de ha figyelmesen nézelődtök, rájöttök hogy ez piskóta az állatvilághoz képest !

2014. júl. 23. 12:52
 9/33 A kérdező kommentje:

1. muszáj volt írj? -.-

2. Fú, alapból nem volt, csak egyszer csatázott egy másik kutyával, és sánta lett, és fél szemével vak. (meggyógyult, vagyis már nem sánta, de még mindig vak fél szemivel.)

3. :) abban a hittben vagyok, ahol mindenki a múltbeli tettei miatt születik újjá.

4. gondolom nem Buddhista vagy...

5. gondolom te se...

6. De ő kitűnően jó. vagyis nem csinál butaságokat. :)

7. természetesen ez hitt kérdése. :))

8. Igazad van :) bár eltért a kérdésemtől, mégis köszönöm a válaszod.

Aki értelmes választ adom, annak köszönöm. :) még jöhetnek kommentek :)

2014. júl. 23. 13:35
 10/33 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy a 3. ra érthetően tudtam-e válaszolni.

vagyis elmagyarázom:

Tegyük fel, ha valaki öl, az emiatt rosszabb környezetbe születik újjá (pl. szegényeknél), vagy épp egy evolúciólag alsóbb rendű testbe (mint pl. macska, vagy csótány.)

De ha jól viselkedik, akkor Testileg és lelkileg (is) közelebb kerül a nirvánához.

2014. júl. 23. 13:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!