Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy kutya alapból megvédi a...

Egy kutya alapból megvédi a gazdáját vagy csak ha tanítva van rá?

Figyelt kérdés
Mondjuk az utcán ha valaki fenyegetöleg lép fel mit csinál egy kutya?

2013. dec. 10. 21:24
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ez kutyától is függ, ha alapból félős természetű akkor nem biztos, hogy megvéd. Viszont a legtöbb kutyában tanítás nélkül is megvan ez az ösztön, az én kutyáim legalábbis mindig védtek. :)
2013. dec. 10. 21:29
 2/9 anonim ***** válasza:
87%
Nem védi meg alapból. Ez nagyon sok dologtól függ. Először is akárki akármit mond, számít, hogy milyan fajta. Ha nem lenne különbség a fajták között, akkor nem lnennének külön védelemre tenyésztett fajtáj. Aztán az is számít, hogy milyen nevelést kapott, és hogy milyen élete volt (nem ha olyan rossz volt neki, hogy fél az emberektől, akkor ne várd, hogy megvédjen). Ja és azért mert a kutya agresszívan reagál egy idegenre, még egyáltalán nem biztos, hogy azért teszi, mert meg akar védeni. Lehet, hogy csak fél, domináns, stb.
2013. dec. 10. 21:33
 3/9 Akiteki ***** válasza:
89%
Az enyémek megmutatnák, milyen gyorsan kell futni a támadó elől. :)
2013. dec. 10. 21:36
 4/9 anonim válasza:
0%
Nincs kutyam, nem is volt soha. Egyszer a Pilisben egyedul turaztam es meg valahol Pomaz kulteruleten hozzam csapodott egy kis testu kutya es kisert sokaig. Mar nem emlekszem pontosan de ugy remlik,h eleinte csak tisztes tavolbol jott utannam, kesobb talan hagyta magat simogatni, szoval amennyire en ertek a dologhoz ugy gondolom, kivalasztott maganak. Mar hazafele jottem pontosabban jottunk mikor azt latom, h a kerites mogul ugato kutyakra visszaugat vicsorog, de csak amig engem "vedett". Hihetetlen elmeny volt. Es ismertuk egymast nagyjabol fel napja. Meg csak nem is adtam neki kajat. (Adhattam volna...) Fajt a szivem mikor elvaltunk. De nem volt hova haza vigyem sajnos mert panelben lakom.
2013. dec. 10. 21:46
 5/9 anonim ***** válasza:

#2 válaszát még annyiból kiegészíteném, hogy nemcsak fajtától, de egyedtől is függ. Ha egy kutyában megvan az ösztön, akkor magától is megfog védeni és csak azért kell a suli, hogy ilyen helyzetben is kontrollálni tudd. De ha nincs, nincs az a kiképző aki kihozza belőle, vagy csak tessék-lássék de kérdéses, hogy fog reagálni éles helyzetben. Azért az átlag embernek elérhető öv képzéseken a kutyák nagyon is tisztában vannak vele, hogy az egész csak játék, és nincs valós veszély.

De persze az is benne van a dologban, hogy kinek mi a "megvédés". Lehet az dominancia is (pl volt itt egy csaj akihez nem engedte közel a barátját a kaukázusija) vagy csak szimpla félelmi aggresszió (jellemzően behúzott farokkal póráz végén acsarkodó ebzetek, akihez csak odadobbantasz egyet és már rohan is el) Szóval elég sok mindentől függ

2013. dec. 11. 09:04
 6/9 Imola Ágnes ***** válasza:
Alapból benne van az ösztön, de kérdéses, hogyan reagál. Egy félénk kutya hátrál, de félelemből támadhat is. Egy domináns kutya támadhat. Egy kiegyensúlyozott kutya gazda kapcsolatban a kutya csak akkor lép be, ha a gazdája reagál. Tegnap támadott meg minket 2 kutya. A rotim ált mellettem, persze figyelt, de megvárta míg én elzavarom a 2 kutyát. Ha megtámadtak volna, nyílván ő is közbelép. Ez megfigyelhető akkor is, ha csoportos kutyatámadás történik. Először a falkavezér támad, majd csatlakoznak a többiek. Az örző-védő kutya pedig kiképzéstől függően mozdulatra (a gazda megütésére), vagy parancsra támad. Szerintem ha a gazdát támadják, a félénkebb kutyák is legalább egy bizonyos távolságból ugatnak...
2013. dec. 11. 09:17
 7/9 anonim ***** válasza:
84%
Ha egy kutyában megvan az ösztön, akkor igen, megvédi a gazdáját, de természetesen nem egy vizsla, hanem egy alapvetőn védésre kitenyésztett fajtájú kutya. Sajnos manapság egyre több olyan őrző-védő kutya van, amelyik semmire se jó, de ebbe most ne menjünk bele.
2013. dec. 11. 12:08
 8/9 zsuzsabazsa ***** válasza:

A melyik kutya nem harapott még embert az nem feltétlen fog támadni. a védés és a támadás elhárítása közt különbség van. Egy tacskó is megtud védeni az ő kis esze szerint, csak az alkata nem képes ezt kivitelezni. A védése ugatásban és ki ki ugrásokban nyilvánul meg ugyanúgy mint egy nagyobb testűben aki még nem támadott. meg embert.

Nagyon erős személyiségű kutyának kell lenni ahhoz, hogy pusztán erre irányuló képzés nélkül megtámadjon egy embert még ha az illető fenyegetőleg lép fel velünk szemben.

2013. dec. 11. 18:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Félénk kutyám van, szerintem csak védekezésből támadna, esetleg ugatna.

Múltkor egy dobi jött nekünk, teljesen besz.rt tőle, én álltam elé, ő meg menekült volna.

2013. dec. 11. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!