Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Pár kérdés a reinkarnációról,...

Pár kérdés a reinkarnációról, inkarnációról (légyszíves olvass tovább is)?

Figyelt kérdés

Mi biztos abban, hogyha valami rosszat cslelekszünk tegük fel csigává leszübk következő életübkben vagy mi biztos abban, hogy emberként születünk újjá a következő már erre az életre emlékező újra emberként és mi biztos abban (ezt egy előadásban, halottam, amiben az előadó több előadásában megjegyezte), hogy aki rossszat cselekszik másokkal, ugyanazt a szituációt kell megtapasztalnia, ugyanúgy kell következő életében megtapasztalnia ezt!

NEM SZERETNÉK MAGYARÁZKODNI, DE MI A GARANCIA ARRA, HOGY LÉTEZIK REINKARNÁCIÓ ÉS NEM VALLÁS VAGY CSAK MÁS NÉZET???

KÉRLEK NE VESZEKEDJETEK ÉS NE SZEMÉLYESKEDJETEK.

(Mellékes: sok dolog miatt adott a kérdés, életlétbeli és létbizonyosság szempontjából.

Tudom nem hétköznapi, de feltételezzük; valakinek ez fontos, ha egyáltalán van valami alapja)

KÖSZÖNÖM!!!

2014. jún. 29. 04:25
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Az elején sietve fogalmaztam, de egy beszélgetés során felötlő kérdést fel kellett tennem, mint pl. a csigát is példaként.
2014. jún. 29. 04:39
 2/13 anonim ***** válasza:
Garancia nincs rá, hinned kell benne. Aztán vagy bejön, vagy hoppon maradsz.
2014. jún. 29. 07:04
 3/13 anonim ***** válasza:

Nincs rá bizonyíték.

A reinkarnációt az indiai buddhista papok találták ki, hogy a páriák azt higgyék, hogy érdemes szenvedniük, mert a következő életükben magasabb kasztba fognak születni.

De van olyan elmélet is, hogy nem emberként, hanem állatként születünk ujjá.

2014. jún. 29. 07:16
 4/13 anonim ***** válasza:

utolsó nagy butaságokat írtál, a reinkarnációt nem a buddhisták találták ki, hanem az már jóval a buddhizmus előtt Indiában a Védákban közismert ténynek számított.

Bizonyíték nincs, hiszen aki emlékszik is az elmúlt életére, hiába bizonygatná neked, az nem a te élményed.

Két lehetőséged van:

1, a halálod után megsemmisülsz

2, a halálod után vagy újraszületsz, vagy valamiféle szellemi síkon létezel tovább. De mindegyik esetben a halálod után el kell számolnod jó és rossz cselekedeteiddel, melynek eredményeképpen osztályrészed lesz a menny/pokol, illetve a hat létbirodalom valamelyike. A legkevésbé valószínű, hogy állatnak szüless meg, ám éhes szellemnek, pokollakónak se valami jó lenni, amennyiben sok gonoszságot követtél el.

Szóval választhatsz, hogy melyikben akarsz hinni. Ha a másodikban hiszel és az első az igaz, nem sokat vesztettél. Ha viszont az elsőben hiszel, mindenféle gonoszságot elkövetsz, és mégis a második lehetőség az igaz, akkor nagyon ráfázol.

2014. jún. 29. 10:41
 5/13 anonim ***** válasza:
Konkrét, tudományosan alátámasztott bizonyítékok nincsenek. Van pár eset, amikor emberek kvázi visszaemlékeznek előző életekre és esetleg megneveznek belőle létező személyeket vagy helyeket, vagy eseményeket, amiket máshonnan nem tudhatnak. Ezeket szokták bizonyítékként hozni. Én személy szerint nem hiszek senkinek, aki a halál utáni dolgokról prédikál, gondolj bele, egy EMBER honnan tudná? "hát mert meghalt de visszahozták" -> na ezek szvsz meg se haltak.
2014. jún. 29. 11:51
 6/13 pelgrim ***** válasza:

Nem biztos, de én hiszem hogy létezik olyasmi amit lélekvándorlásnak nevezünk, ugyanis a tudat fejlődése koránt sem ért véget. De nem értelmezném ezt olyan szorosan. Nem úgy van, hogy aki valami rosszat tett valakivel, egy újabb életben ugyanazt tapasztalná.

Szerintem a személytelen ön-tudat a hajlamaival az, ami a halált túléli. Személytelen, mert az, amit személyként ismerünk valójában egy származás, ismeretség, ismeret, emlékezet, hírnév, stb., stb., tarka gyűjteménye, melyet az elhunyt tudata a halál alkalmával végleg elhagyott.

A a tökéletességre törekvő személytelen ön-tudat nem kíván egy kevésbé fejlett lényben megtestesülni, aki már egyszer ember volt nem lesz csiga, de magával viszi hajlamait egy következő megtestesülésbe, azok lesznek az eszközök a következő életben, hogy közelebb jusson a számára elrendelt isteni tökéletességhez.

2014. jún. 29. 20:39
 7/13 anonim ***** válasza:
Igen létezik 100% osan rein,inkarnáció! Egyik ember sem,kizárólag a Buddhista papok születnek újra embernek,,emberi élet után.Sima csóka senm születi emberi élet után újra embernek,mert a bardóban nem tudja tudatosan megismerni önmagát! Szopás:/
2014. jún. 29. 22:41
 8/13 anonim ***** válasza:
Igen van,létező dolog!! Ne lopj,ne ölj különben állatnak fogsz megszületni
2014. jún. 29. 22:42
 9/13 homo ludensz ***** válasza:
A létformák különbözőek körülöttünk ha széttekintünk. Mai tudásunk szerint az emberi létforma a legmagasabb szintű.Azt nem tudtam sosem elfogadni hogy aki emberként él az a halála után alacsonyabb szinten fog majd újjászületni.Akármilyen nagy bűnt követett is el azt majd a karmája számon kéri rajta mivel a karma(kerék) kiegyenlítésre törekszik. Azt viszont nem a létformák cserélgetésével teszi inkább az emberi létforma (test) és a mostohább élettér amiben a lélek más tapasztalatokra kénytelen szert tenni.
2014. júl. 2. 08:38
 10/13 anonim ***** válasza:

Igenis van tudományos bizonyíték is a reinkarnáció létezésére. Legalábbis én, aki szeretem a tudományt, mindenképpen tudományos bizonyítéknak tekintem dr. Eben Alexander agysebész könyvét! Agysebészként mindig elutasította a klinikai halálból visszatértek beszámolóit, legalább is szerinte csak az agy oxigénhiányos állapotában hallucinál, és végzetes apátiába sodorja az embert.

No, ez a dr. Eben Alexander agysebész agyát megtámadta egy baktérium, hosszú ideig kómában volt, majd amikor magához tért, megírta a könyvét, amelyben a mennyországról, a másvilágról ír!

Máskülönben pedig nem értek egyet az egyik előttem felszólalóhoz, hogy a reinkarnáció csúcsa az ember lenne, milliárdnyi értelmes faj él még az univerzumban, és minden bizonnyal nálunk fejlettebbek is akadnak szép számmal.

A csigaként vagy földigilisztaként való újramaterializálódásban azonban én sem hiszek.

2014. júl. 2. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!