Pár kérdés a reinkarnációról, inkarnációról (légyszíves olvass tovább is)?
Mi biztos abban, hogyha valami rosszat cslelekszünk tegük fel csigává leszübk következő életübkben vagy mi biztos abban, hogy emberként születünk újjá a következő már erre az életre emlékező újra emberként és mi biztos abban (ezt egy előadásban, halottam, amiben az előadó több előadásában megjegyezte), hogy aki rossszat cselekszik másokkal, ugyanazt a szituációt kell megtapasztalnia, ugyanúgy kell következő életében megtapasztalnia ezt!
NEM SZERETNÉK MAGYARÁZKODNI, DE MI A GARANCIA ARRA, HOGY LÉTEZIK REINKARNÁCIÓ ÉS NEM VALLÁS VAGY CSAK MÁS NÉZET???
KÉRLEK NE VESZEKEDJETEK ÉS NE SZEMÉLYESKEDJETEK.
(Mellékes: sok dolog miatt adott a kérdés, életlétbeli és létbizonyosság szempontjából.
Tudom nem hétköznapi, de feltételezzük; valakinek ez fontos, ha egyáltalán van valami alapja)
KÖSZÖNÖM!!!
Nincs rá bizonyíték.
A reinkarnációt az indiai buddhista papok találták ki, hogy a páriák azt higgyék, hogy érdemes szenvedniük, mert a következő életükben magasabb kasztba fognak születni.
De van olyan elmélet is, hogy nem emberként, hanem állatként születünk ujjá.
utolsó nagy butaságokat írtál, a reinkarnációt nem a buddhisták találták ki, hanem az már jóval a buddhizmus előtt Indiában a Védákban közismert ténynek számított.
Bizonyíték nincs, hiszen aki emlékszik is az elmúlt életére, hiába bizonygatná neked, az nem a te élményed.
Két lehetőséged van:
1, a halálod után megsemmisülsz
2, a halálod után vagy újraszületsz, vagy valamiféle szellemi síkon létezel tovább. De mindegyik esetben a halálod után el kell számolnod jó és rossz cselekedeteiddel, melynek eredményeképpen osztályrészed lesz a menny/pokol, illetve a hat létbirodalom valamelyike. A legkevésbé valószínű, hogy állatnak szüless meg, ám éhes szellemnek, pokollakónak se valami jó lenni, amennyiben sok gonoszságot követtél el.
Szóval választhatsz, hogy melyikben akarsz hinni. Ha a másodikban hiszel és az első az igaz, nem sokat vesztettél. Ha viszont az elsőben hiszel, mindenféle gonoszságot elkövetsz, és mégis a második lehetőség az igaz, akkor nagyon ráfázol.
Nem biztos, de én hiszem hogy létezik olyasmi amit lélekvándorlásnak nevezünk, ugyanis a tudat fejlődése koránt sem ért véget. De nem értelmezném ezt olyan szorosan. Nem úgy van, hogy aki valami rosszat tett valakivel, egy újabb életben ugyanazt tapasztalná.
Szerintem a személytelen ön-tudat a hajlamaival az, ami a halált túléli. Személytelen, mert az, amit személyként ismerünk valójában egy származás, ismeretség, ismeret, emlékezet, hírnév, stb., stb., tarka gyűjteménye, melyet az elhunyt tudata a halál alkalmával végleg elhagyott.
A a tökéletességre törekvő személytelen ön-tudat nem kíván egy kevésbé fejlett lényben megtestesülni, aki már egyszer ember volt nem lesz csiga, de magával viszi hajlamait egy következő megtestesülésbe, azok lesznek az eszközök a következő életben, hogy közelebb jusson a számára elrendelt isteni tökéletességhez.
Igenis van tudományos bizonyíték is a reinkarnáció létezésére. Legalábbis én, aki szeretem a tudományt, mindenképpen tudományos bizonyítéknak tekintem dr. Eben Alexander agysebész könyvét! Agysebészként mindig elutasította a klinikai halálból visszatértek beszámolóit, legalább is szerinte csak az agy oxigénhiányos állapotában hallucinál, és végzetes apátiába sodorja az embert.
No, ez a dr. Eben Alexander agysebész agyát megtámadta egy baktérium, hosszú ideig kómában volt, majd amikor magához tért, megírta a könyvét, amelyben a mennyországról, a másvilágról ír!
Máskülönben pedig nem értek egyet az egyik előttem felszólalóhoz, hogy a reinkarnáció csúcsa az ember lenne, milliárdnyi értelmes faj él még az univerzumban, és minden bizonnyal nálunk fejlettebbek is akadnak szép számmal.
A csigaként vagy földigilisztaként való újramaterializálódásban azonban én sem hiszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!