Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Azokat kérdezem, akik hisznek...

Azokat kérdezem, akik hisznek a reinkarnációban a lélek képes osztódni, és mi alapján dönti el a lélek, hogy kiben él tovább?

Figyelt kérdés
Tudom hülyén hangzik. De, ha a lélek képes osztódni és mindig egy új lélek születik egy ember testében nem áll fenn annak a veszélye, hogy túlnépesedés lesz a szellemvilágban? xD Vagy, ha az ember reinkarnálódik maga választja ki a gazdatestet, akkor miért van annyi sok ember, aki nincs megelégedve saját magával? egyáltalán mi szükség van a lélekre, amikor csak biológiai lények vagyunk, akik képesek osztódni, szaporodni génjeinket tovább tudjuk örökíteni tehát semmi szükség nincs a lélekre mit gondoltok?
2014. máj. 5. 14:37
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
A Földi lét egy iskola! Addig kell újra és újra járnod amíg el nem jutsz egy olyan spirituális szintre,hogy máshova reinkarnálódhass!Nézz körül! Nem rossz értelemben,de látsz magad körül primitívebb embereket akik még nyüglődnek olyan földi tananyagokkal mint a pénzhajhászás,a hataloméhség,az alkoholizmus,a brutalitás,a toleranciahiány...stb.!Mikor sikeres vizsgát tettél egy szinten akkor jön a következő élet! DE! Mikor újraszületsz minden életedben felidéződnek az előzőekben tanultak és ha figyelsz akkor meg is látod,hogy mi az amit már sikeresen elsajátítottál és nem jelenthet az adott életben már problémát! pl. kisgyerekként nem voltál irigy,kamaszként nem lettél bulifüggő,felnőttként segítettél másokon a saját érdekeid ellenében is--ezek csak példák,mindenkinek ott vannak az életében!Öreg lélekként már saját magadon is felismered az elért szintedet! Az utolsó életedben pedig kapsz olyan vizsgát,hogy pl. látsz egy azonosítatlan repülő tárgyat (nem vicc),de nem kezdesz el semmit bizonygatni,hanem elkönyveled amit láttál,nem érdekel ki hiszi el és ki nem--persze ez is csak egy példa! De akár kaphatsz jelzést egy felső intelligenciától is és az ahhoz való hozzáállásod is egy vizsga! Nem kell Buddha szintre meditálnod magad,hogy végre ne ide reinkarnálódj,de kell egy olyan szintű fejlettség amiből a további,másholi reinkarnációkban továbbléphetsz!
2014. máj. 7. 15:56
 32/36 A kérdező kommentje:
#31 Értelek mit akarsz mondani viszont, ha azt feltételezzük, hogy a ember már többször is reinkarnálódott, akkor feltételezhető, hogy mindent megtapasztal ebben az esetben mi értelme van a reinkarnációnak, ha a tapasztalatszerzés a cél?
2014. máj. 7. 16:24
 33/36 anonim ***** válasza:

Egy élet kevés,hogy mindent megtanulj ami a földi létezéseid célja! Az iskolát sem intézheted el egy osztály elvégzésével !:)Sőt a reinkarnációs suliban több a bukás mint gondolnánk!:)Addig kell járni újra és újra pl. a pénzügyi oktatást míg meg nem érted,hogy a vagyon semmit sem ér és a pénz kvázi egy felesleges és rossz dolog,a legtöbb emberi probléma forrása! Nem akkor tanultad meg a leckét ha minden pénzedet odaadod másnak,vagy hajléktalan munkanélküliként kóborolsz,hanem ha már nem érdekel a pénz,nem az az elsődleges szempont az életedben! Elfogadod ha kevés van és ugyanúgy fogadod el ha sok! Nem tudom érted-e! Nem a pénzed mennyisége számít hanem a hozzáállásod!Ha megtanulod azt a fogalmat,hogy "ennyi elég"! Nem kell nagyobb ház,tévé,autó,legújabb telefon stb. mert nem tesz téged sem boldogabbá sem különb emberré! Példának okáért ha az ember vesz egy új,menő telefont meddig örül neki? Őszintén!Legfeljebb pár nap! Megérte? Hisz hamarosan lát egy újabbat aztán egy mégújabbat és már benne is vagy a kereskedelem csapdájában! De hogy boldogabb nem lettél az tuti!

De ez megint csak egy példa a sok közül! Fel kell ismerned-ez az egyik feladat itt,hogy mi az ami igazán boldoggá tesz és a fejlődésedet szolgálja!Persze előbb meg kell tapasztalnod mi az a boldogság,illetve emlékezned kell rá,mert gyermekként nap mint nap megtapasztaljuk csak később a környezetünk hatására szépen elfelejtjük!

Ja és nincs vallásom,nincs szektám,nem érdekel ki miben hisz,én a magam hitében biztos vagyok,de olyan vallás nem létezik! Tehát nem térítek!:)Mindig a magad igazát keresd,ne az enyémet fogadd el!:)

2014. máj. 7. 17:21
 34/36 A kérdező kommentje:
De mi van akkor ha mindezt már megtapasztaltad az ember könnyen azt gondolhatná, hogy a sok éves fennállása alatt mindent megtapasztalt emberként vagy akár állatként engem konkrétan az érdekelne, hegy ha az ember végig járta a reinkarnációs iskolát hová kerülhet a lelke, személye csak, ha az éves elhalálozási adatokat nézzük gyakorlatilag percenként, óránként meghal valaki a Földön ez eszméletlen sok ember gondolom, ha a másvilágra kerülnek elég zsúfoltan lehetnek ott és ez a közös tudat is egy nagy paradoxon hiszen mindennek megvannak a maga korlátai.)
2014. máj. 8. 10:10
 35/36 A kérdező kommentje:
bocsi "hogy" helyet hegy-t irtam. :D
2014. máj. 8. 10:13
 36/36 anonim ***** válasza:
Amíg azt hiszed,hogy mindennek megvannak a korlátai addig nem is fogod megérteni!Nekem is úgy sikerült közelebb jutnom a korlátlanság megértéséhez,hogy rengeteg ismeretterjesztő filmet néztem meg a világűrről,a csillagokról,az univerzumról!Bár a fekete lyukak valahogy nem tudnak meghatni még most sem!:)De ha belegondolsz ennek az egésznek a hatalmas végenincs valóságába akkor csak elfér valahol az a sok lélek! Nem feltétlenül kell marslakókat keresni,mert már a párhuzamos dimenziók feltételezése is határtalan hely a lelkeknek!Bárcsak ismernénk a választ a kérdésedre,de azt hiszem az emberi agy reinkarnálódhat akárhányszor ezt nem lesz képes befogadni,ergo valószínűleg nem földi lényként fog tovább működni az egész!Örökbecsű mondás a film világából,hogy az igazság odaát van!Már csak az a kérdés hol is van az odaát!:)
2014. máj. 8. 16:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!