Azokat kérdezem, akik hisznek a reinkarnációban a lélek képes osztódni, és mi alapján dönti el a lélek, hogy kiben él tovább?
Ezzel is egyetértek - de nem csak az embereknek van lelke, ahogy már mondtam, hanem az állatoknak is; ebből kiindulva simán lehet akár még több ember is a Földön.
De igen, értem mire akarsz kilyukadni. TEgyük fel, hogy a bolygón van kb 15 milliárd lélek, vagy 20.. akkor ezeknek az eloszlása változik gondolom... elvégre azt is lehet olvasni, hogy fajok halnak ki tömegesen.
Meg azért elég sok halál is történik. De amúgy meg nem csak a Földről jöhet lélek, az egész univerzumból is elvileg, tehát akár egy másik bolygóról is.. persze ez már nagyon szubjektív és vitatható téma innentől.
Mit szólnál ahhoz a verzióhoz,hogy van egy egész valami ami akárhány részre tud felosztódni,de maga az egész az állandó! Teszem azt van egy torta a vendégségben és nem 10 gyerek megy el a bulira hanem 15! Mi a teendó? Több részre vágjuk a tortát! Igaz? Namármost ezzel meg is magyaráztam neked,hogy miért silányul folyamatosan az emberiség lelkileg ahogy a létszáma gyarapszik! Na mit szólsz?
Nem, mégsem értek egyet teljesen. AZ alap ötleted jó, csakhogy nem ez miatt lesznek a gyerekek egyre hülyébbek, hanem az oktatási rendszer és a média miatt, meg úgy ahogy van a környezet miatt is.. nevelés, barátok, stb...
Hmm.. itt megfogtál :)
Amúgy nem tudom, én is csak próbálom az értelmet megtalálni ezekben.. de sajnos eddig úgy tűnik, minden ellentmondásos. ÁHHH..
Na mindegy.. egy másik megközelítés szerint, minden egy, és egy közös "tésztából lettünk gyúrva", és van egy közös nagy tudat, ahol minden összeolvad, és mi ennek lennénk a nyúlványai.. nos. .ez elvileg magyarázza az általad említett dolgot... csak gondolom ez is ellentmondásos lesz valahogy.
" Feltevés: mi van, ha csak egyetlen lélek van, és az osztódik (voltaképpen darabolódik) lélek-darabkákra? Akár végtelenszer is.
"
Igen, ebben is lhet valami.. szóval mi mindannyian egy közös tudat vagyunk ,ami éppen megtapasztalja magát... Hmm.. nos, így már van értelme a dolognak, valóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!