Sokszor van deja vu-m es nemregiben almokkal is igy vagyok!
Mitol lehet ez?
Figyelt kérdés
Szoval eleg surun szokott deja vum lenni es par hete elkezdodott , hogy felkelek es deja vu erzesem van ahogy vissza emlekezem az almomra.. Olyan mintha mar megeltem volna azt .
Nem tudom, hogy jo helyre irtam e ki ezt . De ha valaki tud ra valami valaszt azt megkoszonnem :)
A déja vu-t az emlékezet pillanatnyi zavara okozza - a kategóriából látom, hogy nem ilyen magyarázatra számítasz, de ez van. Az álmokkal kapcsolatos biztosan emlékezetzavar. Ahogyan felidézed az álmod, az emlékezeted tréfát űz veled. Az is lehet, hogy intenzíven álmodsz.
A déja vu-nek van egy másik fajtája, az meg a szem kis trükkje az agy ellen :) Érdekes jelenség, én nagyon szeretem, de nagyon rég volt az utolsó.
2014. márc. 28. 06:51
2/18 anonim válasza:
Szia! A deja vu érzése egy emlék felszínre törése egy esetleges előző életből.Nem törvényszerű;hogy a legutóbbiból.Ha sokszor előfordult mostanában, érdemes lenne magadba mélyedni,és megvizsgálni a jelentőségét.Minden újabb leszületèskor a kezdetét veszi a tanulás,a megtapasztalás.Nem emlékezünk, a tudatunk automatikusan háttérbe szorítja az emlékeket,hogy ne zavarjon meg a jelen tapasztalásokban.az un.morfogenetikus mezőhöz kapcsolódik minden élőlény tudata,lelke ill. Energiateste,itt mimden információ elraktározódik az egyéni és a kollektív tudattal egyetemben.Nem.akartam megcsavarni, nagyvonalakban mondtam el,természetesen a tudományos magyarázatok is helytállóak,hisz egy bizonyos szint után szép kis párhuzamok vonhatóak le a kettő között.Az üzenetjellegű érzèsek és álmok alvás közben a saját tusatod kivetülései az asztáls síkba ahol alvás közben a tudatod tartózkodik.gyorsabban pörögnek az események,de tudd h ezek is a te alkotásaid.nézz utána ezeknek ha gondolod,nagyon hosszú lenme remdesen kifejteni,ha pedig szkeptikus vagy azzal sincs semmi gond sokan azok,nem biztos hogy dolgod van a spiritualitással,de vedd figyelembe a racionalitástól eltérő lehetőségeket is,mert ha hiszed ha nem az a valóság .
2014. márc. 28. 12:45
3/18 anonim válasza:
Miért jó nektek ezósoknak, hogy ilyen butaságokkal etetitek saját magatokat? A déja vu egy 100%-ig testi okokra visszavezethető dolog.
2014. márc. 28. 13:07
4/18 anonim válasza:
Ezósok..:) jó kis gyűjtőnév.mint a racionalisták.Nincs semmi baj azzal ha valaki máshogy látja a világot,nem árt tágítani a tudatot,nagyon sok tudományos dolgot olvasok,érdekel a csillagászat és a kvantumfizika,amely tökéletesen lefedi ezt a tartalmas kérdéskört,ahogy írtam tényleg nehéz dióhéjban kifejteni.a spirituális szemlélet nem a média és a társadalom által hangoztatott nézet nem véletlenül.ennyi erővel a világ lakosságának több mint a felét le ezósozhatnád mert konkétan a vallásuk szerves részét képezik a reinkarnáció és a karma tanai.azért mert te valamit megtanulsz meg beléd nevelik nem biztos hogy ugy van.
2014. márc. 28. 13:35
5/18 anonim válasza:
Hát ez konkrétan így van.
Van egy részem, ami nyitva áll az ezotéria felé, mind láttunk/hallottunk már olyat, amire nem volt másképp felfogható magyarázat. Nem vagyok teljesen az ezotéria ellen.
De mikor totálisan hétköznapi dolgokba előző életeket mesélünk bele, az már egy másik szintje a dolognak.
Ja, és a vallásokat én nem keverném ide.
2014. márc. 28. 13:40
6/18 anonim válasza:
Abszolút a te dolgod hogy mit hiszel, a vallást pedig egész nyugodtan ide lehet keverni :) az pedig csak egy parányi része ami vele történt de tudod vissza lehet vezetni mindent egy globálisabb nézőpont felé.engem hidegen hagy hogy te mit gondolsz pusztán ez is egy lehetőség hogy megoldást találjon a problémájára.egyébként sem arról szól h te itt beleokosíts én sem cáfolattal kezdtem,csak véleményt nyilvánitottam,finom dolog ha a szarkazmus mögött az ego áll ;)
2014. márc. 28. 13:51
7/18 anonim válasza:
Jaj, úristen, én kérek elnézést banyek. Gondoltam, hátha el tudunk róla vitázni, na hát úgy látom, tévedtem. Eriggy akkor oszt higgyél tovább az előző életeidben.
2014. márc. 28. 13:53
8/18 anonim válasza:
:)
2014. márc. 28. 13:55
9/18 anonim válasza:
A déjà vu a szem agy felé való közvetítésének pillanatnyi zavara. Az épp átélt eseményekkel kapcsolatban érzed azt, hogy nem először éled át. Pillanatnyi élmény.
Szerintem ez nem az. Ahogy a kérdező leírja, nem. Mert neki valahogy a visszaemlékezés hozza elő.
Szerintem itt fogalomzavar van, én pl nem is értem pontosan, mi a helyzet.
Nem déjà vu és nem előző életek. Ez inkább valahogy az álomtudattal van kapcsolatban.
2014. márc. 28. 14:02
10/18 anonim válasza:
Ácsibácsi!!!
Erre semmilyen bizonyíték nincsen! Főleg, hogy vannak akik egyértelműen vissza tudnak emlékezni arra, hogy mikor álmodták!
Ha "tudóskodunk", akkor legyünk konzekvensek a tudományhoz, és ne állítsunk olyant ami nincs bizonyítva!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!