A reinkarnáció létezése mennyit igazol a spiritualitásból?
Előrebocsájtom, magasan képzett természettudományi gondolkozású fizikus vagyok, soha nem hittem az ezotériában, ennek ellenére emlékszem előző életeimre és megbizonyosodtam areinkarnáció létezésében.
Bennem élnek az előző életeim nyomai, súlyai mindennapos lelki emócióimban, betegségeimben, életfeladataimban. Rengeteg életre visszamenőleg emlékszem és sorsfordító inkarnációimra kb 250 000 évre visszamenőleg vagyok képes emlékezni.
Kérdés az, ez mennyire és miket bizonyít az ezotériából ? Nem akarok mindent elhinni ez ezotériából, az azonban érdekel, hogy a reinkarnáció valós léte mennyit bizonyít és milyen ezotérikus tanokat tesz valóssá ? Melyeket már nem és melyeket igen ?
250.000 év? Kispályás... Én 25milliárd évre visszamenőleg emlékszem minden életemre. Előbb születtem mint az univerzum. Egyszer egy kődarab voltam 300millió éven keresztül a föld alatt, nem volt túl érdekfeszítő élet. Az utolsó 299.999.993 évet már eléggé untam.
Én voltam Einstein is, jókat röhögtem a kor tudósain, vicces volt az erőlködésük a fény tulajdonságaival kapcsolatban :D De nem vagyok genyó, így segítettem nekik megoldani a problémájukat. Cserébe kaptam Nobel díjat. Ez meg azért vicces, mert megkaptam a rólam elnevezett díjat, na erre varrjál gombot :D Mert hogy Nobel Alfréd is én voltam. Nem volt rossz élet az sem, de az asszony jól megszopatott... De én voltam Kolombusz hajóján a szakács is. Meg a kormányos is. Meg az, akit felzavarnak az arboc tetejére szárazföldet vizslatni. Meg az is, aki felzavarja a szárazföldvizslatót az árbocra. A kormányos utasított. Vicces volt, saját magam felzavarni az árbocra, saját magam javaslatára, aztán lentről röhögni saját magammal karöltve saját magamon, ahogy odafent szerencsétlenkedek :D Jó cucc volt az a rum... Na mindegy. Szóval kispályás vagy, éljél még egy kicsit, aztán gyere vissza és megbeszéljük a dolgokat.
Miket bizonyítana?
"reinkarnáció valós léte"
Te ezt tényként kezeled?
Nekem két énem van: az egyik hisz benne, szeretem az ezzel kapcsolatos könyveket, filmeket. Buddhizmus, hinduizmus tanításai is közelebb állnak hozzám a keresztény hitvilágnál, de még két előző életemből is szoktak visszatérő álmaim lenni, de...
Van egy racionális énem is, ami a tudomány, a csillagászat, az evolúció stb. iránt érdeklődik. Ilyenkor csak anyag, tér és idő van. Atomok, elemi részecskék, szerves és szervetlen vegyületek, protonok, neutronok stb.
Persze mindenkinek jó abban a tudatban élni, hogy lesz következő élet a lélekvándorlás által, de az is lehet, hogy nincs is lélek.
Én visszakérdeznék. Hogy érted el, hogy visszaemlékezz az előző életeidre? Kíváncsi lennék rá, hogy én is megpróbálhassam...
Ja és mesélnél valamelyik előző életedről? Bármelyikről, bármit. (Egyébként kicsit sántítasz nekem, kérdező...)
ahhoz képest hogy magasan képzettnek állítod magad, elég összefüggéstelen dolgokat írtál.. sőt a kérdésed sem egyértelmű.
A spiritualitás nem más, mint az út amit választhatsz. van aki vallásosan hisz Istenben, és mindegyre a templomot járja, de mit sem tud a lelkéről, Istenről vagy arról hogy miért csinálja mindazt amit csinál. és van aki a s spirituális utat választja és minden kitisztul előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!