Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Szerintetek van élet a halál...

Szerintetek van élet a halál után? Reinkarnácioban hisztek

Figyelt kérdés
Én nemtudom elképzelni,hogy az emberi letnék itt (halàl) egyszerûen vége lesz.szerintem reinkarnalodunk is akar emberi allati vagy valamilyen test formajaban.ti hogy vagytok ezzel?

2014. febr. 9. 14:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

"Kedves utolso errol olvastam egy konyvben amit te mondasz mind irja a konyv is-elet az elet utan,es mint s kutatok is kimutattak az emberi test halal utan bizonyos tomeggel kevesebbet nyom."

Ezzel a "kimutatással" csak egy probléma van: nem volt igazán hitelesnek nevezhető. Egyetlen emberke foglalkozott ezzel hivatalosan, hogy éppen meghaló embereknek méregette a haláluk előtt és után a testsúlyát. Azt is valami nem túl korszerű mérlegen tette, aminek a hibatűrése eleve nagyobb volt, mint a mért eredmény. Tette mindezt mindössze 7 pacienssel, akik közül mindössze 3-nál tudott kimutatni súlycsökkenést a haláluk után, de azoknál is különböző értékeket mért. Érdekes módon, kettőnél súlynövekedést mutatott ki, azokba akkor plusz lélek szállt volna bele vakációzni kicsit? A maradékoknál pedig semmiféle súlyváltozást nem mutatott a mérleg. Azok lélektelenek lettek volna?

Szóval az ominózus méregetés minden volt, csak nem tudományos következtetések tételére alkalmas kísérlet.

2014. febr. 9. 21:27
 12/27 Shai-Hulud ***** válasza:
84%

Csatlakozom az előttem szólóhoz:

"A 2003-ban készült 21 gramm című film kezdete igencsak hatásos, ám teljesen hamis állítással kezdődik:

"Azt mondják, a halál pillanatában mindnyájan 21 grammot veszítünk el."

Ez velős, melodramatikus és figyelemfelkeltő - de a kijelentésnek nincs tudományos alapja.

......

egy bizonyos dr. Duncan MacDougall a Massachusetts-i Haverhillből ténylegesen megpróbálta megmérni a lelket. Ehhez a vizsgálathoz hat, a végét járó beteget verbuvált össze.

......

MacDougall tehát csak azt az egy eredményt tartotta meg, amely alátámasztani látszott igencsak megkérdőjelezhető elméletét."

[link]

2014. febr. 9. 21:37
 13/27 anonim ***** válasza:
Na, akkor 6, nem 7 :) A lényegen nem változtat, és köszi a linket, asszem ezt olvastam én is anno.
2014. febr. 9. 21:42
 14/27 A kérdező kommentje:
Enis koszonom a linket.es mindenki valaszat,csak kivancsi vagyok ki hogy latja ezt.
2014. febr. 9. 22:22
 15/27 anonim ***** válasza:
19%

Minden élet a fogantatás pillanatában keletkezik úgy a test, mint azt átszövő lélek energia is és a magzati kortól egészen a fejlődés végéig együtt növekszik a test a lélek energia szálrendszerrel.

Tehát a szülőktől kapja minden élet a lelkét, a szülők maguk, a valóságunk teremtői. (na persze a pusztítói is)

Mint ahogy valamikor a Földünk két lélek-Energiája volt az összes élet első példányainak teremtője.

Az anyagi test porrá válik mert mulandó de a lélek felszabadul és megtér a teremtő szellemi Lélek-Energiához a Földünk szívébe, azzal eggyé válik, azonosul felerősödve és halhatatlan szintén Teremteni képes energiává! De nem itt a Földön, és nem a jelenlegi élet-időben.

Ha a lélek visszatérne egy élőbe, akkor az a test elégne olyan nagy feszültségűvé lesz-- csak a sugárzása ér el hozzánk, mert fölénk borul védőn, az univerzum pusztító sugárzásától. Élteti az életet.

az újra leszületést azért találták ki hogy a nyomorgó tömeg senkinek legyen miben reménykedni és nyugodtan éhen halni anélkül, hogy elpusztítsa a rajta élősködő uralkodó réteget.

Hasonlóan a mennyek országát ahol minden oly csodálatos lesz.... Csak tűrj te barom Senki, amíg csak élsz, alázattal!! erre találták ki nagy szeretettel a megfélemlítésképpen a pokolt az ördögöt az alvilágot, a szeretet nevében az inkvizíciót a máglyahalált...az általános elnyomását a tömegeknek!! Csupán Isten nevét hazudták hozzá!!

2014. febr. 9. 22:50
 16/27 anonim ***** válasza:
Nicsak, mami aktiválódott...
2014. febr. 9. 22:52
 17/27 Ráhel11 ***** válasza:
36%

Szia!

Attól függ, mit nevezel halálnak. Vagy életnek.

Az élet ugyanis örök. A fizikai sík pedig arra van, hogy a Lélek önmagát elfeledve tapasztalatszerzésbe fogjon, és addig születik újra és újra fizikai formába, amíg minden tapasztalatot át nem élt, amire kíváncsi volt.

Mivel az élet célja a fejlődés is egyben, így a reinkarnáció során nem haladunk visszafelé, azaz nem veszünk fel "alacsonyabb rendű" létformát.

A haláltapasztalat pedig attól függ, hogy miben hiszel, amíg ebben a választott formában élsz. Mert ez is hit és döntés kérdése. Azok, akik utaztak már előző életeikben, arról számolnak be, hogy a halál után pl. az egyiptomiakat egy angyal várja. A középkor lovagjait semmi, csak a nagy feketeség. A katolikusok többségét Jézus.

Az élet örök, mert a lélek halhatatlan. Aki pedig ezt nem vallja, annak erre a tapasztalatra áhítozik a lelke.

Nagyjából ennyi.

Ráhel11

"Nem félek tőletek, mert én tudom,

hogy halálom után megyek tovább az úton.

Az élet örök, nem szaros hatvan év, ezért

ne hagyj magad után sok ganéjt."

:D :D :D

2014. febr. 10. 00:23
 18/27 Shai-Hulud ***** válasza:

"az egyiptomiakat egy angyal várja. A középkor lovagjait semmi, csak a nagy feketeség. A katolikusok többségét Jézus."

Basszus, ezek szerint egy keresztes lovagot (középkori, katolikus) egy néger Jézusnak kell várnia...

2014. febr. 10. 00:42
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Én is így gondolom. Mármint nem igazán hiszem el azt hogy halál után ne legyen semmi,olyan nincs hogy semmi, valaminek lennie kell. Így sokkal inkább gondolom, hogy mint a természetben annyi minden ez is egyfajta körforgás. Ha feltesszük hogy létezik a lélek, ami halhatatlan, de mivel a test halandó ezért ha meghalunk, új testben élhetünk újra. Vagyis én is a reinkarnációban hiszek leginkább. Persze ez csak elmélet és nincs rá döntő bizonyíték, de szerintem azért mert a tudomány mai állása szerint még nem bizonyítja semmi, egyáltalán nem kéne elveszíteni a hitet és elzárkózni a lehetőségek elől, hiszen a tudomány pont arra van hogy például ilyen dolgoknak a végére lehessen járni, de attól még hogy eddig nem sikerült az nem azt jelenti rögtön azt hogy akkor tuti semmi sincs, csak lehet hogy még nem áll ott a tudomány hogy ki tudja mutatni...egyszer talán lesz rá bizonyíték, ki tudja. Szerintem nyitottnak kell lenni és akkor bármi lehetséges :)
2014. febr. 10. 22:50
 20/27 anonim ***** válasza:

Hinni lehet sok mindenben, de az még nem igaz, csak egy-egy vágy mennyországa, újra-leszületés stb. természet ellenes vágyálmok azoknak, akik félnek a haláltól.

S miért félnek, mert bár remélik hogy van lélek de fogalmuk sincs arról hogy mi a csuda az, és egyáltalán van e, vagy épp olyan kitaláció, mint a Többi!

Előttem szóló 16/ valóban itt vagyok, az a bizonyos mami...

Nem ártana ha egyszer gondolkodnátok is a mesékben való hit helyett!

2014. febr. 10. 23:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!