Honnan lehet megtudni, mi az életem célja?
Törekedj arra, hogy jó ember légy és ne azt nézd, hogy neked ebből milyen hasznod származik. Persze minden ember esendő és sokszor hibázunk, de nem is ez a lényeg. Én úgy vélem, hogy az élet egy nagy próbatétel, vagy kiálljuk vagy nem. Szerintem az ember nem azért van a Földön, hogy élvezkedjen és kimondottan boldog legyen. Itt van három idézet, ami elgondolkodtató.
,,Mert az égi útnak elve:
kúszva, vérzőn, énekelve,
portól, sártól piszkosan
menni mindig, biztosan…" /Dsida Jenő/
,,Ha nagy csapás, lelki fájdalom ér, mindenekelőtt gondolj arra, hogy ez természetes, mert ember vagy. Mit is képzeltél? Ember vagy, tehát kedveseid meghalnak, barátaid elhagynak, s minden, amit gyűjtöttél és szerettél, elrepül, mint a por a szélviharban. Ez nem csodálatos, hanem a természet rendje szerint való, ez az egyszerű és természetes. Inkább az a csodálnivaló, hogy nem érnek mindennap nagy csapások. Ember vagy, tehát szenvedned kell; s szenvedésed nem tart örökké, mert ember vagy." /Márai Sándor/
,,Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás." /Márai Sándor/
U.I.: Egyébként nem szoktam ebbe a kategóriába járni és írni, lehet most sem kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!