Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Szerinted létezik a Karma?

Szerinted létezik a Karma?

Figyelt kérdés
Van tapasztalatod, ami alátámasztja a nézeted (akár igen, akár nem)?
2009. nov. 16. 21:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
81%
ha a karma a sorsot jelenti, akkor igen, én úgy tapasztalom,hogy létezik, többször is eltérített már a sors eredeti terveimtől és végülrájöttem, jobban jártam, mint ahogy jártam volna a saját tervemmel :)
2009. nov. 16. 21:29
 2/18 anonim válasza:
92%

H a karma alatt azt érted, hogy sorsunk eleve elrendeltetett, akkor biztos vagyok benn, hogy létezik.

Hogy sorsnak hivom, vagy másképp, hogy ki, vagy mi által van elrendelve, az is legyen ki-ki saját elképzelése, de hogy nem csak úgy vagyunk a nagyvilágba, az biztos.

Nem tudom milyen tapasztalatra gondolsz, ami alátámaszthatná a meggyőződésem, de nem jelent meg senki álmomban, hogy ezt közölje velem, ha igy gondoltad.

Az ember idősebb korára már elég sokszor végiggondolja ezeket a dolgokat, ez egy szerűen csak az én privát bejáratú véleményem.

Hogy valóban igy van-e, vagy nem, azt lehet, hogy soha nem fogom megtudni, de az már nem is számit.

2009. nov. 16. 21:34
 3/18 anonim ***** válasza:
7%
Persze, Klub A Részeg MAtematikushoz, gyere el Showhajtásra, azt meglátod.
2009. nov. 16. 22:43
 4/18 A kérdező kommentje:
Olyasmire gondoltam, hogy például a múltban valaki téged nagyon megbántott, mondhatni tönkretett lelkileg, és mára visszakapta, illetve átélt egy hasonló csapást, mint amit ő okozott neked anno... :)
2009. nov. 17. 07:44
 5/18 A kérdező kommentje:

"A karma törvénye szerint minden cselekedetünk egy annak megfelelő következménnyel jár, illetve minden, ami történik a világban, az maga egy következmény, vagyis valamilyen oknak az okozata. [...]

A karmát nem szabad összekeverni a sorssal, de az eleve elrendeléssel, és az újraszületés tanával sem. Ezek mindegyike önmagában más jelentéssel bír, bár az újraszületés (reinkarnáció) tanának fontos része a karma."

És erre gondoltam :)

2009. nov. 17. 07:46
 6/18 anonim válasza:
86%

Sokan nem tudják, mi az a karma (szépen rá is világítottál). Belekeverik a keresztény kultúrákban ismert sorsot, holott ez teljesen más.

A karma létezik, ha az általad írt verzióban nézzük. Nézz csak körül, és meglátod.

2009. nov. 17. 08:55
 7/18 anonim ***** válasza:
50%
Nem hiszek a kérlelhetetlen karmában és a lélekvándorlásban sem.
2009. nov. 18. 16:51
 8/18 anonim válasza:
93%
Nos, igen én jártam úgy, hogy megbántottam valakit nagyon keményen és bár azóta nagyon jó barátok vagyunk, többször is visszakaptam azokat a dolgokat az élettől.
2009. nov. 20. 21:52
 9/18 anonim ***** válasza:
89%
Az én tudomásom szerint a karma létezik. "nincs menekvés a karma vérebeinek a fogai közül" Viszont ez azért fonódik össze az újra meg újra megszületés tanával, mert a karma kutyái a következő, de lehet, hogy még a következő után, vagy az az után következő életünkben fognak elkapni.
2009. nov. 21. 00:08
 10/18 anonim válasza:
100%

hiszek benne, tapasztaltam is...

az egyik osztálytársam állandóan szekált és én viccből mondtam neki, hogy később visszakapja. kinevetett.

utána ahányszor megláttam mindig hasra esett, megbotlott...beégett

aztán odajött bocsánatot kérni és többet nem esett hasra...

2010. máj. 3. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!