Szerintetek mi van a halál után? És ha valaki öngyilkos lesz, rá mi vár?
#30:
>Ez a naív realisták(materialisták) babonája.
LOL
Tudod, mit jelent az "irónia" szó? :)
#34:
Ezt írtad:
>Állítólag rezgés alapján - pozitív tulajdonságok magas rezgés, negatív tulajdonságok alacsony rezgés - kerülünk rezgésünknek megfelelő dimenzióba. Az öngyilkosok nagyon alacsony rezgésű, nagyon negatív dimenzióba kerülnek.
Nem, nem tudod, hogy mi az a rezgés, sem azt, hogy mi a dimenzió. Azért, mert olyan dolog, hogy "magas rezgés", "alacsony rezgés", "alacsony rezgésű, negatív dimenzió" egyszerűen nem létezik. Ezek értelmetlen kifejezések. Ha értenéd a fogalmakat, amikkel dobálózol (rezgés, dimenzió), akkor nem írnál ilyeneket.
Nekem nem azzal van a bajom, hogy neked más a véleményed és hiszel a halálon túli életben, vagy bármi másban. Az a bajom, hogy olyan fogalmakkal dobálózol, amiket nem értesz, és áltudományosan akarsz magyarázni egy ezoterikus dolgot. Ráadásul pocsék, puruttya módon.
Szóval ne próbáld belekeverni a tudományt az ezotériába, főleg ha hozzá sem lősz.
Ti? hányan vagytok acciojuli?
Nos,én is úgy gondolom, mint TI, egy életem-egy halálom - és itt kell minden dolgunkat elvégezni.
Amiből a legfontosabb:
az örök visszatérés.
Tehát ÉBRESZTŐ! A "nincsisten, nincssemmi" sötét inercialitás az ember transzcendens feladatát veszi el (az is a célja: légy zombi! Nem a teremtő isteni képmás). Elveszi az ember életének értelmét. Nem csak a vallásokat (az öt igaz világvallás), hanem a lényegi művészi alkotásokat sem fogja megérteni az így kikészített ember.
Árván bolyong az Örökkévaló nélkül a lélek, nem leli igazi hazáját.
Weöres Sándor:
Ének a határtalanról
Amikor még senkise voltam,
fény, tiszta fény,
a kígyózó patakokban
gyakran aludtam én.
Hogy majdnem valaki lettem,
kő, durva kő,
hegylejtőn jég-erezetten
hömpölygetett nagy erő.
És végül élni derültem,
láng, pőre láng,
a szerte határtalan űrben
mutatom valódi hazánk.
"Tehát ÉBRESZTŐ! A "nincsisten, nincssemmi" sötét inercialitás az ember transzcendens feladatát veszi el (az is a célja: légy zombi! Nem a teremtő isteni képmás). Elveszi az ember életének értelmét. Nem csak a vallásokat (az öt igaz világvallás), hanem a lényegi művészi alkotásokat sem fogja megérteni az így kikészített ember.
Árván bolyong az Örökkévaló nélkül a lélek, nem leli igazi hazáját."
Ugyan már, kedvesem... Gondolj bele, aki hisz a lélekvándorlásban, vagy a feltámadásban, az úgy gondolhatja, hogy rengeteg ideje van! Ha az életben (a tényleges, jelenlegi, nem spekulatív életben)elcseszett valamit, majd kijavítja a következő(k)ben vagy az örökkévalóságban. Ellenben aki beletörődik, hogy a halál után nincs semmi, az képes csak igazán az idejét jól beosztani, értelmes célokat követni, másokat nem cseszegetni, értelmesen, érzelmesen élni. Miért kéne zombivá lenni, ha úgy vélem, a halál után nincs semmi? Erkölcsös ember nem azért él erkölcsösen, mert valami nagy vallási tanító azt mondta valaha, hanem azért, mert nem akarja a rosszat. Miért kell ehhez mumus? Isten(ek), pokol, menyország, meg hasonlók? Ha már itt tartunk, a keleti vallások a lélekvándorlást a nem tökéletes földi élet következményének és büntetésének tartják, a tökéletes élet jutalma az örök megsemmisülés, a nirvána. Szóval, amikor valaki az öt nagy, sőt igazi világvallásról nyilatkozik, nem árt tudni, hogy ezek tanításai több ponton szöges ellentétben állnak egymással. Mindegyik egyszerre nem lehet igaz, azaz a vallási tételek kölcsönösen kizárják egymást. Ugyanakkor ez a tény a hívőket a legkevésbé sem érdekli. De igaznak nevezni 5 vallást a többi kizárásával, enyhén szólva furcsa gondolkozásra vall. És véleményem, valamint a tudomány jelenlegi állása szerint a halállal véget ér az élet. A halál az az élettani(!) folyamat, melynek során a személyiség tárggyá változik. A halál mikéntje, hogy természetes, gyilkosság vagy öngyilkosság következménye, nem változtat ezen.
Előző, kénytelen vagyok visszahozni a 30-ast:
Ellentétben az összes világvallás EGYBEHANGZÓ tanításával(nem hiedelem, tanítás!): a földi lét zárt intervallumán, azon a ~70 éven át sugárzik, hullámzik, éltet, vagy egyszerűen VAN az ÖRÖKKÉVALÓSÁG.
Miért is tartana szünetet? hisz örökkévaló. Nem keletkezett, ezért nem is múlik el.(Buddha)
Ebben a kardinális kérdésben az öt világvallás megegyezik (Kínai Univerzizmus, Hiduizmus, Buddhizmus, Kereszténység,Iszlám)
Jelen kérdésnél nem az akcidentális dolgok fontosak : hanem pontosan ez. Ezen a világvallások transzcendens egysége is fogható.
A többire nem reagálok, hidd azt, amit jónak látsz, én meg nagy ívben teszek EBBEN a kérdésben a "tudomány mai állása szerintire", ugyanis az ég világon semmi gyakorlati haszna nincs a "tudomány mai állása" szerinti nézetnek.
Nagy megrendítő műalkotások katartikus hatások révén segítenek a világ megértéseben, az úton, abban hogy közelítsek az Örökkévalóhoz, a Legfőbb Jóhoz, ami elgondolható, a Taóhoz-az Örök Törvényhez - hogy az Eredetemhez visszataláljak. Igen, ehhez ezért ITT ÉS MOST a legjobbat kell tennem. Ez a morális alapállás - amit szintén minden vallás tanít, (függetlenül, hisz-e a reinkarnációban, mely csak a hinduizmus sajátja, de itt nem is a reinkarnáció a téma)
Az ITT ÉS MOST pillanata az Örökkévalósággal szolidáris.
Minden jót!
Nekem már elfogyott a türelmem újra végigolvasni mindent.
DE megkérdezném azt a sok ezer, százezer nőt akit nyakig földelve halálra köveztek. Sajnos a halálból nem sűrűn lehet visszajönni, ha igen akkor is előfordulhat, hogy olyan agykárosodás lép fel, hogy azt sem fogoja fel, hogy létezik.
Ilyenkor zombiként kerülsz a "másvilágra"? Mi???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!